SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
zdravim, poprosim vas o nazor a radu. chystam davat dokopy taky maly domaci pivovar. a s tym je spojena potreba fermentacnej nadoby. chcel by som spravit nieco taketo:
https://www.bahnik.cz/kegmenter-58l-nerez/
z KEG sudu, len to hrdlo by som rad vacsie. priruba a prislusenstvo sa da kupit. tiez zvazujem odrezat dno a navarit tam konus a vyrobit tak klasicky ck tank. viem ze sa to da kupit, ale... :-)
podstata problemu ktory potrebujem vyriesit je ochrana zvaru z vnutornej strany. je dobry napad pouzit trubickovy drot na MAG/MIG (zvaracku mam Kit 405 a ArCO 82/18) zvaram len cierny material, alebo treba tigom? ako potom v takomto velkom objeme chranit argonom zvar? neda sa to napustit ako trubka. vie niekto poradit?
Editoval MaHa (25-09-2024 10:51:15)
Použij kořenový prášek STAIN FLUX. Preferuj metodu tig. V nouzi se dá použít trubička od bohleru 0,9mm. Chce však sílu svařovaného materiálu min 2mm.
dik, material kegu je prave 2mm co som pozeral. ten prasok ale nechava strusku tusim co som precital. veviem ci sa to bude dat odstranit zvnutra...
no pokusim to nejak vymysliet.