SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den!
Pracujeme s kamarádkou na vlastní navržené vodní dýmce. Zatím máme ale ještě hodně nejasností ohledně materiálu a postupu. Proto bych si rád nechal poradit od zkušených (snad jsem tu správně )
Chtěli bychom podobnou konstrukci jako zde: (skica je pouze orientační), ideálně z nerezu (tl. 2 mm), nebo jiného povrchově ošetřeného kovu odolného proti vodě, kouři a teplotě. Zároveň by měla konstrukce být co nejodolnější mechanickému poškození. Jak je podobná věc náročná, z jakého mteriálu by jste ji doporučili vyrobit a případně kde a za kolik by se dle vás nechala vyrobit? Nebo doporučujete jiný postup?
Uvítám každou radu.
Dominik
co bude v tom sejtku? Květy canabisu?
A nebylo by místo toho výmyslu nahoře lepší udělat normální koncovku pro nasazení standartní keramické korunky? A dvojka plech se mi zdá zbytečně moc, já bych tam dal maximálně 1,5. jinak ten vývod bych dal dále od té trubky co vede pod vodu, nebude tam pak tolik kolidovat šlauch s korunkou., materiál jedině nerez a pokud jó fajnovku, tak potravinářskou (1.4301).
Funkční část, ve které má něco hořet, nemůže být z masivního kovu, protože ochlazování bude tak velké, že hořící materiál bude zhasínat. Položte hořící cigaretu na dřevo a na kovovou desku a porovnejte čas, kdy zhasne. To je důvod, proč se tyto části dělají ze dřeva, ebonitu, případně mělce pálené keramiky. To je holt ta fyzika kolem nás.
Dal bych také normální koncovku a keramický kotlík. Z nerezu to jde svařit bez problémů, největší práce bude udělal do plechu desítku díru - ideálně najít někoho kdo má nářadí na nerez.
Dobry den jestli mate zajem muzu vyrobit