SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj,
mohl bych se zeptat jestli můžu použít Omicron OMI166 na svařování TIG? Díky za odpověď.
Jelikož se jedná o MIG/MAG svářečku tak asi těžko...
...ja si myslím, že môže, ale nepôjde mu to! :-D
Když uvážíme kolikrát se tady tento dotaz už objevil a kolikrát bylo zdůrazňováno že to nejde proto, že pro MIG/MAG je nutná plochá a pro MMA a TIG strmá charakteristika svařovacího zdroje, tak si připadám nějak divně.
To jsem potřeboval slyšet. Děkuji. Jestli je to opravdu tím, že napájecí zdroj má jinou charakteristiku pro TIG a MIG, tak ok, chápu Uvažoval jsem prostě tak, že použiju výstup pro elektrody z OMI166 a budu to používat jako TIG.
Aby nedošlo k omylu - svorky označené + a - nejsou určeny pro svařování obalovanou elektrodou. Mají u tohoto stroje trochu jiné určení.
A´, jsem si říkal, jestli OMI 166 už má možnost i MMA, když mi tady nedavno chlapi psali, že je to v podstatě trošku vylepšená 165, což je čistokrevné MIG/MAG.
tazatel uvedl špatny typ svařečky asi mislel omicron GAMA 166 ta tig umi jen ale naškrabem..
alll napsal(a):
tazatel uvedl špatny typ svařečky asi mislel omicron GAMA 166 ta tig umi jen ale naškrabem..
Proč by měl zadávat špatný typ? http://www.omc.cz/omi-166 Zejména pokud ještě napsal, že myslel že ty dva póly jsou i na použití MMA...