SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování

Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !

Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování

#1 Včera 14:23:42

bibibo
Člen

Lamelova brana

Ahojte, chcel by som si zvarit lamelovu branku z ocele ako je na obrazku. Predpokladam, ze je pouzity branovy L profil. Chcel by som to nasledne dat pozinkovat, ale obavam sa, ze ziarove zinkovanie moze branku zdeformovat. Existuje aj striekanie zinku, tak mozno by som isiel touto cestou. Mate s tym niekto skusenost ? Ake je orientacna zivostnost ? Mam vsak inu otazku. Ak by som dal braku nastriekat zinkom a nasledne praskova farba, tak predpokladam, ze sa povrchova uprava nedostane medzi praporek a lamelu. Presne tam, kde je na obrazku cerveny kruzok. Predpokladam, ze sa tam casom bude tvorit hrdza. Ako to teda vyriešiť ? 

http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/10472_brana.png

Editoval bibibo (Včera 16:13:34)

#2 Včera 19:14:39

vyrobca
Člen
Místo: Bratislava
Web

Re: Lamelova brana

Taketo lamelove brany som robil. Ale vsetky okrem jednej boli z antikory.. Ta jedna ktoru som robil z klasickej ocele, tak tu mi ziarova zinkovna odmietla zobrat, lebo sa vraj neskutocne skrutia tie plechove lamely. Nasledne to islo do pieskovne, klasicke sopovanie zinkom a praskova farba. Ci to hrdzavie netusim.. Robil som to pre stavebnika, ktoremu majitel baraku vraj aj tak nezaplatil.. Ale tie antikorove vyzeraju vraj stale super..
edit: tu zeleznu branu som nerobil z joklovych  L profilov, ale klasicky jokel 50x50x3 a tie lamely som navaral mezdi jokle.. takze tam ten zakruzkovany problem neexistoval. No a lamela nemala len 4 ohyby, ale ich mala 6. Vyzerala v priereze ako take velke Z.

Editoval vyrobca (Včera 21:09:02)

Formica FOR mig 169, Kuhtreiber KIT in 1500 HF, ALFA in Pegas 40A Plazma,Welder Fantasy JET TIG III AC/DC 200, Dnipro M SAB 210,Speedglas 9100XX, Kowax KWX820 ARC+, Bomar STG 120, Bezolejový kompresor - HECHT 2089,Ender 5+,13x BIQU B1,Creality K1Max,Creality LD-006,pieskovaci box Lincos 110L, klima Whirlpool PACW12CO, 2KW laserova zvaracka, KOWAX® GeniMig® 355DP LCD5

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla