SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj, mazaci to urcite znaji, ale treba nekomu usetrim zasmradenou dilnu.
U nasich vitr urval (pribodovany) vrsek postovni schranky, tak jsem byl zdobrovolneny na opravu. Odmastil jsem, ale brusku jsem na to brat nechtel, a to byla chyba. Ti hadi maji na nerezu jakousi ochrannou vrstvu (lak?) a pri zapaleni oblouku to "bezvadne" doutnalo/coudilo/smrdelo/ku*vilo svar...
No, asi to bude poctivý "nerez", keď ho musia chrániť povrchovou úpravou
Jestli to vůbec je nerez.
Editoval varok (21-02-2022 18:48:22)
Tak na všechno nemusí dávat "potravinářskou" nerez. Na venkovní věci mohou použít i podstatně levnější nerez. A tu, aby nezašla, potom musí lakovat.
v OBI nečekám poctivý nerez , a ještě jsi dopadl celkem dobře, mohl to být taky jen plast v dekoru nerez.... vem magnet a už ten by ti napovídal nějakou zradu....
Magnet a nerez spolu většinou nespolupracují.
VašekP napsal(a):
Magnet a nerez spolu většinou nespolupracují.
To je blábol. Existuje celá řada nerezových ocelí, stejně tak, jako je rozmanitá škála jejich použití a martenzitická nerez je magnetická.
Nerez to bude, na nekterych mistech je lak olezly (vim, melo mi to sepnout) a nerezne to tam. Ale jaky konkretne, tezko cict. Dratem 4370 (307) to drzi.
No tak hlavne nebude OBI dávať vyrábať poštové schránky z martenzitu, keď ešte aj pri popise a názvoch majú guláš,
Často nájdete v názve nerez, v popise ušľachtilá oceľ a materiál pozinkovaná oceľ a také kadejaké mixy v názvoch a popisoch a potom sa z toho lúpe lak, farba, hrdzavie to a pod.
Editoval sttefo86 (22-02-2022 14:56:20)
Pokud to je hobby obchod nebo dokonce supermarket, tak tam ti prodavači často nemají o nerezu ani ponětí. Vidí, je to stříbrné, kovové, tak píšou do popisku, že to je nerez. Maximálně, když to je hodně lehké, tak hliník.