SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
čest chcem kupit stojanovu dvojkotucovu brusku velku stara dobra liatinova poctiva kvalita z pred roku 89,ide mi o to ci bude vhodna-otáčky atd. na lestenie nerezu pastou a lestiacim kotucom-velkym pr.cca 200 mm
napr. http://stroje.bazos.sk/inzerat/42083519 … bruska.php
Diky za odpovede
Typuju že je to BAD 40,tedy bruska konstruovaná na kotouč d400(otáčky cca 900/min,motor 3kW vzpomínám li si dobře).
hadrovej kotouč namazanej pastou vyleští cokoliv
bourač napsal(a):
hadrovej kotouč namazanej pastou vyleští cokoliv
Jeden náš dost známej nožíř má na leštění takovouto potvorou "moc pěkný vzpomínky"Naštěstí to odnesla jen mikina a utrpěl rozsáhlou podlitinu.Nicméně o letecké dny a devastaci všeho možného obludou s hadrákem vystřeleného nebyla nouze(ve starým už odepsaným kompu jsem někde měl fotku téměř půlkilové čepele zabodlé ve stropě(přehozené fáze)).Leštit by to mělo,otázka nakolik efektivně
Na leštění je skvělá pásová bruska s filcovým pásem.Pasty se používají stejné jako u kotoučů.
S prací na kotoučovce se to nedá srovnat a je to mnohem bezpečnější.
Ide mi hlavne o leštenie zabradli-trubiek atd.
Warlockvw napsal(a):
Ide mi hlavne o leštenie zabradli-trubiek atd.
Podívej se na katalogy Metabo, mají tam zajímavé speciální brusky
Na trubky by to chtělo udělat forychtung s posuvem a rotací.Norton na to dělá ruční systém tuším Satinex s přídavným vodícím válcem pro pás.(bližší informace u firmy Bach ze Svitav).
no ja mam na mysli skôr rucne lestenie ziadne pripravky ani nic take,aj ked by to bolo pohodlnejsie to je pravda.Proste ma zaujima ci nema niekto skusenost s lestenim na takejto bruske,nove lestiace brusky s velkymi kotucmi su drahe a toto je lacnejsie riesenie...Masina je poctiva nie jak teraz tie hrkalky co sa vyrabaju...
Warlockvw napsal(a):
no ja mam na mysli skôr rucne lestenie ziadne pripravky ani nic take,aj ked by to bolo pohodlnejsie to je pravda.Proste ma zaujima ci nema niekto skusenost s lestenim na takejto bruske,nove lestiace brusky s velkymi kotucmi su drahe a toto je lacnejsie riesenie...Masina je poctiva nie jak teraz tie hrkalky co sa vyrabaju...
kolega z prace ma ten lestiaci kotuc tiez na takej podobnej bruske, da pastu a normalne lesti