SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
https://uloz.to/tamhle/GJscuHzz6L3i/nam … ew=gallery
Editoval TaggerxXx (10-01-2021 18:51:30)
TaggerxXx> diky.
TaggerxXx napsal(a):
https://uloz.to/tamhle/GJscuHzz6L3i/name/Nahrano-10-1-2021-v-18-45-26?view=gallery
Prosím o vystavení ještě jednou. Už to tam není. Děkuji
Je to tam.
Díky, už to vidím. Ulož.to přešlo na nějaký nový systém a né každý prohlížeč se s tím popasuje.
tu knížku mám už dlouho ale chtělo by to zmodernizovat a přidat technologii svařování litiny pomocí tig mám asi 70kilo elektrod es 723 sou trochu orezlé, obal se v takovým tečkách odlupuje a pod tou tečkou je to zelený jakoby měděnka, svařovat teda s nima jde ale možná by bylo vhodnější je použít jako přídavný materiál po odrolení a očištění na tig
asi tři takové kartony mám asi sem milionář když se divám na ty ceny co stojí
Kramlik> mel bys i jine prumery, nebo jenom 3.15mm?
Mám taky tyhle elektrody,průměr 2,5 mm.Samozřejmě ne,v takovém množství,mám jic pár desítek kusů.Dostal jsem je od kamáráda po otci.Ten obal je takovej hodně tmavej a má na sobě takový vydrolený místa a ty místa jsou takový bílý.Svařují,ale úplně v pohodě,nepórují a zatím všechno drží.:)Tak vám nevím.....
Často to bývá tak,že obal elektrod,dodává do svarového kovu legury a zušechťuje ho.Osobně bych si tipl,že tohle bude ten případ.
Za zkousku by to ale stalo. Pridavne TIG draty slusnych materialu pro litinu jsou fakt drahe...
Dobrý den Osobně mám odzkoušeno , na svařování drobnějších litinových dílů tigem , použití oklepaných elektrod ES-722(podobných jako ES 723) s dobrým výsledkem. Zdravím Štěpán
s těmi legurami v obalu to sem psal na facebůk o elektrodě na návary ventilů kde se někdo ptal jestli je vhodné žárovzdorná elektroda oloupat obal a drát jako přídavný mat. pro tig což je případ viz níže, ale myslím si že zrovna v tomto případě E-S723 kdy grafitový obal bude dodávat maximálně tak uhlík, něco jiného je u nerezových, nebo u různých elektrod pro tvrdonávary kdy nejde z nějakého důvodu přísady míchat do přídavného materiálu třeba právě proto že pak se velmi těžko z takové slitiny vyrábí drát protože je to tvrdý jak štolverk nebo zas je to špatně vodivé tak se to naprosto jednoduše přimíchá v sypké podobě do obalu, v tomto případě by drát mohl být čistý Ni a zbytek viz datalist výrobce elektroda E-S723: Typické chemické složení čistého svarového kovu:C 0,9; Si <0,9; Mn<0,6; Fe 3,5; Ni>92,0
elektrody 2,5 mám jen jednu krabku a nedám co kdybych potřeboval, ještě mám nějaké myslím 4 ty jsou už v tom plastikovém pouzdru jen po 20ti kusech
Kramlik> to je skoda, ja bych prave potreboval ty 2.5mm. Naprostou vetsinu litiny varim 2.4mm eldou a dratem a 3.15mm by bylo pro me uz moc.
Editoval Dawe (16-01-2021 07:50:06)