SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
dobrý den:-)
Jsem tady nový, ale o svařování se zajímam. Mám problém s dílem, který se nedá jen tak sehnat a potřebuji ho zavařit. Praskl mi litinový obal (housing) na Turbu pro motor. Je tak nešikovně prasklý, že dovnitř nedosáhnu alektroou ani ničím jiným, proto hledám technologii kterou by se to dalo zavařit. Materiál by mohl být šedá litina, nebo ocelolitina. Z bílé to nebude, je dost křehká a nejspíše nepoužitelná pro tento účel.
Něco málo jsem slyšel o elektronovém paprsku a pak ještě o Laseru. Bohužel s tímto nemám praktické zkušenosti a potřebuji poradit. Renomované firmy co dělají rapasování turba mí s tímto nepomohly. Díl se prý sehnat nedá a neví o nikom kdo by to svařoval. Ptal jsem se u třech:-( Přímo výrobce mi napsal, že momentálně nic na skladě nemají a až bude dají mi vědět. Už to trvá rok a stále nic.
Děkuji za každou odpověď, vše se může hodit.
Na svařování zapomeň.Svařování není pro turbo vhodné řešení.
Napiš čislo a výrobce turba je vždy na štítku a přesné určeni motoru a vozu.Docela by mne zajímalo z jakého vozu to turbo je že ho nemůžeš sehnat.Je li to diesl tak oprava teoreticky konstrukčním lepením.A na benzín většinou jen nový díl.
jak říká oldas, lepení zaznamenalo v poslední době obrovský rozmach. Jsou k dostání neskutečně pevná a odolná vícesložková lepidla. Jsou taky neskutečně drahá, ale tady by bylo použití na místě. Nepíšeš jak velká je prasklina nebo díra, ale pokud není kryt vyloženě na dva díly tak by to mělo jít. Na dva díly píšu proto, že pokud je jen prasklina tak ti lepidlo poslouží jako výplňový materiál a není tak zatížené. Pokud je však díl na více kusů tak je lepidlo zatíženo velmi a je otázka zda to vydrží
Podívej se na odkaz třeba něco z toho půjde použít.
http://sikamarineservis.cz/index.php?p= … me=lepidla
Viem ze zvarat prasklinu ktora je este zle dostupna je ina kava ale pred cca pol rokom pri vyrobe /hybridneho/ turba som daval prevarit obal turba na ine zvody vyfuku. Dodnes maximalna spokojnost. Platil som cca 20euro. Robili to vo zvaracej skole v Kosiciach.
Ahojte,má niekto skúsenosti s mašinou GYSMI TIG 208 HF AC/DC ? Ak áno aká je to mašina ,hlavne čo sa týka hliníka,ďakujem.