SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování

Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !

Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování

#26 Dnes 11:42:24

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové

Re: Ohýbání pásoviny obrubníku

Ohýbat přes trubku by šlo. Nejde o to, aby trubka přes kterou se bude ohýbat, měla průměr právě takový, aby pásovina odskočila po ohnutí na požadovaný průměr. Stáčečka také nemá takový průměr válce.
Jde o opěru, přes kterou se bude kousek po kousku pásovina ohýbat. aby výsledek neby hrbatý. Problém vidím v tom, z čeho přípravek udělat. Také nemám šrotiště za barákem. To je hlavní důvod proč bych sháněl stáčečku. Já bych nemusel shánět, vím kam bych měl jít.

TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

#27 Dnes 11:57:55

emanuel1200
Člen

Famater napsal(a):

Ohýbat přes trubku by šlo. Nejde o to, aby trubka přes kterou se bude ohýbat, měla průměr právě takový, aby pásovina odskočila po ohnutí na požadovaný průměr. Stáčečka také nemá takový průměr válce.
Jde o opěru, přes kterou se bude kousek po kousku pásovina ohýbat. aby výsledek neby hrbatý. Problém vidím v tom, z čeho přípravek udělat. Také nemám šrotiště za barákem. To je hlavní důvod proč bych sháněl stáčečku. Já bych nemusel shánět, vím kam bych měl jít.

To jsou důvody proč takvým amaterismem bych se nezdržoval ,časově náročné i nákladově drahé a amatérskym výsledkem , na takovou práci bych se z vysoka vys..l

#28 Dnes 12:05:31

emanuel1200
Člen

pafik1605 napsal(a):

bourač napsal(a):

jasná věc, ten svár to ale ohne i napříč (150mm) mohlo by to být strašidelné.
Housenky by se nemusely odbrousit - pokud bude pohledová strana rádiusu ta vnější.
Domnívám se že pohledová bude ta vnitřní, asi někam na zahradu... udělat hranici mezi trávníkem a dlažbou.

S vlčím mákem a poletujícími motýly to bude krásné big_smile

Jasně že ta vnější bude bez housenek. Však housenky to stáhnou, budou uvnitř. To příčný prohnutí by nemuselo vadit, jestli jsem to dobře pochopil, tak to bude rantl k záhonu. A nejspíš ho bude polovina zapuštěná do země.
Kdyby se to málo prohýbalo, tak by to šlo uvnitř i nařezat flexou do poloviny tlouštky a ohnout/zavařit to v těch prořezech. Ale osobně si myslím, že to nebude potřeba; to navaření housenek by mohlo stačit.
Jedinej problém by mohl být, kdyby byl zelenýčaj  estét a vadila mu mírná zvlněnost oblouku podle počtu housenek.

Asi nevíš , jak vypadá oblouk od patvaru .Nikde jsem nečetl ,že by to mělo být na to co píše BOOOOOUREC.
Dle Tvého návrhu ,by to dopadlo přesně jak s přípravkem ,kterým jsi  tady prezentoval.
Přesto , že fotka byla rozmazaná tak to byl ultrafialovej hnus ,který jsi měl vhodit do šrotu , vůbec se k tomu nehlásit  a za rohem se stydět AMATÉRE PISÁLKU

#29 Dnes 14:08:23

pafik1605
Člen
Místo: matička stověžatá

Famater napsal(a):

No o tom to je. Když člověk nemá technologickou základnu, tak to musí udělat pomocí toho, co má. Někteří poletující jedinci by si kvůli tomu kupovali Třinecké železárny, aby měli perfektní obrubník k záhonu (možná k chodníku, to je fuck). Já bych to udělal tak, aby to bylo co nejjednodušší a přitom funkční a slušně vypadající. Nejlepší na tom je, že i když v okamžiku, kdy to uděláš, tak na tom vidíš každou nedokonalost (obecně), tak za týden už nevidíš nic. Postavil jsem pár zesilovačů, tunerů a podobné havěti a pokaždé by se našla nějaká nedokonalost - díra o desetinu vedle (kterou ale zakryje knoflík), díra na tlačítka o desetinu ujetá, ... A za týden provozu už nic takového člověk nevnímal.

#30 Dnes 14:11:35

pafik1605
Člen
Místo: matička stověžatá

Mimochodem, takhle vypadá řemeslo  smile   https://www.youtube.com/watch?v=jx2PNdrT8Oc
Kdyby zmizely všechny vymoženosti civilizace (elektřina, plyn, ...) tak my budeme v prd...i a tihle budou vyrábět dál. Akorát ten soustruh bude šlapací .... big_smile.

#31 Dnes 14:28:21

bourač
Člen
Místo: Doksy, Máchovo jezero
Web

pafik1605 napsal(a):

Nejlepší na tom je, že i když v okamžiku, kdy to uděláš, tak na tom vidíš každou nedokonalost (obecně), tak za týden už nevidíš nic.

tak toto mám uplně stejně,
když něco dodělám a jsou špatně jen maličkosti děsně mě to sere, druhej den je to už lepší a třetí den je to OK.
Myslím že i p. Ládes, kamarád, místní přispěvovatel tady už o tom také psal.

Likvidace ocelových konstrukcí. Excelentní paliči železa. A nově také dřevorubci.
Plasmy. Přímočaré pily ocasky. Ruční orbitální pila (za studena). Utahováky. Sbíjecí kladiva. Plošiny. Jeřáby.
Vaření obalenou elektrodou (Lorch).
Práce ve vysokých výškách a v hlubokých hloubkách. Práce v jedovatých a výbušných atmosférách. Nic levného.

#32 Dnes 14:48:39

emanuel1200
Člen

pafik1605 napsal(a):

Mimochodem, takhle vypadá řemeslo  smile   https://www.youtube.com/watch?v=jx2PNdrT8Oc
Kdyby zmizely všechny vymoženosti civilizace (elektřina, plyn, ...) tak my budeme v prd...i a tihle budou vyrábět dál. Akorát ten soustruh bude šlapací .... big_smile.

Už je mě jasny kde bereš chytrosti .Ty videa jsou skvělá pro toho který tomu vůbec nerozumí .
Viděl jsem na videu jak svařují hřídel do převodovky ,klikovou hřídel a další přesné součástky.
Kdyby jsi měl trochu technické vzdělání tak to nedáváš příklad jako řemeslo.
Nauč se číst výkresovou dokumentaci s jakou přesností tolerancí rozměrů házivosti soustřednosti se takové součástky vyrábí z jaké třídy materiálu a další zušlechtění ,cementování kalení a následné broušení na rozměr řádu setin milimetru .
Až něco málo nastuduješ tak sem taková videa nebudeš dávat a prezentovat ,jak má vypadat řemeslo .
Ale jsu rád ,že o sobě tak píšeš ,protože mě dokazuješ co jsem si už dávno o Tobě  myslel

Editoval emanuel1200 (Dnes 14:50:08)

#33 Dnes 16:23:43

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové

Ale Emanueli, to snad nemuselo být. Neber vážně takový fór. Prot ten smajlík.
Já to video beru jako zajímavost, ne jako návod.  Na videu nebyl ukázaný závěr, jak to motovali. Jak jim sedlo drážkování. které určitě není středěno na vnější průměr a td.

TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

#34 Dnes 18:22:54

emanuel1200
Člen

Famater napsal(a):

Ale Emanueli, to snad nemuselo být. Neber vážně takový fór. Prot ten smajlík.
Já to video beru jako zajímavost, ne jako návod.  Na videu nebyl ukázaný závěr, jak to motovali. Jak jim sedlo drážkování. které určitě není středěno na vnější průměr a td.

-co nemuselo být?
-Ty to považuješ za fór když víš jak chce ohýbat pásovinu do oblouku svárama podle návodu Pakistánců?????????
-jak ve videu slicovávají části hřídele vrtanými kolíky?
-jak je odborně svařena hřídel po obvodě pro ně neznámý materiál a to na fóru o svařování?
-montáž je to poslední ,ale délka životnosti   pár hodin dnů????
Pro tebe to asi není návod ,ale pro ostatní neznalce to je právě návod a zázrak jak je to jednoduché .
Proč?????
Neznalost ,bez praxe ,bez selského rozumu ,bez logického přemýšlení , ale právě podobná videa ,internet ,AI a všichni jsou nejmoudřejší .

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla