SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý deň,
mám na Vás otázku ohľadom normovania zvarov a zvárania.
Neviete mi poradiť aspoň nejakú literatúru, poprípade nejaké rady a typy ohľadom vytvárania noriem. Chceme vo firme zaviesť normy, kvôli zlepšeniu plánovania, no chcem aby boli spravodlivé, a tak sa chcem s vami poradiť.
Je sice krásné se zde zaregistrovat a napsat otázku, ale mnohem rozumnější by bylo si nejdříve přečíst desítky příspěvků na dané téma na tomto fóru. Na horní liště je tlačítko "HLEDAT" a použitím vhodných dotazů se dostanete k řadě řešení, která tu byla již mnohokrát diskutována. Uznávám, že je to práce na několik hodin, ale při hledání informací prostě nějaký čas musíme investovat. A až vás nalezená řešení a odpovědi neuspokojí, můžeme spustit "další kolo" otázek a odpovědí na dané téma.
OT omlouvám se , mohl bych si , Jiří , zkopírovat tento odstavec a beze změny ho užívat jak zde , tak na jiných forech ? No , ale já mám dojem , že tvorba vnitropodnikových norem pro odměňování svářečů zde nebyla takto řešena . Zajímalo by mne , z jakého důvodu jsou tvořeny , neb pak mohou být i pro řídící pracovníky nepohodlné .
Bořku, okopíruj si co potřebuješ.
K těm normám obecně: žádné normativy prakticky neexistují. Když jsem ve firmě, kde nyní pracuji, zaváděl od nuly svařování, tak samozřejmě obchodníci měli trvale problémy s naceňováním poptávek se svařovanými díly. Tak jsem se vrhnul i na tuto oblast a naceňuji všechny přicházející poptávky v oblasti svařování. No a samozřejmě jsem spolupracoval i na tvorbě technologických postupů svařování, WPQR a WPS. Po ověření desítek svařovacích technologických postupů přímo se svářeči nemáme problémy se svařovacími normami, ale ani s realizací naprosté většiny nabídek.
Bohuzel takovych lidi neni mnoho a bobuzel jeste mene lidi je schopno a hlavne ochotno vlastni praci ziskavat zkusenosti ktere nicim jinym nez praxi a studiem neziska.