SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování


#1 18-04-2008 22:55:16

JiříII.
Člen
Registrovaný: 20-03-2008
Příspěvky: 3

Průtok plynu sám nekontrolovatelně stoupá

Koupil jsem MIG/MAG svářečku.Po instalaci redukčáku a hořáku zkouším svářet.Zlobí mě ale průtok plynu,nastavil jsem na hodinách asi 8l/min.Po chvilce sváření mi o přestávkách mezi sváry pomalu stoupá průtok na hodinách a to stále.Třeba i na 20l/min.Stačí krátce zmačknout hořák a okamžitě klesne na nastavených 8L a zas stoupá.Průtok jsem měřil i měřákem s kuličkou na hrotu hořáku.Podotýkám,regulovat průtok umím.Použil jsem i jiné nové regulační hodiny,půjčené z prodejny-výsledek stejný.Používám plyn CO2. Tl.nádobu jsem dostal.Je to starý hasičák ještě s trubkou uvnitř a byl plný.Redukčák mi nenamrzá,zas tak rychle nesvářím.I když studený tedy je. Už mi dochází fantazie,fakt nevím co dělám špatně.Pokud někdo tušíte,budu vděčný za radu.

Offline

 

#2 19-04-2008 00:23:16

m.evil
Člen
Registrovaný: 22-10-2007
Příspěvky: 2123

Re: Průtok plynu sám nekontrolovatelně stoupá

Ten hasičak by som skusil otočiť hore dnom.Plyn sa dostava do redukčného ventyla ako kvapalina(kvapalne skupenstvo)kôli tej trubičke.
Mohol by to robiť ten kvapalny plyn v redukčaku,ktory sa v ňom dodatočne vyparuje a tym padom stupa aj tlak.
To je moja teoria.

Offline

 

#3 19-04-2008 11:02:09

admin
Administrator
Registrovaný: 07-06-2006
Příspěvky: 1167
Web

Re: Průtok plynu sám nekontrolovatelně stoupá

Jak píše m.evil, musí se ten hasičák se stoupací trubkou otočit. Takhle to saje kapalinu a dělá to binec. A hned jak to dovaříte, tak si tu stoupačku nechte vyndat (nebo vyměnit celou láhev za již upravenou).

A k problému stoupajícího "průtoku": Musíte si uvědomit, že pokud NEpoužíváte redukčák s plováčkovým průtokoměrem, ale MANOMETREM ocejchovaným jako průtokoměr, měříte ve skutečnosti TLAK a nikoliv průtok. Správný průtok vám to ukáže jen pokud tam plyn opravdu protéká (při sepnutém hořáku). Takže seřízení průtoku musíte udělat při puštěném plynu - sepnutém hořáku. Pokud plyn neproudí (hořák je vypnut), manometr ukazuje tlak plynu a tlak tam opravdu JE a po uzavření průtoku stoupne! Takže vámi popisované chování redukčního ventilu tohoto typu je naprosto NORMÁLNÍ.

Offline

 

#4 19-04-2008 21:43:22

JiříII.
Člen
Registrovaný: 20-03-2008
Příspěvky: 3

Re: Průtok plynu sám nekontrolovatelně stoupá

Aha,láhev tedy otočím.Myslel jsem že stoupací trubka vadí jen při plnění.Nechám upravit.Škoda že jsem se nezeptal dřív,koupil bych redukčák s tím plováčkovým odměřováním.Děkuji za rady,jsem chytřejší.

Offline

 

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005 Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /DISK2/WWW/svarforum.cz/www/forum/footer.php on line 139  -  2024


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče