SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den přeji,
předem se omlouvám za triviální příspěvek ale jelikož nemám zkušenosti, učili mě ptát se.
Mám doma květinový etažér, kterému v jednom bode praskl svár. Chtěl jsem ho svépomocně svařit pomocí plynové páječko/svářečky(spíš páječka nežli svářečka).
Jedná se o něco podobného co prodává IKEA:
https://www.ikea.com/cz/cs/p/svartpeppa … -80451084/
Povrchovou úpravu jsem obrousil a předpokládám že se jedná o ocel.
Objednal jsem si Pájku Kemper 5991 ocel blistr 640N/mm2 což samozřejmě moje Dremelka neroztavila protože dá max 1200°(moje chyba).
Vědeli by jste mi doporučit co koupit aby to na ten matroš chytlo a byl jsem schopný to Dremelem roztavit?
Za všechny rady mnohokrát děkuji
Martin
Tato zdánlivá maličkost je v domácích podmínkách dost obtížně řešitelná. I kdyby byl etažér vyrobený jen z drátů 6 mm, tak jejich ohřátí na dostatečnou teplotu pro nějakou verzi "svařování" bude trochu problematické.
V zásadě jsou čtyři možnosti:
1, pájení cínovou pájkou - pevnost takového spoje ale nijak neoslní
2, pájení "natvrdo" některou z mosazných pájek - dostatečná pevnost, ale proces náročnější na znalosti, protože je potřeba zvolit kompromis mezi cenou přídavného materiálu a cenou opravované věci
3, odnést ke kamarádovi, který má svářečku, ať už MMA nebo MAG, pro kterého to bude práce na 10 minut
4, existují u nás na trhu docela kvalitní lepidla na kov, která nejsou ani moc drahá a jsou v každém Bau obchodě
Stalo se módou si do profilu nedat aspoň přibližně místo bydliště. Pak se dost těžko získává nějaký rozumný kontakt třeba na ochotného kolegu "ve vedlejším baráku".
Děkuji za informace a pomocnou ruku Ládes jsem však z Prahy 7 tudíž bych to měl do Olmíku trochu daleko Každopádně děkuji.
Cínovou pájkou jsem se místo pokoušel spojit hned na začátku no cín mi v místě spoje na materiálu vůbec nedržel a stékal...
Zkusím to teda v sousedství jak píšeš Jirkati, případně ten lep, děkuji za vnesení světla do problematiky svařování.
Martin
Hm, to jsou věci, kde pokud to má zůstat vzhledově slušné, obvykle vychází nejlépe koupit nové.
Opravené místo bude nejspíš na první pohled znatelné a jako první začne korodovat.
Minimálně se nejspíš nepovede trefit vrchní barvu na opravu se stejným odstínem a vzhledem povrchu.
Místo svaru je pak třeba důkladně očistit, nejen od strusky, ale i od okují a natřít dobrou základní barvou, než se to zalakuje vrchní.