SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Můžete někdo prosím popsat(návod) na řezání kyslíkem vč. nastavení tlaku kyslíku a acetylenu.Díky
Na tom snad ani není co popisovat... Plamen musíš seřídit, tak aby při puštění řezacího proudu kyslíku neměnil tvar. Pokud myslíš nastavení tlaků na manometrech na flaškách, tak tam je to přímo dáno - zkus si najít. Co se týká samotného plamene tak nejde napsat povol kyslík na půl otáčky a acetylen na 3/4... To musíš vidět. Taky záleží jak tlustý materiál budeš pálit. Na slabší stačí mírnější plamen, na silnější silný plamen... To je jako bys chtěl napsat, jak moc máš zmáčknout pedál na autě aby ses z 0 dostal na 100Km/h za třeba 20 sekund...
No právě hlavně to nastavení na flaškách nikde nemůžu najít....
Kde všude jste hledal? Kolik vláken na těchto stránkách jste pečlivě pročetl?. Jak je možné, že každý nováček sice je schopen zformulovat dotaz, ale že by předem prošel hlavní stránku s obrovskou rubrikou o řezání autogenem, případně využil rubriku "HLEDAT"? A to tu jsou ještě stránky SVARINFO, kde je informací na dané téma taky dost.
Nastavte si stejné hodnoty jaké vám řekli ve Svářečské škole.
Editoval jirkati (22-06-2015 20:33:03)
Napovím: Pokud máš originální redukční ventily, tak je na nich vyznačený maximální tlak červenou čárkou. Pokud to tam nemáš, můžeš prohledat weby prodávající redukční ventily a tam si to zjistit.. Chce to trochu iniciativy...
Napovím, že jedno je 1,5 a druhé 5-10...
souhlas s jirkati.. ono uz podomacku bez papiru neco varit s coockem je na hrane,natoz bez znalosti rezat plamenem... chtel jsem napsat uz prvni odpoved, ze odpovedi / rady se ani nedocka, jsem se prepocital :-D
Omlouvám se tedy všem za dotaz....jsem ženská njn...řezat s tím já určitě nebudu ani nikdo neoprávněný...potřebovala jsem to vědět jen jako info z jiných důvodů a protože tomu samozřejmě vůbec nerozumím, nepodařilo se mě nic moc najít....Takže díky a sorry
Asi hledáte toto: http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? … 2006122601