SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování


#1 10-12-2008 19:55:47

oldas
Člen
Registrovaný: 10-12-2008
Příspěvky: 85

Selco 2200 AC/DC nebo Alfain 200 AC/DC

Stojím před rozhodnutím jakou svářečku na hliník pořídit.Především potřebujeme opravovat chladiče a trubky klimatizace.Zatím je lepíme specialnim lepidlem a v případě svařování necháme externě svařit. Pracujem v autoopravárenství a občas potřebujeme zavařit hliník i na silnějších hliníkových částech na vozidlech. Selco 2200 AC/DC  http://www.selco.cz/Genesis-2200-AC/DC__s164x261.html   Alfa in  http://www.alfain.eu/cz/svarovaci-techn … ac-dc.html
A teď  dotazy. Jakou by jste vybraly a proč ?? Chlazení ano či ne ??  Pedál ano či ne ??
Za jakoukoli radu děkuji Oldas

Offline

 

#2 10-12-2008 22:26:29

Petr
Moderator
Registrovaný: 10-02-2007
Příspěvky: 703
Web

Re: Selco 2200 AC/DC nebo Alfain 200 AC/DC

V první řadě se musím přiznat, že jsem zaměstnancem firmy Selco. Ale nezávisle na tom co jsem napsal v první větě, musím říci, že jak po stránce elektronické tak funkční porovnáváte neporovnatelné. Genesis 2200 je plně digitální zdroj s jednotkou řízeného účiníku. Zdroj Selco má cos fí 0,99 a účiník 1. Podíváte-li se na tento údaj u Alfy, zjistíte údaj 0,6, což snad ani nemůže být pravda. Více se o tom rozepisovat by dalo na celý článek, ale zjednodušeně vyšší účiník menší nároky na síť i spotřebu el. energie. Dále jsem se v jejich letáčku dočetl o dvojnásobném zrychlení svařovacího procesu. Tyto údaje miluji. Rád bych se vedle něho posadil se svým zdrojem a mohli bychom porovnávat. Další velkou výhodou našeho zdroje je udržení ostré wolframové elektrody při svařování hliníku ( běžně se na konci vytváří kulička ). Oceníte to zvláště při svařování slabších hliníkových materiálů.
Pedál: Zde je to o tom jak si na něj člověk zvykne. Dle mého názoru je to výhoda, někomu to vadí. U pedálu je výhoda, že se dá nastavit min. a max. proud. To znamená budete-li svařovat 100 A, můžete si nastavit min. např.  80 A a max. např 120 A a v tomto režimu se budete pohybovat.
Voda: Pokud na tom hodláte založit výrobu a budete ten zdroj používat ve vyšších proudech, je dle mého názoru chlazení hořáku nutné. Z praxe vím, že se lidé snažili ušetřit a do roka si přikupovali vodu. Zde je nutno ovšem si uvědomit, že další nákladová položka je vodní hořák. U vodní jednotky máme čidla, která vám hlídají dostatek chladící kapaliny i průtok kapaliny hořákem. Pokud dojde k poklesu kapaliny, nebo ucpání hořáku, zdroj vás o tom okamžitě informuje na displeji.
Ostatním uživatelům fóra: Myslím, že si zde nedělám reklamu, ale pán se přímo zeptal.

Editoval Petr (10-12-2008 23:09:40)

Offline

 

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005 Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /DISK2/WWW/svarforum.cz/www/forum/footer.php on line 139  -  2024


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče