SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
kdo není sralbotka, používá selský rozum a dával pozor ve škole získá rozříznutím lahve solidní tlustostěnou rouru k dalším kutilským účelům
No prave ze to mam na kuteni. Lahvi a hasicaku neni nikdy dost .
Tak dalsi dotaz . mam ted l10 kg lahev od propanbutanu. Ventil sem dostal ven lahev nechal par dni venku dnem vzhuru vyvetrat. Ted se ji chystam flexou narezat. Tak sem asi prehnane opatrnej . i kdyz delam veci co delaji bum tak co se tyka tlak.lahvi mam respekt.
Myslite ze cca tyden staci kdyz je lahev venku a vetra? Nebo ji mam pred rezanim flexou napustit bud cistym co2 nebo vodou ?
Strč do ní hadici do kompresoru, nebo od vysavače (u vysavače ji napoj na foukání) a nemusíš se toho bát. Nach to pár minut fučet a můžeš řezat o stošest.
Já myslím, že pokud byla PB láhev takhle dnem vzhůru týden odvětrávaná, nebude tam buďto nic anebo tam bude maximálně pouze zbytek plynu na "jedno" zapálení. Pokud bude hrdlo láhve volné, při zapálení plynů uvnitř to akorát jakoby "štěkne" a z hrdla vyletí plamen nebo horký vzduch. Roztržení láhve, POKUD JE HRDLO VOLNÉ, rozhodně nehrozí, na to je moc silnostěnná.
Ale při řezání hrozí, že se leknutím pohne s flexou a poláme kotouč nebo že to opálí ruce či obličej.
Já bych vzal pro jistotu tlakový vzduch a tak 2 - 3 x co hodinu nebo dvě bych ještě bombu vyfoukal, kdyby tam bylo něco, co i přes ten týden větrání mělo v sobě stále naabsorbován nějaký plyn. A před řezáním bych třeba sirkou na delším drátu vyzkoušel, jestli je tam uvnitř stále hořlavé prostředí.
Editoval Radim (21-10-2015 11:00:29)
Super moc diky za rady. Ventil je vysroubovan uz pres tyden a lahev dnem vzhuru venku. Jinak vyzkousen test se sirkou a ani si neprdla. Jeste ji necham venku rezat ji budu stejne az o vikendu. Vsem moc diky
Pokud tam byly jen PB , tak vytekly .
No, já bych tam stejně pro sichr napustila vodu a přebrousila tak, je sice zima ale tohle Vás nic kromě vody nic nestojí, zdravím, nebyl by pro Vaše účely vhodnější upravený nerez sud od piva?
No sud od piva by setaky dal pouzit nicmene zatim sem zadny neobjevil. Lahev sem dostal takze se hodi.
Jo a voda me taky napadla. O vikendu to riznu.