SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
děkuji za přízpěvky :-)
já jsem svařil elektrodou, invertorem z práce půjčeným, to ještě když jsem dělal pár let stavebního elektrikáře, zábradlí na balkoně z jeklů myslím 20x40, možná 30x50 nevim. Zábradlí drží, nehnije to. Vařil jsem ve všech možných pozicích. Tak snad tak levej nejsem, jediný je třes rukou, ale to má asi každý kdo někdy boural kladivem, řezal do železa ve svěráku nebo dělal se zbiječkou. Takovej ten běžnej třes. Jde spíš o to vidět dobře na tu lázeň, ruka se dá opřít, nikde se nezaseknout.
Jsem optimista.
pro info, koupi zvažuji v červenci, teď to nedávám. Do té doby se ještě ledacos naskladní, nebo vyprodá. Stroj na takové to domácí žvýkání kolem 15 až 18 tyček v setu ale to už se mi kroutí huba jak to řeknu :-)
včera mi přišel email z aliexpress, malej invertorek Tig mig, mma, pig, pes, kočka, prostě všechno to umí, a pár lidí tam dalo fotky ze svařování, no málem jsem se pomočil smíchy...s čím se lidi chlubí
Editoval HonzaJaro (28-04-2023 07:30:23)
OT A vazne myslis/veris, ze kdybys v te chvili tem samym lidem dal do ruky misto "invertorku z AE" profi masinu od renomovane znacky, tak by ty svary byly nejak vyrazne lepsi?
Jak jsem uz psal, rozmysli si co chces predevsim varit v nejblizsich mesicich a letech, ne teoreticky, co bys asi mohl delat a co bude za 5 let. Pokud je to prevazne hruba prace ocel 2-3 mm a vic, staci ti elektroda. Nauc se varit elektrodou a dosahnes nizkych nakladu, vysoke mobility. Bude-li to svarecka s hf TIGem pak budes mit soucasne tu nejlepsi metodu na svoji motorku.
Pokud budes casto svarovat tenke profily pod 2 mm a pozadujes vysokou produktivitu, tak si kup COcko. Pokud to bude jedna z tech multifunkcnich svarecek tak ty maji nanejvys LA TIG, po case pokud se budes venovat TIGu bude te to limitovat. A nepocitej s tim, ze ty levne multifunkcni svarecky budou buhvijak varit. Ono nakonec ani male invertorove COcko Kemppig Minarc, co mame v praci v dilne na drobne opravy nelze srovnat s velkou CO2 svareckou, ktera vari mnohem klidneji.
E-Ryc: ne nevěřím že by se strojem za 100litrů udělali lepší svár ale přišlo mi to vtipný, že daj do recenze fotky poblitýho kovu
Jakobo: rozumím
Editoval HonzaJaro (28-04-2023 12:40:27)
HonzaJaro: To je všude. I třeba na youtube dávají někteří humus na pozvracení, básní jak si koupili novou svářečku a za pár dní se naučili luxusně svařovat. Jestli mohu poradit, set bych nekupoval. To si raději postupně kupuj příslušenství, zatím RV, nějaký kvalitnější, ne hračku za 500. Potom láhev s plynem atd. Bohužel sety mívají právě nekvalitní komponenty, alespoň co jsem jich pár viděl.
nooo, teoreticky bych ,mohl věci ohledně plynu a vzduchu pořídit pod rukou ale uvidíme. jak říkám. Budu nad tím přemýšlet. Vlastně, přemýšlím nad tím furt. Až budeme v práci moct trochu dejchat, sednu si ke Kittinu s zkusím tig, protože tam leží a využije se jen při průseru
Editoval HonzaJaro (28-04-2023 17:19:11)
varok napsal(a):
HonzaJaro: ...... Jestli mohu poradit, set bych nekupoval. To si raději postupně kupuj příslušenství, zatím RV, nějaký kvalitnější, ne hračku za 500. Potom láhev s plynem atd. Bohužel sety mívají právě nekvalitní komponenty, alespoň co jsem jich pár viděl.
To nemusí být pravda; často se sety sestavujou tak, že se zkompletuje to, čeho je na skladě nejvíc, eventuelně co jde nejmíň na odbyt. Vůbec to nemusí znamenat, že jde o nekvalitní věci. Chce to se vždycky podívat jinam na jednotlivé položky setu, kouknout na ceny, sečíst, porovnat s daným setem ..... Prostě používat selskej rozum.
Přesně jak píše Pafik1605, já bych se pro začátek setu nebránil. Věci v setu vyjdou levněji než když si je koupíte jednotlivě. Jediná otázka je, zda už něco z setu nemáte koupeného, nebo zda netoužíte po nějaké specialitě a pak by jste tu věc z setu nevyužil.
mám jen kuklu a rukavice, vozíky....takže vše se hodí. Hadice a festo spojky máme v práci, montexpásky doma. Větší cívku drátu do cočka máme na dílně, někdo omylem koupil :-)