SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj. Chci koupit Mig/Mag svářečku pro svařování plechů až po matroše 13mm, občas nerez, možná bych zkusil už konečně lehce i hliník. Plyn směs. Jelikož jsem zatím nenarazil na žádnou slušnou svářečku použitou, tak vážně uvažuji o nové. Ke značkám Omicron, Kutt...., atd nemám moc důvěru, takže mi padly do oka tyto dvě. Podotýkám, že forum jsem prošel křížem-krážem a je to teda boj koupit něco pořádného za slušné prachy.
Do ETP jsem již napsal (ETP 269N) - jelikož se rozchází hodnota proudu při X=100% - v manuálu je 120A, na stránkách 170A, v ceníku 190A, tak nevím co si o tom mám myslet, stejně tak nevím zda trafo je CU nebo Cu+Al, dvoukladka nebo čtyřkladka atd.
Alf 251/261 - proud 170A při 100% je reálný?, 251 - trafo Cu+Al, 261 - trafo Cu, oba typy dvoukladky
Neměl by někdo s těmito stroji zkušenost, poznatky, srovnání, klidně i nějaké užitečné info, nebo klidně doporučí něco jiného.( 200kilovou svářečku již nechci) Předem díky všem.
Pokud nechcete 200kg trafo tak jedině invertor .
Dost kvalitních použitých značkových je na Allegro.pl (kemppi,Fronius,Migatronic,) nebo čína
pak je další otázka ohledne cenového limitu .
Tyhle svarecky co zde uvadi tazatel jsou (vcetne tech co v ne nema duveru)+- vsechny stejne rozdily v nich nejsou prilis velke a v zasade se jedna o klasicka jednoducha odbockova trafa.Pokud premyslite o nerezu a hliniku(ne ze by to odbockovym strojem neslo) pak jsou lepsi invertorove stroje s moznosti svaret pulzem(nemluvim o bodovem svareni) ale tam uz se dostavame na vyssi cenovou hladinu)