SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Před mnoha lety mi začala utíkat benzinová nádrž v žigulíku. Demontáž, intenzivní proplach vodou a jde se svářet. Bouchla tuším 4x. Zkrátka v těch falcech či co to bylo, vždy něco zústalo. Z dnešního pohledu, byla to k.k.tina. I tak jsem si zajel pro novou a výměna netrvala víc jak 20 minut. Takže z mého pohledu, nikdy více. Pokud chceš experimentovat, kup si něco takového jako KEG sud na pivo a v klídku a pohodě.
No vidis ja delal kamosovi nadrz z trabiho coz je +- stejny .Ale nebyl jsem linej ten lem kolem projet PB horakem za neustaleho vyfukovani vzduchem.A nepuflo to ani jednou.U velke nadrze bych to ale neudelal.Jo a kdysi jsem na traktoru svarel nadrz plnou nafty tenkrat elektrodou a taky dobry.
Editoval Honza007 (22-03-2018 19:26:10)
Welda napsal(a):
Zkrátka v těch falcech či co to bylo, vždy něco zústalo.
ocel (asi všechny kovy a litina nejvíc), ač se to nezdá je porezní! Viz problémy při umytí jarem a následné sváření.
Poznateček z dlouhodobé praxe - každé zařízení které obsahovalo hořlavinu - zemní plyn, PB, benzín, ředidla atd je nasáklé tím mediem. Při ohřátí se uvolňuje. Řežem třeba 20let starý trubky, už dávno odvětraný a zdánlivě suchý a čistý - přesto v nich cosi hoří, nebouchá, jen hoří ale hoří i když teoreticky nemá co.
Pokud jde o PB flašky doporučuju ji odtlakovat, uplně vypustit pak ji obrátit vzhůru nohama - poteče z ní určitě nějaké množství sraček, tyto zachytit třeba na talíř, nebo kus plechu a zkusit venku zapálit. Víc to rozvádět nepovažuju za nutný.
Zváral som v minulosti prázdne 20 l kanistre na benzin,aj keď som ich vypláchol síce len vodou a považoval za čisté vždy to jemne buchlo či skôr šteklo. Ešte jeden postreh na PB fľašu pokiaľ z neho vypustíš vodu či sajrajt čo ostal vo fľaši ukrutne to smrdí aj viac dní a to aj na vetranom mieste.
Měl by někdo informaci o fa Westfalen gas, můžu od nich odebrat lahve s kyslíkem a plynem za dobrou cenu, ale nevím nakolik jsou seriozní. díky za info
web mají vcelku seriozní, poměrně hustou síť poboček + sortiment, mohla by to být dobrá alternativa k silné trojce Linde - AP - MG.
Poptám u nich něco. Poreferuji.
Před týdnem jsem poptal nějaké plyny, pravidelný odběr množství nikoliv malé. Žádná reakce.
Zdravim,
nevie niekto kde mi naplnia bez problemov v okoli BA flasu kyslikom?
Pripadne kde je najvyhodnejsie kupit naplnenu 20L flasu, a kde ju potom chodit naplnat?
Editoval martin55 (09-03-2020 14:04:59)