SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Zdravim
poridil jsem starsi Kühtreiber KIT 155 a chtel jsem ji vyzkouset na 1-3 vari,ale jak dam 4ku a dal tak padne jistic 16A Bcko je to normalni? Kdyz jsem dal 6ku tak vypadla jak ta 16ka tak i hlavni 3x25A.
Mam nekde hledat chybu nebo je to normalni a bude treba nejaky softstart?
diky
Máš ujo googla , za 10sec zjistíš požadované jištění , minimální . http://www.noto.cz/dilna-naradi/svareci … eiber.html
Goola mam to jsem si nasel. Pomala pro nekoho je B. Ale spise me zarazilo ze vypadla i hlavni 25Bcko. Zkusim dat 16A - C
Charakteristika B není nikdy pomalá, to jsou C a D. Obecně a zjednodušeně se dá říct, že charakteristika B je pro jištění vedení, C pro motory a D pro transformátory.
http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? … 2007080801
Editoval Zdenek11 (10-04-2014 10:18:08)
No a lehce ti bude padat ta 25ka i nadále . A tu 16C dej až se koukneš , jaké je vedení a co ještě je na tom okruhu zapojené . Varná konvice , fén , boiler , žehlička spolu s touto svářečkou na jedné fázi jsou jistotou . A potom ta 16kaC ani nevypadne a půjde hned hlavní , no a po pár vypadnutích bude nová i ta 25ka .
Bez softstartu bude i dál padat ta hlavní 25B. Jističi 16A/C odpovídá pro čas vypnutí 0,01s až jistič 32A/B.
Editoval Zdenek11 (09-04-2014 10:16:45)
Tak jsem nasadil do garaze 16C a ten na 4ku uz drzi na 5-6 drzi taky a pada u elektromeru 25B .. na ceste je jeste hlavni jistic v baraku 20A (stary takovy ten natahovaci zeleny cudlik) po nem je jeste 18A stary jistic ITM ci neco podobneho a ty zustanou a padne jen ten u elektromeru.
U meka bude stejnak maxixum jen me slo o to jestli neni nejaky problem s COckem - kupovany z druhe ruky
To CO je určitě v pořádku, při zabudování softstartu se stykačem a odporem asi 10 ohmů by už měl vydržet i ten jistič 25A/B. Pokud budete softstart dělat, použijte raději klasický třífázový stykač (asi 25A), než výkonové relé. Stykače mívají o něco delší dobu přítahu než relé a může to tady být zásadní.
V případě potřeby se dá ještě o nějaké milisekundy prodloužit doba přítahu vřazením odporu do série s cívkou stykače a odpor po sepnutí překlenout pomocným kontaktem stykače. Hodnota odporu by se musela vyzkoušet, jednalo by se řádově o desítky ohmů.
Editoval Zdenek11 (09-04-2014 14:56:23)
A to není u této svářečky ta tabulka, jaké dává svářečka proud, napětí a jaké potřebuje jištění? U takovýchto strojů to bývá většinou vzadu. Alespoň co máme v práci Kuhtreiber KIT 400. Bývá tam napsané, jaký bere proud na primáru a jaké potřebuje jištění. Podle toho potom usoudíte, jaký jistič použít. Jestli má třeba proud 14A, tak jednofázová svářečka vám bude 16A jistič B vyhazovat vždy.
rOMAN007 napsal(a):
...U meka bude stejnak maxixum jen me slo o ....
??? ?? ?
JARDA V napsal(a):
rOMAN007 napsal(a):
...U meka bude stejnak maxixum jen me slo o ....
??? ?? ?
U me 4ka bude......
Kouknu se jak se dela ten softstart a na co to prijde a casem to asi udelam.
diky
prohledejte forum, schema softstartu je vjednom vlakně kde je popsany stejny problem z omi 165 ja jsem techto softstartu montoval několik měl jsem i vyfoceno ryzistory byly použity 2 kusy o hodnotě 330R/j 15W byly spojeny paravelně a použity 2 proklemované 3F stykače klidně na 10A soststart funguje spolehlivě i na bodování na max nastavení...
To schéma jsem odkázal už v příspěvku č. 4.
ja mel na misli jine schema se 2 stykači a dvema odpory ...