SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování


#1 17-10-2021 13:59:39

kimir
Člen
Registrovaný: 17-10-2021
Příspěvky: 58

Zvaranie Kitinom 150 (Kuhtreiber Kitin 150)

Zdravim priatelia,ktori maju blizko k zelezu a k zvaraniu ako profesional alebo hobbysta-kutil.Radim sa do druhej skupiny.Citam to tu uz dlhsiu dobu,tak som sa rozhodol zaregistrovat.Pred rokom som si obstaral invertor od kuhtreiberu pre domace zvaranie.Neskor dam fotku mojho vytvoru zvaraneho kitinom.

Editoval kimir (18-10-2021 17:45:24)

Offline

 

#2 17-10-2021 16:19:08

senior
Člen
Registrovaný: 14-10-2011
Příspěvky: 1287

Re: Zvaranie Kitinom 150 (Kuhtreiber Kitin 150)

Kimire, trochu lepšie, nebolí tak krk smile
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/3294_10486_img_20210920_164540.jpg

Offline

 

#3 17-10-2021 17:00:37

kimir
Člen
Registrovaný: 17-10-2021
Příspěvky: 58

Re: Zvaranie Kitinom 150 (Kuhtreiber Kitin 150)

Ale jasné že lepšie.Ďakujem.

Editoval kimir (18-10-2021 18:04:22)

Offline

 

#4 17-10-2021 19:13:17

Ládes
Člen
Místo: Olomouc
Registrovaný: 04-12-2009
Příspěvky: 2077
Web

Re: Zvaranie Kitinom 150 (Kuhtreiber Kitin 150)

big_smile, tak to já mám tyho Kitína o dost menšího a modrýho neprůhlednýho... wink


Fronius VST 357-2 +AW 5000;Fronius TT 3000W +TTW 3000P,KITIN 150LA;
SV 18R(1000)

Offline

 

#5 17-10-2021 19:42:55

pavol.sk
Člen
Místo: Prievidza
Registrovaný: 21-04-2010
Příspěvky: 3043

Re: Zvaranie Kitinom 150 (Kuhtreiber Kitin 150)

predpokladam ze daco do dielne,co to bude ked to bude hotove

Offline

 

#6 17-10-2021 19:52:11

kimir
Člen
Registrovaný: 17-10-2021
Příspěvky: 58

Re: Zvaranie Kitinom 150 (Kuhtreiber Kitin 150)

Ládes napsal(a):

big_smile, tak to já  wink

Zlomila sa kouzelna hul...

Offline

 

#7 17-10-2021 20:14:08

kimir
Člen
Registrovaný: 17-10-2021
Příspěvky: 58

Re: Zvaranie Kitinom 150 (Kuhtreiber Kitin 150)

pavol.sk napsal(a):

predpokladam ze daco do dielne,

Áno do dielne ako prac. stôl.Varil som to bazickymi elektrodami od esabu.

Editoval kimir (18-10-2021 18:06:34)

Offline

 

#8 19-10-2021 19:40:17

kimir
Člen
Registrovaný: 17-10-2021
Příspěvky: 58

Re: Zvaranie Kitinom 150 (Kuhtreiber Kitin 150)

http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/10486_img_20211019_1726293.jpg[/url]
Urobit radost druhemu a ked vysledok tesi obidve strany.Material co dum dal.

Offline

 

#9 20-12-2021 17:46:16

kimir
Člen
Registrovaný: 17-10-2021
Příspěvky: 58

Re: Zvaranie Kitinom 150 (Kuhtreiber Kitin 150)

http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … 160730.jpg
Tak a uz je v nom aj stromcek.Varene baz.esab121.

Editoval kimir (20-12-2021 17:50:37)

Offline

 

#10 26-12-2021 11:13:36

kimir
Člen
Registrovaný: 17-10-2021
Příspěvky: 58

Re: Zvaranie Kitinom 150 (Kuhtreiber Kitin 150)

Zdravim Vas.Majitelia sucastni,byvali tejto zvaracky dajte sem skusenosti ci uz pozitivne alebo negativne.
Ja som sa rozhodoval na zaklade recenzii na eshopoch a parametroch udavanych v popise.Dolezity udaj pre mna bol,ci zvladne istic 16 amp.Varil som 2 2,5 a 3,2 elektrodami-bazickymi.Zvladla aj 20metrovy predlzovak.Neg. skusenost:aj to neviem ci mozno do tohoto zaradit bolo ze nechytala baz.el.na prvy skrt.Nova elektroda chytila hned.Zatial tolko.

Editoval kimir (26-12-2021 11:14:09)

Offline

 

#11 26-12-2021 14:12:43

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové
Registrovaný: 24-01-2012
Příspěvky: 4237

Re: Zvaranie Kitinom 150 (Kuhtreiber Kitin 150)

Zapalování bazuických eld je v tomto případě vlastností elektrody a ne invertoru. U tohoto invertoru bývá problém s enkoderem. Po čase začne švindlovat.


TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

Offline

 

#12 26-12-2021 17:40:47

kimir
Člen
Registrovaný: 17-10-2021
Příspěvky: 58

Re: Zvaranie Kitinom 150 (Kuhtreiber Kitin 150)

Famater napsal(a):

Zapalování bazuických eld je v tomto případě vlastností elektrody a ne invertoru. U tohoto invertoru bývá problém s enkoderem. Po čase začne švindlovat.

Famater pri zvarani baz.som si to presiel vlastnou skuasenostou.Konec el.prejst brusnym kotucom alebo po betone.Naposledy som pri zvarani rozdrvil konec elekrody v rukavici a fungovalo to. Ako sa chyba enkoderu prejavuje? Da sa to opravit dufam.

Offline

 

#13 26-12-2021 18:13:45

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové
Registrovaný: 24-01-2012
Příspěvky: 4237

Re: Zvaranie Kitinom 150 (Kuhtreiber Kitin 150)

Tak, že při otáčení přeskakují čísla. Opravit se to dá.


TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

Offline

 

#14 26-12-2021 20:06:09

kimir
Člen
Registrovaný: 17-10-2021
Příspěvky: 58

Re: Zvaranie Kitinom 150 (Kuhtreiber Kitin 150)

Tak to bude zaujimave ak to zacne blbnut.Na displeji to neuvidim lebo ho nema.Jedine pri zvarani ak nastavim pozadovane ampere a ona nebude zvarat tak ako je nastavene...

Offline

 

#15 26-12-2021 21:19:49

j.bill
Člen
Registrovaný: 23-03-2017
Příspěvky: 551

Re: Zvaranie Kitinom 150 (Kuhtreiber Kitin 150)

Pokud nemá display, nebude mít ani enkodér, ale normální potenciometr, tak se neboj.


Lepič vlašovčích hnízd.  smile
GÜDE GE145W + Proteco P550  ---> Berlan BWIG 180, Omicron OMI 246, LGK60 + Speedglas 9100XX, Predátor a další hračky... - všechno na takové to "domácí žvýkání"

Offline

 

#16 26-12-2021 22:16:08

davidma
Člen
Registrovaný: 12-05-2021
Příspěvky: 172

Re: Zvaranie Kitinom 150 (Kuhtreiber Kitin 150)

kimir napsal(a):

Zdravim Vas.Majitelia sucastni,byvali tejto zvaracky dajte sem skusenosti ci uz pozitivne alebo negativne.
Ja som sa rozhodoval na zaklade recenzii na eshopoch a parametroch udavanych v popise.Dolezity udaj pre mna bol,ci zvladne istic 16 amp.Varil som 2 2,5 a 3,2 elektrodami-bazickymi.Zvladla aj 20metrovy predlzovak.Neg. skusenost:aj to neviem ci mozno do tohoto zaradit bolo ze nechytala baz.el.na prvy skrt.Nova elektroda chytila hned.Zatial tolko.

Ja jsem s nim byl spokojenej- vytipoval jsem si ho jako levny nenarocny stroj. Vyvaril jsem s nim nekolik kg rutilek 2,5 a 3,2mm a 1kg bazickych 2,5mm. U me zvladal bez problemu 50m prodluzovak s jistenim 16A na 2,5mm rutilku cca 85A. Kdyz jsem pozdeji presel na Transpocket, tak jsem zaznamenal vyznamny rozdil ve stabilite horeni; ale taky se samozrejme jedna o zcela jinou kategorii. Jak rikam-s Kitinem jsem nemel zasadni problem...v zacatcich byl spis problem v rukach a nulovych zkusenostech s MMA.


Dříve Kühtreiber Kitin 150, nyní Fronius Transpocket 150TIG.
Programování PC/PLC/MCU (převáženě v jazyce C), návrhy a realizace elektroniky.

Offline

 

#17 27-12-2021 09:07:54

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové
Registrovaný: 24-01-2012
Příspěvky: 4237

Re: Zvaranie Kitinom 150 (Kuhtreiber Kitin 150)

Tak to se omlouvám, nějak se mě to v hlavě spojilo s kitinem LA. Jak napsal J.bill, ničeho se neboj.


TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

Offline

 

#18 27-12-2021 12:03:38

varok
Člen
Místo: Havířov
Registrovaný: 20-11-2009
Příspěvky: 7630

Re: Zvaranie Kitinom 150 (Kuhtreiber Kitin 150)

Pokud svářečka nemá enkodér a displej, tak je nastavení proudu jen orientační podle stupnice u potenciometru.


Omicron GAMA 1900L HF, Omicron GAMASTAR 176L, kukla BOHLER Guardian 62

Offline

 

#19 27-12-2021 16:45:18

kimir
Člen
Registrovaný: 17-10-2021
Příspěvky: 58

Re: Zvaranie Kitinom 150 (Kuhtreiber Kitin 150)

j.bill vdaka za objasnenie.
Famater omlouvat se nemusis,ved sa nic nedeje.
davidma tak to ja mam na nej vyvarenych ovela menej.Dal si ju dufam do dobrych ruk a sluzi k spokojnosti u noveho majitela.Transpocket je ina liga.Ake si pouzival baz.elektrody?Ja vacsinou od essabu 121.
Jednu od suseda co mi daroval elektrodu rutilovu chemveldku modru ked sa mi postazoval ze mu zvaracka zhasina a nevari. Reku ukaz aku mas zvaracku a problem.Pripadne vezmem svoju nech si povari.Vytiahol zltu ako novu este mensiu od mojej gamastar 160.Nedrzala obluk,zhasinala mu.Mal to na kabloch cez rozdvojku,ktora bola esta cez niaku dvojlinku.No ze to ma provizorne lebo mu vyhorela elektrika.Vytiahni zastrcku od radia aj s rozdvojkou a zapoj to na priamo.Vyskusame zvarat a problem ten isty.Pytam sa co to mas za elektrodu.On hovori chemveldku rutilovu.A zemniace a pripojovacie kable mas dobre?Pozeram sak rutilka ma byt na minuse a nie na pluse.Prehodil z plusu na minus a invertorik si az tak chrochtal....

Editoval kimir (27-12-2021 16:47:39)

Offline

 

#20 27-12-2021 16:58:16

kimir
Člen
Registrovaný: 17-10-2021
Příspěvky: 58

Re: Zvaranie Kitinom 150 (Kuhtreiber Kitin 150)

varok napsal(a):

Pokud svářečka nemá enkodér a displej, tak je nastavení proudu jen orientační podle stupnice u potenciometru.

Varoku 2,5 el.ktorou varim najcastejsie navolim medzi 80-90A.El.priemer 3 volim120A plus minus 5A.

Offline

 

#21 27-12-2021 17:33:06

j.bill
Člen
Registrovaný: 23-03-2017
Příspěvky: 551

Re: Zvaranie Kitinom 150 (Kuhtreiber Kitin 150)

varok napsal(a):

Pokud svářečka nemá enkodér a displej, tak je nastavení proudu jen orientační podle stupnice u potenciometru.

To je blbost. Stupnice tam není pro nic za nic, ale aby se podle ní mohl člověk zorientovat (pominu zkušeného, který si to nastaví podle toho, co vidí a slyší) Slušným svářečkám ta stupnice +- sedí. Šmejdům nepomůže ani stupnice, ani display, protože nesedí ani jedno ani druhé. Asi proto už na zakázku dělají číňani svářečky bez stupnice i zobrazovače generátoru nějakých čísel. wink
https://youtu.be/AxmX5KEOO5I?t=1356


Lepič vlašovčích hnízd.  smile
GÜDE GE145W + Proteco P550  ---> Berlan BWIG 180, Omicron OMI 246, LGK60 + Speedglas 9100XX, Predátor a další hračky... - všechno na takové to "domácí žvýkání"

Offline

 

#22 28-12-2021 02:33:48

ctiteljan
Člen
Registrovaný: 17-09-2017
Příspěvky: 121

Re: Zvaranie Kitinom 150 (Kuhtreiber Kitin 150)

j.bill napsal(a):

varok napsal(a):

Pokud svářečka nemá enkodér a displej, tak je nastavení proudu jen orientační podle stupnice u potenciometru.

To je blbost. Stupnice tam není pro nic za nic, ale aby se podle ní mohl člověk zorientovat (pominu zkušeného, který si to nastaví podle toho, co vidí a slyší) Slušným svářečkám ta stupnice +- sedí. Šmejdům nepomůže ani stupnice, ani display, protože nesedí ani jedno ani druhé. Asi proto už na zakázku dělají číňani svářečky bez stupnice i zobrazovače generátoru nějakých čísel. wink
https://youtu.be/AxmX5KEOO5I?t=1356

stímhle souhlásím klasická vada až v 98%. doma nastavím 50A vařím 2ky jak víno až si říkám že to je kolikrát moc, u známýho sem na té samé svářečce se stejnou elektrodou nastavoval cca 120A a  stejně mněla tendence lepit. stupnice nebo slavný generátor náhodných hodnot .... pardon encodér nesouhlasí  a svářeč sám to musí vytušit a odladit dle uší očí. cena svářečky nikdy neudělá z blba svářeče

Offline

 

#23 28-12-2021 09:18:51

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové
Registrovaný: 24-01-2012
Příspěvky: 4237

Re: Zvaranie Kitinom 150 (Kuhtreiber Kitin 150)

Já jsem Kitina 170LA měřil. Skutečné hodnoty odpovídaly tomu, co ukazoval displej. Hodnoty parametrů které displej neukazoval, ale byly uvedeny v technických parametrech, odpovídaly také. Také jsem měřil skutečné parametry svářeček vyrobených v číně: partner TIG200 pulse a JLT250 rovněž sedí. Ale Stahlwerk 200P (t.j. čínská barevná krabice) měl místo 200A jen 160 a min. místo 10A 23A. Takže záleží na tom o jakou čínu se jedná.


TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

Offline

 

#24 28-12-2021 09:52:08

varok
Člen
Místo: Havířov
Registrovaný: 20-11-2009
Příspěvky: 7630

Re: Zvaranie Kitinom 150 (Kuhtreiber Kitin 150)

Ctiteljan: Tady se píše o mašinách Kuhtreiber. Tam a u Omicronu pochybuji že by byly displeje tak moc uteklé. U levných číňanů věřím, už jsem pár takových viděl.
A že na svářečce nastavíte 50A a svařujete 2mm elektrodami, to dokazuje vše.

Editoval varok (28-12-2021 09:53:28)


Omicron GAMA 1900L HF, Omicron GAMASTAR 176L, kukla BOHLER Guardian 62

Offline

 

#25 28-12-2021 15:27:02

davidma
Člen
Registrovaný: 12-05-2021
Příspěvky: 172

Re: Zvaranie Kitinom 150 (Kuhtreiber Kitin 150)

kimir napsal(a):

davidma tak to ja mam na nej vyvarenych ovela menej.Dal si ju dufam do dobrych ruk a sluzi k spokojnosti u noveho majitela.Transpocket je ina liga.Ake si pouzival baz.elektrody?Ja vacsinou od essabu 121.

Prodal jsem ji kolegovi s kabelama a cca 1kg rutilek za 3000Kc. Tenkrat jsem vyvaril 1kg baz.el., co byly v sade se strojem. Byly to eldy od Kühtreibera; originalniho vyrobce nevim. Pak jsem na nem jeste zkousel rutil-bazickou Oerlikon Spezial.

Jinak bezne varim rutilkama/rutilcelulozkama - ruznyma (Esab, Lincoln, Oerlikon), krome ER117. 4,5kg ER117 me vyskolilo dostatecne smile. EB121 tu mam taky, ale jeste jsem je nenacal. Jo a jeste tu mam kysely EK-103 - s tema se mi varilo taky pekne. Dal pak nejaky nerezky od Esab.

Editoval davidma (28-12-2021 15:33:44)


Dříve Kühtreiber Kitin 150, nyní Fronius Transpocket 150TIG.
Programování PC/PLC/MCU (převáženě v jazyce C), návrhy a realizace elektroniky.

Offline

 

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005 Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /DISK2/WWW/svarforum.cz/www/forum/footer.php on line 139  -  2022


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče