SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
FF napsal(a):
@Mato85:
...tie zváračky, ktoré si uviedol sú v cenovoej kategórii +/- 700,-€. Akmáš priestor, 3f zásuvku a netrváš na prenosnom invertore, tak za tú cenu by som pouvažoval aj nad "odbočkami" OMI 256 http://www.omc.cz/omi-256 , alebo KIT 3000 http://kuhtreiber.cz/mig-mag-nove.html (tá má 4 kladky). Za tú cenu sa mi zdajú ako dobrý "držiak" a ak sa ti občas vyskytne niečo, čo potrebuje "trošku viac prevariť" tak to máš k dispozícii. Ten SOLUTION MIG 250 má parametre celkom dobré, ale tú značku vôbec nepoznám...
sem tam je dobre si kuknut kedy bol clanok napisany, mato85 tu pisal jeden jediny krat a da sa predpokladat ze za viac ako rok a pol uz daky stroj kupil
...dátum som si veru nevšimol... ...od "huat-a" je totiž už všetko aktuálne... ...ale nevadí - moje rady sú aj tak vždy nadčasové. :-D
Editoval FF (28-10-2015 12:13:00)
mne tak doniesol kamarat kompresor na "go" ze to neponahla bla bla bla,uz mi zavadzal tak som ho poskladal vyutieral bol paradny ako na vystavu...akurat mi kamarat zabudol povedat ze jeho svokor pre ktoreho bol kompresor urceny uz nufa fialky od od spodu...
Potrebujem poradit - som uplny amater.
Chcel by som zvaracku CO2 na 220V.
Umelecky tvorim a chcem vyrabat rozne
postavicky z kovu vo velkosti cca 30cm az 100cm.
Ziadne dlhe ani nejak vysokopevnostne spoje.
Nemam tusenia kde zacat a aka zvaracka by sa mi hodila.
Dakujem za rady.
I když jste popsal v podstatě o co se jedná, pořád to je podle mě málo informací. Jaký typ postaviček chcete tvořit? Alespoň dejte nějaký obrázek pro představu.
Pak se musíte rozmyslet, jestli chcete levnou hobby svářečku, která jen tak prská, nebo něco pořádného, co je schopné i trošku svařovat.
predpokladam ze budu tie postavicky s tenkych plechov ak ano tak je najlepsie pouzit tig zvaracku,mozno by bolo vhodnejsie ich len pajkovat...ale to je skor take vestenie zo sklenej gule bez dodatocnych info
I tenké plechy se dají svařovat (bodovat) migem. Taky jsem dlouho rozmýšlel jakou mig/mag svářečku koupit a nakonec jsem vybral pegas 200 mig man. Je to invertor umožňující jak mig/mag, MMA tak i TIG. "Céóčkem není problém svařovat (bodovat) plechy od síly cca 0,5mm. Takže na ty postavičky by to asi nebyla špatná volba. Jasně s TIGem je lepší kontrola sváru u těch slabších materiálů, ale zase náklady na provoz jsou Xx větší než u toho mig/mag svařování...
No sem tam taky smrknu ruzne ruze ,postavicky,pokladnicky ,dela a hracky atd donedavna sem to varil pouze mma ale pri narustu zajmu o vytvory jsem byl ted pred vanocema akutne poridit mag a sice byl do budoucna vybran Jasic ale financi se nedostavalo. Tak sem poridil . nesmejte se :-) Tusona libru 140 a zatim v pohode . ale zadny dlouhy svary nevarim a varim max 3 plech .mam ji zhruba mesic vyvarena tak pulka civky 5 kg dratu 0,8 takze nemohu moc rozumovat. Nejdelsi svar cca 30 cm. Zatim staci.
No, nějak mi uniká smysl Vašeho dotazu, to chcete od nás Váš koncepčně zastaralý strojek pochválit nebo jako co?
...bacha! Evita! :-D
Editoval FF (29-10-2015 22:10:32)
Evita napsal(a):
No, nějak mi uniká smysl Vašeho dotazu, to chcete od nás Váš koncepčně zastaralý strojek pochválit nebo jako co?
já nevím, ale vy v dotazu vidíte něco o chvále stroje?
Potrebujem poradit - som uplny amater.
Chcel by som zvaracku CO2 na 220V.
Umelecky tvorim a chcem vyrabat rozne
postavicky z kovu vo velkosti cca 30cm az 100cm.
Ziadne dlhe ani nejak vysokopevnostne spoje.
Nemam tusenia kde zacat a aka zvaracka by sa mi hodila.
Dakujem za rady.
Jees: už jsem o jedné svářečce psal. Je malá, přenosná a vaří parádně. Kvalitu porovnávám podle svářeček co máme v práci (velké invertory). Osobně ji mohu jen doporučit. Součástí svářečky je i malý hořák, který sice není nic moc pro klasické svařování, ale pro daný účel by byl asi velmi vhodný. Hlavní předností by byla jeho velikost (malost). Záleží ovšem jaký je cenový limit... Pak se můžem bavit o jiných svářečkách... Rozhodně bych ale nešel do těch levných svářeček pod cca 10000,-
Rellik: já jsem jenom reagoval na Evitin příspěvek, ale asi myslela jiný příspěvek než já
jees napsal(a):
Rellik: já jsem jenom reagoval na Evitin příspěvek, ale asi myslela jiný příspěvek než já
Jo já vím. Myslím, že narážela na příspěvek #33
Rellik napsal(a):
Jees: už jsem o jedné svářečce psal. Je malá, přenosná a vaří parádně. Kvalitu porovnávám podle svářeček co máme v práci (velké invertory). Osobně ji mohu jen doporučit. Součástí svářečky je i malý hořák, který sice není nic moc pro klasické svařování, ale pro daný účel by byl asi velmi vhodný. Hlavní předností by byla jeho velikost (malost). Záleží ovšem jaký je cenový limit... Pak se můžem bavit o jiných svářečkách... Rozhodně bych ale nešel do těch levných svářeček pod cca 10000,-
k tématu jsem psal - ale asi se to neuložilo - že toto by mělo jít vařit jakýmkoliv slušným migem kromě těch z marketů, takže jak píšete, ne pod 10.000. O Pegasu jsem uvažoval, ale byl tehdy jen 160A a ne úplně nejlevnější, tak jsem skončil jinde, ta 200 tehdy ještě nebyla. Docela by mě zajímalo jak by dopadlo porovnání (třeba po měsíci) syn a man v praxi
Rellik napsal(a):
jees napsal(a):
Jo já vím. Myslím, že narážela na příspěvek #33
aha, tak to díky absenci otazníku neberu jako dotaz, chápu to jako příspěvek k dotazu čím lze toto vařit. To bude asi ono
No než jsem tu svářečku kupoval, tak jsem samozřejmě chtěl vědět zda koupit ten manuál a nebo synergy. Po přečtení hodně ne moc pozitivních zkušeností se synergy verzí jsem koupil raději tu manuální. A myslím, že jsem neudělal špatně. I s čistým CO2 jsou sváry parádní a téměř bez rozstřiku...
Určitě svařečku s eurokonektorem a potom můžu použít hořák jaký chci.
moje představa syn:man je, že syn se nastaví téměř sám, ale má omezené možnosti, man je třeba si nastavit, ale jde využít i na věci které syn nemá v programu. Otázka je, co všechno syn zvládne, třeba u shnilých plechů, alu nebo nerez
Co mám zkušenosti z firem kde jsem dělal a měli tam synergie, tak to nemusí každému vyhovovat a né na všechno to je asi dobré. Lepší manuál. Svařoval jsem Kuhtreiber KIT 400 Synergy a i Manuál a ten manuál byl lepší. Synergie měla v základu nastaveno jakoby hrozně málo drátu. Šlo to sice trošičku doladit, ale stejně se mi s tím moc dobře nesvařovalo. Ale profi svářečům se synergií možná dobře dělá.
varok napsal(a):
Co mám zkušenosti z firem kde jsem dělal a měli tam synergie, tak to nemusí každému vyhovovat a né na všechno to je asi dobré. Lepší manuál. Svařoval jsem Kuhtreiber KIT 400 Synergy a i Manuál a ten manuál byl lepší. Synergie měla v základu nastaveno jakoby hrozně málo drátu. Šlo to sice trošičku doladit, ale stejně se mi s tím moc dobře nesvařovalo. Ale profi svářečům se synergií možná dobře dělá.
Měl jsem podobnou zkušenost Migatronicem - Na synergii hrůza a běs, na manuál super... Teď mám sice taky v práci synergický invertor, ale úplně jinou ligu. Tam je ta synergie krásně vychytaná a funguje jak má... Nicméně za cenu, za kterou se to prodává, se dá koupit slušné nové auto... Ten zmiňovaný Migatronic byl jen za cca 120 000,- Kolega v práci podobný Migatronic má, ale za sebe můžu říct, že je to nejhorší svářečka na hale... A to jsou tam staré odbočkové velké céóčka... Raději bych vařil s manuálem, než s tím synergy Migatronicem, který nejde moc doštelovat aby se mi s tím vařilo dobře...
No měli tam Fronius Variostar 357 a 457, což je taky jakoby synergie, ale tady chlapi psali, že to synergie není, tak nevím. Přišla tam revize svářeček, svářečky v hodně ubohém stavu, tak je odvezli a půjčili ty Kuhtreibery KIT 400 Syn. Ten manuál měli ve firmě normálně. Ta svařovala docela pěkně, když se dobře nastavila. Ta synergie svařovala taky pěkně, ale bylo tam pořád málo drátu, i když jsme tomu přidali na maximum. Fa která dělala tu revizi svářeček a zapůjčili ty KITy, tak chlápek říkal, že to jde upravit přes počítač, podle toho, jak to komu vyhovuje. No ale za mě divné. Snad už musí být od výroby svářečka alespoň trošku odladěná, ne?
S migatronikama jsem taky svařoval, ale naštěstí jen s manuálem DynaMig. Ty svařovaly nádherně, na to jaké to byly staré střepy.
Tak za me na Kemmpi Minarcimig a Kempact RA323 funguje skvele. Ale treba u toho Minarcmigu je napsáno ze na ocel je naladena na drat 0.8 a smesku. Na drat 0.6 nebo čistý CO2 to nesedí. U Kempaktu jde nastavit i drat a plyn a chlapům to vyhovuje. Sice si to zkoušeli na manuál ale pak toho nechali a uz jsou líný a synergie jim vyhovuje. Co jsem zkoušel tak mi to treba na Pegasu 160 moc nesedelo. Oblouk mi přišel tvrdej a moc drátu.
I ty hodnoty pro synergii se dají nastavit jen je zapotřebí dostat se do servisního menu a vědět která zkratka co znamená a jaké hodnoty by měly být optimální.Dostat se zpět na tovární nastavení už by měl být standart každého kapku lepšího moderního zdroje.Synergie by měla spolupracovat se svářečem pro co nejlepší výsledek.Minimálně servisák firmy od které svářečky máte by to měl nastavit umět a naučit vás to.