SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj, zajímalo by mě z čistě teoretického hlediska, zda použitý plyn 2,5% CO2 v Argonu je stále MAG svařování, nebo už je to MIG? MIG by měl být se 100% Argonem ne?
Jaký je potom rozdíl ve svaru s plynem 2,5% CO2 a 100% argonem - mechanické vlastnosti, náchylnost k mezikrystal.korozi, atd...
Díky
Honza
Představa, že někdo zde opíše některou z přenášek na témata podle dotazu je asi mylná. I hodně stručné informace by vydaly na stránku A4.
Znáte význam zkratek v označení metod MIG/MAG? A proč vůbec tam to CO2 pořád cpou a ještě pokaždé jiné množství?
No, napřed bych si s tím zkusila něco zavařit a potom to řešila teoreticky, přešla by mě chuť vymejšlet odzkoušené, jinak jste si odpověděl, ano, svařování v mixu je MAG......taky jsem to prubla a čuměla že to s tím čistým argonem jde pěkně blbě, myslím ten nerez...
Editoval Evita (09-06-2015 12:42:23)
Radsi psat , jak hledat ... http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? … 2007101501
Zdravím lidičky. Jsem tu nový, tak nevím jestli to dobře podám. Vlastním svářečku co2 Vrarstroj S- MIG 175 na 230V / 400V. Jestli náhodou, někdo nevlastní, k této svářečce manuál respektivně elektrické schéma. Potřeboval jsem zvětšit svařovací proud, tak jsem potřeboval svařovat na 380V, ale jak jsem vyráběl prodlužku na 380V podařilo se mi spojit fázi s nuláke a vyhohelo mi trafko ,které je umístěno ve svářečce na plošném spoji, a neznám kapacitu a název tohoto trafíčka. Je možno nějak poradit kde to sehnat. Pokusím se poslat foto předem dík.
schelinger@seznam.cz
kolařík zdeněk napsal(a):
Zdravím lidičky. Jsem tu nový, tak nevím jestli to dobře podám. Vlastním svářečku co2 Vrarstroj S- MIG 175 na 230V / 400V. Jestli náhodou, někdo nevlastní, k této svářečce manuál respektivně elektrické schéma. Potřeboval jsem zvětšit svařovací proud, tak jsem potřeboval svařovat na 380V, ale jak jsem vyráběl prodlužku na 380V podařilo se mi spojit fázi s nuláke a vyhohelo mi trafko ,které je umístěno ve svářečce na plošném spoji, a neznám kapacitu a název tohoto trafíčka. Je možno nějak poradit kde to sehnat. Pokusím se poslat foto předem dík.
schelinger@seznam.cz
Nechci Vám kazit náladu, ale opravu svěřte někomu zdatnému v tomto oboru,což třeba já nejsem,ale i tak mě překvapil obrat kapacita trafíčka, a vznik závady je rovněž napováženou.Navíc poškození jen jedné součástky se mi zdá málo pravděpodobné.
Nevlastní, někdo manuál na co2 svářečku Varstroj S-MIG 175. Pokud ano je-li možno zaslat i s elektrickým schématem předem děkuji.
schelinger@seznam.cz