SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Já původně myslel, že si to někdo jen nastehoval a bude to vařit, teď koukám, že už to je v provozu. To chce silnou vůli v boha, pod tím stát
No vidíte, a my tady vyvádíme kvůli mašinkám z Lídlu a pak nějakej "profík" spáchá tohle. Na to je i mašinka z Lídlu luxus
Když to lidi přeberou a zaplatí za to.... Co by to někdo neudělal? Do prvního pořádného průšvihu.
jees napsal(a):
Já původně myslel, že si to někdo jen nastehoval a bude to vařit, teď koukám, že už to je v provozu. To chce silnou vůli v boha, pod tím stát
S centimetrovymi medzerami?
I 10mm mezera se dá zavařit, když si konstrukci špatně vyměříš. I 11mm, 12mm ... Na youtube máš spoustu videí jak si kdosi cosi zhotovuje podobným stylem
jasně že jo, pan jees má pravdu. Takový díry jdou bezproblému zavařit i na stavbě - v polohách. Kór u takových trubek (lešeňovky?)
Nemám nikdy čas hrát si s přípravou úhlů, takže trubky pořežu flexou cca tak jak to má ten dobrodruh na fotkách (trošku pečlivěji) a díry vyvařím.
Asi měl málo elektrod.
jees: To chce silnou vůli v boha, pod tím stát
Tak to určitě. A to nesmí být bouřka, neb ti pošle posla
bourač napsal(a):
jasně že jo, pan jees má pravdu. Takový díry jdou bezproblému zavařit i na stavbě - v polohách. Kór u takových trubek (lešeňovky?)
Nemám nikdy čas hrát si s přípravou úhlů, takže trubky pořežu flexou cca tak jak to má ten dobrodruh na fotkách (trošku pečlivěji) a díry vyvařím.
Asi měl málo elektrod.
..netvrdim že sa neda ale je to taka jeba..ka, to ma nebavi, ked to musíš robiť na 10 zvaroch z 10. je rýchlejšie robiť to presnejšie než to porom doťahovať. Ja by som to ešte preložil každy uzol 8mm pasovinkou, šupol obojstranny kutovy a bolo by..
To je tak kdyz si nekdo vezme priklad z Indianu z trubky co svareji nerez zabradli tukanim elektrodou naslepo.
2 bodiky pak nesou spoj trubkoveho lega,prelestime a je to!
Tak tohle je aspoň soukromá stavba, ale celý národ kupuje stejným zůsobem svařené trampolíny pro děti. Ty rámy nejsou svařené, to je prostě pobryndaný roztaveným kovem. Ta naše už se 3x rozpadla a jednou jsem ten navařený spoj ulomil rukou při montáži. A je to CE a je to EU certikovaný a všechny ty srá**ry okolo. Ale vyrobit to takhle tuzemský výrobce, tak dostane 10 pokut a nakonec mu ještě přišijou obecný ohrožení.
Editoval dede (15-07-2020 18:20:45)
bourač napsal(a):
Asi měl málo elektrod.
ti si to po sebe aspon zvaris, ked si pripravu odflaknes - ja som raz v nemecku na montazi vyfasoval partiu pripravarov s "bohatymi" skusenostami
toto mi "pripravili" na potrubi - ked som to zbadal, tak som tak 5 minut na to cumel ako hrca z dosky, pokial som vstrebal tuto informaciu
pre predstavu, ten drat na fotke ma priemer 3,2mm
nastastie to boli "iba" rozvody chladenia, bolo to idealne "napolohovane" a kopec miesta okolo.....
Editoval rcp (15-07-2020 20:09:28)
hrůza, tady se potvrzuje že svařování je tvůrčí proces, nejen řemeslo.
Něco jako když Michelangelo sochal Davida, jeho pomocníci to nahrubo vytesali a on jen doladil detaily, obličej, penis atd.
Ti jeho přípraváři určitě nemohli být z kmene lemplů jako to cos vyfasoval v Deutschland.
rcp napsal(a):
bourač napsal(a):
Asi měl málo elektrod.ti si to po sebe aspon zvaris, ked si pripravu odflaknes - ja som raz v nemecku na montazi vyfasoval partiu pripravarov s "bohatymi" skusenostami
toto mi "pripravili" na potrubi - ked som to zbadal, tak som tak 5 minut na to cumel ako hrca z dosky, pokial som vstrebal tuto informaciu
pre predstavu, ten drat na fotke ma priemer 3,2mm
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … c_0058.jpg
nastastie to boli "iba" rozvody chladenia, bolo to idealne "napolohovane" a kopec miesta okolo.....
No jo, tak tohle je ještě "brnkačka" takový mezery vyvářet. Když jsem ještě blahé paměti svařoval na montáži potrubí u Průmstav Praha, tak jsme měli propojit dvě sekce potrubí jdoucí proti sobě. Všechno jsme připravili udělali úkosy napasovali, naheftovali 3 plocháče 10 mm po 120° přes vycentrovaný spoj a jelikož bylo pozdě odpoledne, nechali jsme provedení sváru na druhý den ráno. Ale ouha. Přes noc to potrubí zchladlo a v délce asi půl kilometu na každou stranu od spoje se pořádně smrsklo. Takže ráno jsme přišli a plocháče co držely úkosy trubek ve správné mezeře utrhaný a mezi trubkama takových 5cm mezera!!! Tak se holt šlo na sváču a počkalo se až se roury zahřály a celej proces se provedl až odpoledne.
Jedna otázka k vypĺňaniu tých medzier s Cočkom- Občas na vypíňanie pri zváraní CO2 na nenáročné spoje používam prídavný drôt ako pri plameňovom zváraní a veľké vzdialenosti sa mi plnia rýchlejšie. Drôt dávam priamo do oblúku a pekne sa roztavuje. Napadlo ma sa opýtať čo si myslíte o tom a či je to bežný spôsob?
taky to používám, MMA, oklepanou elektrodu i neoklepanou nebo třeba kus závitové tyče. Jde to i bez přídavného materiálu ale takto je to mnohem rychlejší. Spoj drží - jen svár je trochu nadrozměrný.
bourač napsal(a):
taky to používám, MMA, oklepanou elektrodu i neoklepanou nebo třeba kus závitové tyče. .............
roxor.......
shaolin napsal(a):
Jedna otázka k vypĺňaniu tých medzier s Cočkom- Občas na vypíňanie pri zváraní CO2 na nenáročné spoje používam prídavný drôt ako pri plameňovom zváraní a veľké vzdialenosti sa mi plnia rýchlejšie. Drôt dávam priamo do oblúku a pekne sa roztavuje. Napadlo ma sa opýtať čo si myslíte o tom a či je to bežný spôsob?
ako pise bourac, praktikoval som to s MMA >> 2,4 elektroda v kliestach koli obluku a 6 oklepana elektroda v lavej ruke na prikapavanie materialu ako pri tigu
ale videl som uz aj roxor vlozeny do "medzery" a prebehnute 2,4 elektrodou s rozkmitom.....
Výnimočné situácie si vyžadujú výnimočné činy!
Editoval rcp (16-07-2020 10:20:32)
Roxor bych jako výplňovej materiál nedával, leda mezi další dva roxory. Ale je to volba každého jednoho soudruha....
Pekne veci koukam a stejne silenym zpusobem delaji polaci plechove montovane garaze. Do jedne takove “haly” jsem musel a i bez bourky se me zmocnil strach.
K puvodnimu tematu: dle foto jde o hodnotu brany jen v ocich majitele a verte ze nova z jeklu kvalitne provedena vydrzi opravdu vic nez tato. Reci o poctivem starem profilu se rozpadnou s prvnim svarem spodku brany ktery byt opticky dobry zacne penit a hned je tam dira no a dal uz jde jen o co nejmin spatnej vysledek. Nekdy je to horsi jindy lepsi. Samozrejme z dratu do svarecky lze udelat i mec ale ty prace s tim je moc.
Chlapi, z jakých trubek svařit kopii té mé brány? Nakonec jsem vjezd musel zvětšit, protože bych na pozemek nezacouval s velkým vlekem. Takže starou bránu nemůžu použít, ale nějak se té trubkové konstrukce nechci vzdát. Zkusím si stím vyhrát.
No, v první řadě napiš jak bude brána nakonec dlouhá i s prodloužením na straně motoru a jak vysoká. Důležitá je i hmotnost plánované výplně. Dalším nutným údajem bude, jestli pojede brána po kolejnici - i v zimě - nebo jestli musí být samonosná. A nejdůležitějším údajem je, jestli umíš rovnat deformace, které při svařování trubkové konstrukce nutně vzniknou, hlavně při nestejných mezerách.
Máš možnost řezat různé úhly na trubkách?
Pokud bude celá brána krytá nějakou výplní, má trubková konstrukce smysl?
Existuje řada systémů na mechanizované otevírání křídlových bran, dokonce i s "otevíráním" vyklápěním nahoru.
Přiznám, že jsem se zatím nerozhodl, jaký systém použiji. Vykopal jsem základ na kolejnicovou bránu, ale už dva lidi mě od ní odrazují, že je problematická, zejména u mě, kdy by brána zajížděla podél plotu kde jsou keře. Kolejnice se prý zanese listím a nějaká ta ulomená větvička jí dokáže úplně zneprovoznit. Samonostná brána je zase praktická, ale máme starou zahradu a ten samonos mi připadá spíš jak průmyslová konstrukce. Nejvíce by se sem hodila křídlová brána (mezera mezi sloupky je 4,9m), jako tu byla s tím rozdílem, že tam kde je na fotce pletivo, by byla plaňková výplň.
Jenže, sloupky budou cihelné 45x45cm a já potřebuju bránu otevřít do 140° (cesta jde šikmo k bráně). To by znamenalo, vedle cihelných sloupků zabetonovat navíc trubkový sloupek a bránu posunout dovnitř, aby se křídlo na těch 140°dostalo.
Umístění té brány je pomsta předků. Je to tupý roh a cesta do nej vede šikmo.
Trubky bych si nechal nařezat, mimo těch vnitřních, kde by jsem si musel vyhrát s napojením.
dede, miesto trubiek sa da pekne pouzit aj joklovy profil, pokial ho zvrtnes o 45st. Pokial si masochista, tak ti mozem povedat ze je s tym asi este viac prace ako s trubkami..
ram brany som zvaral s tigom..
uz som to tu raz na forum daval..
Editoval vyrobca (17-07-2020 09:32:28)
vyrobca: To nevypadá špatně. Já bych sice nedal jako výplň plech, ale zase je to zajímavější konstrukce, než ten klasický jekl pořád dokola. Taky to asi "ztiguju". Než kupovat cočko, tak radši koupím flašku Argonu, protože ten můj vergl tig umí. MMA se mi to moc svařovat nechce...ty 2mm už jsou na hraně a jedna chyba zkazí celou práci.