SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den,
mám problém a chtěl bych se vás zeptat na názor z praxe nebo jeslti se s tímto problémem někdo nesetkal.
Máme svařit desku a L-profil dohromady. Problém nastal že mezere která vznikne není přípustná pro kouták. Ale bylo by možné předepsat 1/2Y.
Tady nákres jak to vypadá zkosení 1*45° přehlédněte.
http://www.imgup.cz/image/SAW
Díky
Editoval Eisenbahn (15-04-2015 12:56:22)
Y a 1/2Y svar je tzv technologický svár užívaný pro spojení tlustého MTR pro obrábění. Po obrobení jde snadno odstranit. Alespoň u nás se tomu tak děje. Jinak z nákresu mi plyne, nebo přímo se nabízí 1/2V svar nebo když sestavu dobře napolohujš tak z toho je koutový svár. Myslím že ti jde o to jakou značku použít na výkrese a né jak to svařit. Ono je jedno kterou z výže zmíněných značek použiješ, je důležité aby svářeč pochopil co po něm vlastně chceš.
Editoval franišek (15-04-2015 20:51:12)
Ano přesně jaký svár použít aby to bylo ale podle normy a předepsaných rozměru a úhlu. Máme problém s kontrolou tvrdí že není schopná na takovém místě změřit velikost koutového svaru. Ty jsem měl předepsané. V literatůře jsem našel že se 1/2Y dá označit i značkou průvaru "s" ale je tam i daná styčná plocha materiálu kdy kořen který není u Y provařen ale má mít tabulkové rozměry.
Je tu ještě jeden problém a to že svařeči nejsou schopni provařit kořen koutáku při takových to rozměrech. Proto hledám řešení jakým zpusoben ten to typ zavařit aby bylo vše tip top.
Děkuji za odpověd.
Myslel že označení bude s4 1/2 Y může mi to někdo potvrdit setkal se stím někdo?