SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Podařilo se mi levně koupit rukojeť značky AUTOGENA MS 3000 s několika hořáky. Ten největší hořák pasuje do rukojeti průměrem vstupního hrdla s převlečnou maticí, ty menší mají menší průměr na vstupním hrdle než ten největší a tak na rukojeť nejdou nasadit. Je na to nějaká redukce, nebo jak se ty menší hořáky na rukojeť montují? Ten, co mi to prodával, o tom nic neví, jelikož to podědil po otci a nikdy s tím sám nepracoval. Dále bych měl dotaz, zda je nutné ty hořáky nějak upravit na propan - butan, nebo zda je možné používat propan butan na tvrdé pájení i bez úprav.
exoický výrobce, v čr málo používaný.
Hořáky zdejší produkce GCE (původně Chotěboř) bezproblému tvoří správný tvar plamene při použití PB i když jsou primárně určené pro acetylen.
Díky. Teď jen vyřešit tu redukci na upevnění těch menších hořáků... Má někdo alespoň představu, jak to vypadá, abych si to na soustruhu utočil?
no jak, kolik je rozdíl těch průměrů? Malý hořák/velký hořák? Vejde se nějaké futro? Osazené aby to převlečná matice velkého pobrala.
Když nepobere tak upevnění malého hořáku řešit jen nasunutím do redukce která bude mít přesný vnitřní průměr. (tlaku plynů bych se nebál za ventilky je nízký)
Na vnějším průměru redukce zápich + okroužek.
Neznám provedení AUTOGENA, popisuju jak bych to řešil u Chotěboře. Dej sem fotky hořáků.
Myslím, že v provedení mezi AUTOGENOU a Chotěboří velký rozdíl nebude. Potřeboval bych jen vědět, jak ta pouzdra vypadají (nejlépe fotky) a na co dát pozor, aby to bylo bezpečné. O víkendu udělám fotky, jak pojedu do dílny.
Editoval fender (30-03-2020 19:06:58)
Fender - a co tak zavolat do Chotěboře a na jejich Technické podpoře se zeptat na možné varianty. Pochybuji totiž, že někdo u nás takový experiment už dělal. Obecně je vždy lepší kupovat taková zařízení, která mají u nás zajištěný servis.
Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci.
Tak zrovna takovou odpověď nepotřebuji.... Na těch mých pár letování za rok nebudu rozhodně kupovat nové zařízení... A v Chotěboři mu asi těžko poradí s výrobkem, který není od nich.
Editoval fender (30-03-2020 22:02:12)
Dobrý večer , jste si jistý ,že jde opravdu o sadu , chce to foto , žádný výrobce nemá u jedné velikosti sady rozdílné průměry do rukověti. spíš jde o rukovět s jedním hořákem pro lepší prodejnost doplněnou hořáky z kovošrotu či burzy neznámého původu, nastavení injektoru v rukojeti není zase tak jednoduché. Acetylenové chotěbořské U2 hořáky hoří i na PB-kyslíku od 1-2 po 14-20 dobře , 0,5-1 se mi nedaří zapálit.
fender bacha na moderátora, má tady za 13 let skóre 3666:2 kvalitní / nekvalitní příspěvky.
Ten první byly schody v obýváku z podesťáku.
Fender: A není to sada nástavců(hořáků) právě pro ty staré české rukojeti co psali Bourač a jiní a někdo tam dal jen tu novou rukojeť? V práci jsem teď našel takovou jakoby větší aktovku s různými nástavci na autogen, odhadem 10 kusů. Všechny ale měly stejný průměr té části co se zasunuje do rukojeti. Jeden takový střední jsem si nechal, kdyby něco a zbytek jsem dal kolegovi co dělá s autogenem často.
čau Roberte, v tvém případě je to 2:5254
Díky všem za zprávy. Já si už s tím snad nějak poradím...
bourač napsal(a):
čau Roberte, v tvém případě je to 2:5254
Ještě že mám dlouhé vedení.
EDIT: Aha, už jsem si všimnul co jste psal výše o p. Jirkatim. V tom případě to píšete špatně.
Editoval varok (31-03-2020 11:21:03)
Tak jsem to již vyřešil a funguje to.... Dnes jsem s tím již pracoval. Dalo to jen trochu práce na soustruhu, vyrobit vložku-pouzdro a převlečnou matici. Radost z povedené práce je mi odměnou...
Zvláštní pozdrav věnuji moderátorovi... :-) Zřejmě jsem první, kdo tento experiment úspěšně udělal...
Editoval fender (12-04-2020 16:17:47)
Zajímavé, takový typ rukojeti k autogenu jsem ještě nikdy neviděl. Nástavců-hořáků jsem viděl už spousty, dokonce i nějaké hodně staré na pálení, ale rukojeti byly skoro všechny stejné.
Docela se mi ta rukojeť líbí i na pohled. Je masivní, kvalitně vyrobená, žádný šunt... Značka Autogena se také u nás tak často nevidí... Za pětistovku i s hořáky a oběma redučákama to nebyl tak úplně špatný kup...
Editoval fender (12-04-2020 16:57:58)