SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den, prosím o radu. Máme doma jezírko a přemýšlím, že bych si zkusil svařit filtraci z PE desek o tlouštce 10 mm. Poradí někdo jakou svářečku koupit? Dík za odpovědi..
Pro vlastní svařování PE desek si pořizovat svařovací "pistoli" (třeba http://www.weldplast.cz/category/leiste … materialy/) se mi zdá jako zbytečně vysoká investice. A ještě pořizovat ty správné přídavné materiály. Nebylo by nakonec jednodušší a levnější si nechat takovou nádrž nechat vyrobit? Firem s takovou činností je v současnosti hodně.
Tak filtrace na míru by mě stála cca 50 až 70 tis na to naše jezero....tak přemýšlím..nenašel jsem nikde ceník na webu leister...
Ten ceník Leisteru radši ani nehledej aby tě nešmejklo. Ale použít se dá i horkovzdušná svářečka od poláků (reworkstation.cz) nebo horkovzduška (Bosch, Steinel) s "digitální" regulací teploty a svařovací botičkou.
No, po negativní zkušenosti s modrým Boshem ( kolísání teploty) jsem si raději Leisterku koupil. Ale na svaření velké nádrže bych si stejnak netroufal, protože nezajistím kolmé a hlavně hladké řezání materiálu, jeho podržení do vychladnutí nebo třeba zkroužení válcového tvaru. Tak válcová nádoba 200cm průměr. 2200litrů (nepovedený pokus o bazének) mne stála 12000 a bylo to bez problémů.
já nevím co vymýšlíte s plastama při snaze šetřit. Jsem dělal kaskýdovou filtraci z černého plech a následně jsem jej natřel 2 složkovou epoxidovou barvou. 3 roky provozu a nic nerezne. Tak nevím proč zrovna plast.
Vojto ty Leisterky jsou často na bazarech . Přídavný materiál si nařež z odřezků po zhotovení jednotlivých dílů . Ale když vidím jak lidé sváří bez nejmenší znalosti teorie plastová potrubí , nějaké teploty ani časy neznají a většinou je bez problému ... Však svaříš pár odřezků a jedeš . A máš zde výhodu , že použitý materiál svaříš vedle znovu .