SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Borci, někde jsem to tu kdysi viděl, skládačka výpalků z laseru do které se upnuly jekly,sesvěrkovalo se to a zavařilo.
Někdo to snad i pak začal dělat na kšeft.
Docela by se mi hodily...
Tusim to bol "vyrobca" fotky, vykres - ale neviem, ci to robil aj na kseft
Ak to nemozes najst, s najvacsou pravdepodobnostou to je zamknute vo vseobecnej diskusii s kecalkovom.
Editoval rcp (08-08-2020 11:08:00)
A nedělal to Discovera?
Pokud myslis 3D(na 3 jäckle) tak to jsou defacto 3 trojuhelniky z ppechu svarene pravymi úhly k sobe v jejichž špici je vyřez na bodování a na prepone je sroub upínky. Ale tahle upinka ma smysl jen pokud jsou jäckle řezany na pásovce.
Editoval Honza007 (08-08-2020 14:24:55)
Antihero napsal(a):
Borci, někde jsem to tu kdysi viděl, skládačka výpalků z laseru do které se upnuly jekly,sesvěrkovalo se to a zavařilo.
Někdo to snad i pak začal dělat na kšeft.
Docela by se mi hodily...
Asi chces toto ale Admin zabil celu sekciu kde su tieto temy tak mu napis ze slubil to vratit a prd z toho
To biele je keramicky sprej proti gulickam temu ti mozem dat link ale povie ti ze zly odkaz lebo ZAVRETA sekciaf fora!
aspon ze tie obrazky sa na to nevztahuju
rcp napsal(a):
Tusim to bol "vyrobca" fotky, vykres - ale neviem, ci to robil aj na kseft
Ak to nemozes najst, s najvacsou pravdepodobnostou to je zamknute vo vseobecnej diskusii s kecalkovom.
autor modelu bol vyrobca a potom to DALSI okopcili na plazme a dopadlo to ako "ako exkurzia do OMICRONu"
velky rozruch a potom velke ticho
Editoval ihlan (08-08-2020 16:02:12)
Ihlan> vsak som pisal, ze asi vyrobca
len ten varok to tu vzdy dopletie - za dva dni uz ma dva cierne body
Este dobre ze nedavam zlte a cervenu kartu, ako ten polovnik, co po dvoch zltych, tretikrat svokru rovno pifnul - ze vraj dostala cervenu!!!
Ten keramicky sprej ma zaujima - posli odkaz
ano, ja som zacal riesit tie rohove pripravky.. je to cele zamknute.. takze fotky este raz..
toto je druha strana toho co sem dal foto ihlan
toto bola uplne prva skusobna nastrelova verzia ze ako to bude fungovat...
druha verzia v ktorej je vidno ako som rezal material..
druha verzia pred zvarenim...
takto nejako sa vyraba kocka z joklov.. zvierok je tam mrte, ale praca je pomerne svizna a presna. Pripravky su tretej verzie plech hrubky 4 mm.
tu som pouzil polovicu zvierok vdaka pripravkom vytlacenym 3D tlacou.. Pripravok na zvierku je v sucastnosti este viac vylepseny.. ale koho to tu zaujima....
moja terajsia flotila rohovych pripravkov...
No a biznis si z toho tunak zacal robit niekto iny nie ja.. biznis bol rezany plazmou a mam taky dojem ze ako zacal, tak aj skoncil...
Link na keramicky sprej ktory som kupil u chobolu https://www.multigaz.nl/product/weldlin … pat-spray/ ale v ponuke na webe ho nema..
Takze som nasiel este tento keramicky sprej.. https://www.zvarackybrusivo.sk/spreje/2 … amiky.html
Editoval vyrobca (08-08-2020 19:14:53)
Jjj, to je vono. To přesně potřebuju. Vyrobca, domluvime se na dodavku tak 4 ks?
zvaris si to sam, alebo to chces komplet s keramickym nastrekom? teda este otazka: maximalne aky jokel tam chces zvarat....? lebo ja to mam do 40 mm co sa da zvarat obojstranne. To su tie pripravky na poslednom obrazku 8 kusov v lavo
Editoval vyrobca (08-08-2020 18:34:47)
vsak ten weldline tam maju tiez https://www.zvarackybrusivo.sk/zvaracsk … sprej.html
zastrelim sa asi .. ked som taky slepy..
vyrobca napsal(a):
.. ked som taky slepy..
a to mas speddglasku.....
v kazdom pripade dik za "nakopnutie"
Editoval rcp (08-08-2020 19:01:12)
Tak to se potom omlouvám. S něčím jsem si to asi spletl.
Výrobca, aj mne by si mohol take prípravky urobiť? Samozrejme za odplatu.
Vyrobca pišu ti mail. Pokud teda plati ten z profilu.teď už to není nutný řešit na foru.
Díky všem za navigaci.
vyrobca : diky za inspiraci, to vyresi muj casty problem. Tedy jestli dam ten pripravek pravouhle
Svařenec z 90° přípravku nebude mít nikdy 90°... V práci občas děláme ochranné kryty ke strojům z trubkového rámu a tam jsem přípravek řešil aby to šlo pěkně do úhlu... Ideální pro to bylo rozevření o cca 5° víc. Svár to pak stahne na přesných 90°... Takže přípravky supr, ale nikdy z nich nevypadne co má...
rellik> tvoja uvaha ale nemusi byt spravna!
ano, ked zheftujem dva jakle podla uholnika na 90°, tak kazdy zvarac pochopi, ze po zvareni tam 90° nikdy nebude
ale ked postehujes podla tych pripravkov cely ram, tak sa to navzajom "podrzi" a deformacie budu ovela mensie
relik suhlasim, bud to potiahne do minusu alebo do plusu podla toho ako budes zvarat z akej strany... tento pripravok bude fungovat /mal by fungovat/ ked to nechas vychladnut s upnutymi zvierkami a este raz to prehrejes na 550-600 st.C na uvolnenie napati... asi tak, ale sak su tu pani zvaraci a oni vedia co s tym...
rcp nesuhlasim s tebou, 90st nigdy nebude
780622 napsal(a):
rcp nesuhlasim s tebou, 90st nigdy nebude
ze tam bude 90° - to som nikde nenapisal! napisal som, ze ked postehujes cely ram a potom zvaris, deformacie budu mensie
naviac ti ten pripravok ulahci samotne stehovanie
po zvareni budu vsetky 4 strany ramika (obdlznik, stvorec) prehnute do obluka smerom dnu
mozes mi prosim napisat nejaky pracovny postup, pripadne nejaky iny sofistikovanejsi pripravok, ako zheftujes ramik (stvorec, obdlznik) tak, aby si kazdy z jeho styroch rohov "otvoril" o 5°?
myslim, ze by si tym ulahcil kopec prace zvaracom na celom svete........
Editoval rcp (09-08-2020 21:04:28)
rcp: třeba tím, že si zheftuješ protilehlé rohy a pak to dáš k sobě... Blbě se to vysvětluje, ale je to tak...
Rellik napsal(a):
rcp: třeba tím, že si zheftuješ protilehlé rohy a pak to dáš k sobě... Blbě se to vysvětluje, ale je to tak...
neviem, ale ked dva protilahle rohy stvorca/obdlznika budu mat +5° (95°), tak tie "vedlajsie" dva protilahle budu mat -5° (85°) - ako hovori kolega, tak si postehoval nie stvorec, ale p*cu resp. logo na renaulta.....
aky to potom ma vyznam? geometria nepusti - sucet uhlov musi sediet
obrazok:
pokial tie prve dva uhly pred stehovanim zvaris, tak nakoniec tie posledne dva beztak uz mozes nastehovat len na rovnych 90° a po zvareni ti ich stiahne....
celkovo mi to pride ako vacsie "sranie"
radsej to postehujem kompletne cely ramik na 90°, vsetko varim zvnutra von, varim postupne dokolecka - aby som nevaril hned po sebe protilahle rohy, lebo vtedy to spravi p*cu tiez.....
Mimochodom zvaracske pravouhle svorky? Naco to potom vyrabaju?
https://www.uni-max.sk/produkty-sk/vyba … le-zvierky
Kurna, tu sa kazdy den clovek dozvie nieco zaujimave
Alebo pravoule svorky nie su uplne pravouhle? "Muj tata ze neni muj tata?"
PS: nemozem nahrat obrazok tu do galerie - musim cez ulozto - uz sme plni?
Editoval rcp (10-08-2020 01:40:45)
Ne, myslim, že Rellik myslel svařit prvně dva vingly,(krátká-dlouhá strana) a tydle dvě hokejky pak zavařit k sobě a vytvořit obdelník.
Dělám to tak taky, ale trochu mne to zdžuje, tak vyzkouším ty přípravky.
Pokud se to bude vařit "na úkos" správným postupem, deformace tam skoro nebude.
http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic … 41#p157141
"....pokial tie prve dva uhly pred stehovanim zvaris, tak nakoniec tie posledne dva beztak uz mozes nastehovat len na rovnych 90° a po zvareni ti ich stiahne...."
Editoval rcp (10-08-2020 06:37:05)