SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:     SVAR BAZAR      SVAR INZERT      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARBAZAR - internetový bazar svářeček      SVARINZERT - akční nabídky svářecí techniky      SVARINFO - magazín o praktickém svařování


#1 18-01-2019 15:57:04

sandokan
Člen
Registrovaný: 18-01-2019
Příspěvky: 17

zváračka na 10A istič

Dobrý den,potreboval by som zváračku/invertor ktorý zvára aj na 10A ističi,potrebujem občas niečo zvarit a skor na tenšie materiály asi do 2,5mm ocel
poradte dáku nie drahu

Offline

 

#2 18-01-2019 16:09:53

rcp
Člen
Registrovaný: 28-08-2010
Příspěvky: 2136

Re: zváračka na 10A istič

Déjà vu   -     nie si z vysociny? big_smile

teraz vazne - tu ti urcite poradia - ako sami hovoria, maju bohate skusenosti >>> http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic … 73#p135773

Editoval rcp (18-01-2019 16:14:01)


Fronius MagicWave 3000 Job + FK 2500 FC + TTW 3000AF
Fronius MagicWave 230i + CU600t + THP300i + TTB300A/P
Fronius TransSteel 2200 + MTG 2100
Fronius Vizor 4000 AIR Professional, Fronius Vizor 3000 AIR Professional, Speedglas 9100XXi

Offline

 

#3 18-01-2019 18:01:57

peprnik
Člen
Registrovaný: 07-05-2014
Příspěvky: 405

Re: zváračka na 10A istič

Tak např. Omicron gama 135 mi funguje i na 6A centrále. Gama 200 měla i na 10a, ale při zapnutí vyhodila pojistky a při opětovném nahození už jela. Ale ta malá gama v pohodě.

Offline

 

#4 18-01-2019 18:24:24

sandokan
Člen
Registrovaný: 18-01-2019
Příspěvky: 17

Re: zváračka na 10A istič

rcp napsal(a):

Déjà vu   -     nie si z vysociny? big_smile

teraz vazne - tu ti urcite poradia - ako sami hovoria, maju bohate skusenosti >>> http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic … 73#p135773

som z LM:D
to nastavenie pre 10A ističe umožnuju všetky zváračky/invertory?

Offline

 

#5 18-01-2019 18:28:41

rcp
Člen
Registrovaný: 28-08-2010
Příspěvky: 2136

Re: zváračka na 10A istič

sandokan napsal(a):

rcp napsal(a):

Déjà vu   -     nie si z vysociny? big_smile

teraz vazne - tu ti urcite poradia - ako sami hovoria, maju bohate skusenosti >>> http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic … 73#p135773

som z LM:D
to nastavenie pre 10A ističe umožnuju všetky zváračky/invertory?

ze nie si z vysociny, mi bolo jasne podla "prizvuku" big_smile - ale neslo odolat

ja viem o dvoch, ktore to umoznuju - ewm picomig (asi rozne verzie) a fronius transsteel - ale obe nepatria medzi tie lacne ...
ak chces lacnu, vykasli sa na to nastavenie a kup nieco, co si predtym odskusas

len tak "z brucha" predpokladam, ze s 10A na vstupe by si sa mohol dostat na 100A na vystupe - ale to ti tu odbornici vyrataju raz-dva - akurat pozeram, ze dnes maju asi vsetci dovolenku ....

Editoval rcp (18-01-2019 18:39:04)


Fronius MagicWave 3000 Job + FK 2500 FC + TTW 3000AF
Fronius MagicWave 230i + CU600t + THP300i + TTB300A/P
Fronius TransSteel 2200 + MTG 2100
Fronius Vizor 4000 AIR Professional, Fronius Vizor 3000 AIR Professional, Speedglas 9100XXi

Offline

 

#6 18-01-2019 18:36:18

sandokan
Člen
Registrovaný: 18-01-2019
Příspěvky: 17

Re: zváračka na 10A istič

peprnik napsal(a):

Tak např. Omicron gama 135 mi funguje i na 6A centrále. Gama 200 měla i na 10a, ale při zapnutí vyhodila pojistky a při opětovném nahození už jela. Ale ta malá gama v pohodě.

Omicron gama 135 som nenašiel ale našiel som Omicron gama 1350 už sa nepredáva fnuking:(

Offline

 

#7 18-01-2019 18:40:07

pavol.sk
Člen
Místo: Prievidza
Registrovaný: 21-04-2010
Příspěvky: 2533

Re: zváračka na 10A istič

tie istice mas nove typy alebo stare bakelitove ?

Offline

 

#8 18-01-2019 19:07:34

peprnik
Člen
Registrovaný: 07-05-2014
Příspěvky: 405

Re: zváračka na 10A istič

pavol.sk napsal(a):

tie istice mas nove typy alebo stare bakelitove ?

Já nové.

Offline

 

#9 18-01-2019 19:13:41

atishajn
Člen
Místo: ČeskoSlovensko
Registrovaný: 30-05-2010
Příspěvky: 1304

Re: zváračka na 10A istič

Sandokan , to chceš na elektrodu zváračku ?  Na 10A istič  utiahne do cca 80A  na Bazickú elektrodu , je to na 2-3mm hrúbky materialu ... Elektrodov  fí 2mm . To na tak slabý istič by sa hodilo už PFC ...  Gama je najlacnejšia  150€ , je to GAMA 160K , nahrada za G131-161. Vyrábali sa Gama1350, 1550,1750,1950. Už sú vylepšené  nábehom zváracieho prúdu pri zapálelení oblúku (SOFTstart)  , ale je to GAMA1550A... Aby nevyhodilo istič  pri škrtnutím elektrody o materiál .

Editoval atishajn (18-01-2019 19:42:44)

Offline

 

#10 18-01-2019 21:18:50

sandokan
Člen
Registrovaný: 18-01-2019
Příspěvky: 17

Re: zváračka na 10A istič

pavol.sk napsal(a):

tie istice mas nove typy alebo stare bakelitove ?

ja mám čierne bakelitové 45 ročné aj káble hlina 2,5mm

Offline

 

#11 18-01-2019 21:19:44

vulxy
Člen
Registrovaný: 15-03-2017
Příspěvky: 8

Re: zváračka na 10A istič

mozno ti to pomoze,mam tiez len  10A a kupil som si kuthreiber kitin150...funguje dobre,obcas ale vyhodi poiistku ked ju pretazim alebo zliepam nieco velmo hrdzave....som len kutil a na 2-2,5ky elektrody je v pohode,da sa aj pri 10A...

Offline

 

#12 18-01-2019 21:20:57

sandokan
Člen
Registrovaný: 18-01-2019
Příspěvky: 17

Re: zváračka na 10A istič

atishajn napsal(a):

Sandokan , to chceš na elektrodu zváračku ?  Na 10A istič  utiahne do cca 80A  na Bazickú elektrodu , je to na 2-3mm hrúbky materialu ... Elektrodov  fí 2mm . To na tak slabý istič by sa hodilo už PFC ...  Gama je najlacnejšia  150€ , je to GAMA 160K , nahrada za G131-161. Vyrábali sa Gama1350, 1550,1750,1950. Už sú vylepšené  nábehom zváracieho prúdu pri zapálelení oblúku (SOFTstart)  , ale je to GAMA1550A... Aby nevyhodilo istič  pri škrtnutím elektrody o materiál .

áno na elektrodu a tie od solution niesu dobré?

Offline

 

#13 18-01-2019 21:43:53

snow
Člen
Místo: Bratislava
Registrovaný: 20-12-2018
Příspěvky: 144

Re: zváračka na 10A istič

sandokan napsal(a):

Dobrý den,potreboval by som zváračku/invertor ktorý zvára aj na 10A ističi,potrebujem občas niečo zvarit a skor na tenšie materiály asi do 2,5mm ocel
poradte dáku nie drahu

mam Omicron GAMA 1500A PFC a na 10A istici zvara uplne v pohode, este ho nevyhodila ani raz. Pozvaral som kde ake profili a pasovinu s hrubkou 5mm.


Fronius TP 150, Welder Fantasy JET TIG 200 mini AC/DC, TecnoMig 212 LCD.

Offline

 

#14 19-01-2019 08:57:48

atishajn
Člen
Místo: ČeskoSlovensko
Registrovaný: 30-05-2010
Příspěvky: 1304

Re: zváračka na 10A istič

Solution su dobre , začínajú od 129€ , ale je to velmi poddimenzované znútra ...  štítok znesie toho moc .

Editoval atishajn (20-01-2019 07:09:01)

Offline

 

#15 19-01-2019 09:04:35

sandokan
Člen
Registrovaný: 18-01-2019
Příspěvky: 17

Re: zváračka na 10A istič

atishajn napsal(a):

Solution su dobre , začínajú od 129€ , ale je to velmi poddimenzované znútra ...  štítok znesie toho moc .

a táto asist je dobrá?
https://zvaracky.heureka.sk/asist-aeiw160-dc4/

Offline

 

#16 19-01-2019 09:16:54

Zdenek11
Člen
Místo: kousek od Brna
Registrovaný: 23-02-2010
Příspěvky: 1893

Re: zváračka na 10A istič

Na 10A jistič se dá u těch trošku lepších invertorů dosáhnout svařovací proud asi 100A. Nejhorší stav bude u zapnutí, jestli softstart těch 10A udrží, jinak by se musela zapínat nadvakrát. Funkce PFC tady nemá vliv, ta pracuje až u zapnuté svářečky. Na trhu jsou desítky svářeček, těžko říct, jaký model se s jistotou dá zapnout na 10A. Osobně si myslím, že i u stejného typu může být nastavený trošku jiný čas prodlevy u softstartu, hrají tady roli setiny sekundy a ještě stav i typ jističe. Snad se zeptat v některé specializované prodejně svářeček, tam by s nějakým konkrétním výrobkem mohli mít zkušenosti a poradit. Pomohla by i výměna jističe za 10/C, ale jen pro měděné rozvody, u Al bych to nedoporučoval. Je taky možnost koupit to z e-shopu a kdyby to nešlo, je 14 dní na vrácení. Osobně bych si asi koupil Gamu, je tam aspoň trochu záruka jakési kvality, ale není to rada, jen můj názor.
Pro rýpaly: tu Gamu samozřejmě myslím jen pro tento konkrétní dotaz.

Editoval Zdenek11 (19-01-2019 10:02:23)

Offline

 

#17 19-01-2019 10:58:01

sandokan
Člen
Registrovaný: 18-01-2019
Příspěvky: 17

Re: zváračka na 10A istič

ešte dodám že elektrinu budem používat z bytu a kedže bývame v bytovke na 2 poschodí tak budem potrebovat asi 20m predlžovák aby som niečo mohol vonku pozvárat

Offline

 

#18 19-01-2019 11:03:06

Zdenek11
Člen
Místo: kousek od Brna
Registrovaný: 23-02-2010
Příspěvky: 1893

Re: zváračka na 10A istič

To by nějak zásadně vadit nemělo, prodlužka by určitě měla být 3x2,5. Použitelný svařovací proud trochu klesne, ale na 2,5 elektrody bez problému.

Offline

 

#19 19-01-2019 11:18:12

pavol.sk
Člen
Místo: Prievidza
Registrovaný: 21-04-2010
Příspěvky: 2533

Re: zváračka na 10A istič

sandokan napsal(a):

pavol.sk napsal(a):

tie istice mas nove typy alebo stare bakelitove ?

ja mám čierne bakelitové 45 ročné aj káble hlina 2,5mm

paradoxne prave toto moze byt vyhodou,znesu viac ako moderne

Editoval pavol.sk (19-01-2019 11:18:39)

Offline

 

#20 19-01-2019 11:21:07

pavol.sk
Člen
Místo: Prievidza
Registrovaný: 21-04-2010
Příspěvky: 2533

Re: zváračka na 10A istič

peprnik napsal(a):

pavol.sk napsal(a):

tie istice mas nove typy alebo stare bakelitove ?

Já nové.

sa mi nechce verit ze to dokazes na take istenie spustit...ale tak doba ide dopredu,predsa to neni uz klasicke trafo

Offline

 

#21 19-01-2019 12:03:34

JaroWD
Člen
Registrovaný: 17-07-2016
Příspěvky: 52

Re: zváračka na 10A istič

pavol.sk napsal(a):

sandokan napsal(a):

ja mám čierne bakelitové 45 ročné aj káble hlina 2,5mm

paradoxne prave toto moze byt vyhodou,znesu viac ako moderne

Ani nie. Prúdová zaťažiteľnosť medených káblov je skoro 2x vyššia ako hliníkových...

Offline

 

#22 19-01-2019 13:45:37

Atlan
Člen
Registrovaný: 18-07-2011
Příspěvky: 1178

Re: zváračka na 10A istič

Myslel istice, a ten hlinik bude preirezu 2.5 narozdiel od novej medi Co ma 2.3.

Tak ze istic to vydrzi ale ten hlinik no neviem. Presiel by som všetky krabice alebo vytiahol z rozvadzaca jednu zasuvku len na zvaracku.

Editoval Atlan (19-01-2019 13:46:47)

Offline

 

#23 19-01-2019 14:27:44

Zdenek11
Člen
Místo: kousek od Brna
Registrovaný: 23-02-2010
Příspěvky: 1893

Re: zváračka na 10A istič

Pokud do té staré elektriky nikdo desítky let nesáhnul, tak určitě si nechat dotáhnout všechny spoje, od rozvaděče přes krabice až po zásuvky, invertor to vedení zatíží nadoraz. Zapínací proud u 10A jističe bude až 50A! Aspoň ten okruh pro svářečku, elektrikář to má za 1/2 hodiny s jednou rukou v kapse.

Editoval Zdenek11 (19-01-2019 15:01:00)

Offline

 

#24 19-01-2019 16:39:26

Kramlik
Člen
Registrovaný: 21-08-2010
Příspěvky: 651

Re: zváračka na 10A istič

podotahovat spoje na bytovce, tak třeba u nás na bytovce se teda nic dotahovat nedá máme tady krutispoje spoje, taky bydlíme v horním patře, no nicméně elektrika je tady katastrofální, vedení je tady provedeno hlinikovými vodiči AY zakydanými přímo do omítky v odbočkách zkrouceno, dílnu mám naproti kde jsou silné rozvody takže tohle naštěstí nemusím řešit myslím zapojovat v kuchyni prodlužovák a spouštět jej z okna abych na dvoře něco mohl svařovat, ale soused to tak má ale nevím něco se mi plete že mluvil o tom že má v liště nový kabel přes síň od toho bytového rozvaděče nade dveřmi a že dával i nové dráty do hlavního rozvaděče tohle vedení je naštěstí v husím krku tak stačilo zatáhnou jen nový dráty a nemuselo se bourat na schodišti a chodbách, ale v bytě jsou vodiče přimo v omítce a ještě co možná nejkratší cestou aby zedníkům toho káblu co nejvíc zůstalo pro soukromé účely takže nikdy člověk neví kde kdy při zatloukání skoby do zdi trefí drát, nejhorší že některý ty krutispoje už se vyhřáli a izolace vodičů se opálila až po omítku a muselo se dloubat do zdi aby aspoň šla připojit nějaká svorka, nejlíp by to bylo udělat novou elektroinstalaci ale nejsou peníze

jinak teda k dotazu bych doporučoval alespoň se podívat v jakém je vedení a spoje stavu potože černé jističe už v některých případech nejsou jističe ale už jen ruční páčkové vypínače

Offline

 

#25 19-01-2019 20:53:48

pavol.sk
Člen
Místo: Prievidza
Registrovaný: 21-04-2010
Příspěvky: 2533

Re: zváračka na 10A istič

pred sviatkami ma kamarat zavolal na jednu chatu ze prerabali ale vyhadzuje im to istic,hned po vstupe mi bolo jasne v com je problem,predlzovacka v nej zapnute dalsie 3predlzovacky atd...povodny rozvod bol kupodivu medeny,istice klasicke bakelitaky takze na jeden 10A istic boli zapojene tieto veci bojler,olejovy radiator,prietokovy ohrievac,indukcna jednoplatnicka,mikrovlnka,rychlovarna konvica,profi kavomat (alebo ako sa ten bazmek vola) klasika viete nechceme do toho moc investovat v 2019tom to vsetko zburame a postavime nanovo,teraz to mame len tak "na prezitie"

Offline

 

Zápatí

REKLAMA na SvarFóru

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005 Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /DISK2/WWW/svarforum.cz/www/forum/footer.php on line 137  -  2019


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče  ♦  Svářečky MIGO a ELDYS