SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování


#1 20-03-2023 15:03:28

alesak118
Člen
Registrovaný: 20-03-2023
Příspěvky: 8

Tig Sharman DigiPulse AC/DC 315 GD jako zdroj pro MIG

Ahoj chlapy, chtěl bych se zeptat jestli to bude fungovat. Mam tiga viz nadpis, že bych koupil podavac dratu, pokud o nejakem univerzalnim vite sem s nim a ze bych ho pouzil jako zdroj a mel bych vlastne Miga. Na Tigu je klasicky kulaty konektor petipin a na dvou pinech je buzeni od horáku. A ted jak to bývá propojene, podavac se zdrojem, podavac má nejspíš sve napajeni a je buzenej od horáku, jak je udelane buzeni ke zdroji. A z podavace je urcite vyvedenej nejakej spinanej dvoukabel. Diky za objasneni Ales

Offline

 

#2 20-03-2023 15:18:45

davidma
Člen
Registrovaný: 12-05-2021
Příspěvky: 570

Re: Tig Sharman DigiPulse AC/DC 315 GD jako zdroj pro MIG

Tady bude principialni problem - proudovy zdroj (TIG) vs. napetovy zdroj (MIG/MAG).


Dříve Kühtreiber Kitin 150, nyní Fronius Transpocket 150TIG a Dnipro-M SAB-258N.
Programování PC/PLC/MCU (převáženě v jazyce C), návrhy a realizace elektroniky.

Offline

 

#3 20-03-2023 15:42:07

alesak118
Člen
Registrovaný: 20-03-2023
Příspěvky: 8

Re: Tig Sharman DigiPulse AC/DC 315 GD jako zdroj pro MIG

A kdyz bych to prepl na z TIG na MMA tak by to slo ne?

Offline

 

#4 20-03-2023 16:09:45

m.evil
Člen
Registrovaný: 22-10-2007
Příspěvky: 2125

Re: Tig Sharman DigiPulse AC/DC 315 GD jako zdroj pro MIG

Nešlo by to vôbec.

Zdroj MMA a TIG je to isté , len pri TIG- u zváračka vypne hot start .

Jedine kúpiť druhu zváračku .

Iná možnosť není .

Pri MMA alebo TIG nastavuješ Ampére  .

Pri MIG/MAG nastavuješ Volty .

Editoval m.evil (20-03-2023 16:11:50)

Offline

 

#5 20-03-2023 23:34:03

Ládes
Člen
Místo: Olomouc
Registrovaný: 04-12-2009
Příspěvky: 2405
Web

Re: Tig Sharman DigiPulse AC/DC 315 GD jako zdroj pro MIG

alesak118:Mrkněte na charakteristiky proudových a napěťových zdrojů  a bude vám jasné že to nepůjde a pokud by to jít mělo asi by se toho chytil i výrobce a nabízel AC DC multifunkci.Co by ale šlo(teoreticky nevím jak prakticky) přidat tam tigový podavač(drát není pod napětím) a mít tzv Tip tig,jen je to kapku nákladné.


Fronius VST 357-2 +AW 5000;Fronius TT 3000W +TTW 3000P,KITIN 150LA;EWM pico 160
SV 18R(1000)
Speedglass9100X,Lincoln Viking 3350 4C

Offline

 

#6 21-03-2023 07:28:57

senior
Člen
Registrovaný: 14-10-2011
Příspěvky: 1369

Re: Tig Sharman DigiPulse AC/DC 315 GD jako zdroj pro MIG

Ládes napsal(a):

alesak118:Mrkněte na charakteristiky proudových a napěťových zdrojů  a bude vám jasné že to nepůjde a pokud by to jít mělo asi by se toho chytil i výrobce a nabízel AC DC multifunkci.Co by ale šlo(teoreticky nevím jak prakticky) přidat tam tigový podavač(drát není pod napětím) a mít tzv Tip tig,jen je to kapku nákladné.

Nechcem zakladať nové téma, ale poznámka o metóde TiP TiG ma zaujala a predpokladám, že nebol by som jediný, kto by túto tému na svarfóre privítal a ocenil.

Offline

 

#7 21-03-2023 07:46:29

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové
Registrovaný: 24-01-2012
Příspěvky: 4833

Re: Tig Sharman DigiPulse AC/DC 315 GD jako zdroj pro MIG

S tím tady experimentoval Ihlan.


TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

Offline

 

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005 Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /DISK2/WWW/svarforum.cz/www/forum/footer.php on line 139  -  2024


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče