SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Je reálné dobře spojit plech 0,3 mm s plechem 15 mm. Jedná se o pásek pružinového plechu tl.0,3 mm 20x1000 mm k plechu 50x1000 mm tl. 15 mm? Zkouším různé parametry , ale buď je to jen slepené, nebo hnusně propálené. Dole mám plochou elektrodu, nahoře špičku. Bodovka JESVA 40KVA.
bodovanim asi tazko,toto by bolo ovela vhodnejsie napajkovat
Zkusil jsem si nakreslit požadovaný bodový spoj a spočítat parametry. Vstupní hodnoty z materiálů a parametry nemají pro běžné bodování reálné hodnoty. Za pokus by stálo jednostranné bodování po dvou bodech. Tam by bylo teoreticky možné nějaké parametry pro dokonale čisté materiály najít.
Samozřejmě to je reálné a docela jednoduché. Jen je potřeba mít vhodnou bodovku a to rozhodě ta vaše není. Víc nelze k danému dotazu odpovědět pro nedostatek dalších informací
Díky za odpovědi - pájení jsem vyloučil, protože ta pružinovka bude namáhána sice jen málo, ale v mnoha tisícových cyklech - slouží jako těsnící plocha (přibližně jako kovotěs ve starých oknech) . Jirkati - dobrý nápad to jednostranné bodování,
jednu karosářskou bodovku máme zaprášenou v koutě dílny - na to jsem zapomněl.
Tak mám nabodováno, cca 50 bodů - 1/2 hodiny práce a karosářská bodovka GYSPOT byla přehřátá - není se čemu divit nemá žádné vodní chlazení.
Teď musím čekat na zkoušky v praxi, jestli spoj vydrží.
Stránky: 1