SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj, neustále řešim problém s vařením hliníkových částí motorek. Když už něco dostanu do polohy ve které bych to chtěl zavařit, musím to někam odvézt a samozřejmě po transportu je to v poloze jiné :-) Proto uvažuji nad koupí MA 315. Jsou sice na trhu i novější a menší stroje, ale na provaření např. rámu(moto) si myslím že těch 200A co nabízí komerční produkty bude málo. Proto bych od Vás rád získal více informací o MA 315. Někde jsem se doslechl, že se do něj dodává nějaká nová elektronika řízení - na kolik to asi vyjde? kdo to dělá? Jak poznat při koupi jestli je tam nová, nebo stará?? Na co si dát bacha při koupi, má nějaké bolesti? Děkuji za odpověďi. Nemátě někdo nějaký návod nebo brožuru od tohoto "stroje"?
No ja osobne bych teda do MAcka nechodil, je to krok zpatky. Je to obri stroj, pomerne hlucny. Co se tyce motorek tak shodou okolnosti si u nas jeden clovek kterej se zabyva motorkama kupoval stroj na vareni hliniku TIGovou metodou a myslim ze je s tim nadmiru spokojen.
Nesmim tady delat reklamu ale koupil tusim suchou dvoustovku invertor a byl spokojenej, mel u toho teda vetsi horak. Nechtel k tomu vodni chlazeni coz sem moc nepochopil ale tak pro zakaznika vse ze
Jeden můj kamarád, koupil kdysy taky něco s 200 A, ale byl z toho nešťastnej, zavařit dvoudílnej rám na moto byla otázka celýho dne, nakonec skončil práve u MA 315 a nemůže si to vynachválit....
Je to moc velky, ja bych to teda nechtel ani zadarmo. Jinak kdyz je v dobrym stavu tak vari skvele.
Dobrý den scháním el.schéma na MA 315 nebo nejakou dokumentaci.Nebo nějaký odkaz kde by se to dalo stáhnout.
U hliníku hraje roli nejen síla svařovaného materiálu , ale taky velikost svařence. /velký odvod tepla/. Pokud chcete svařovat díly na motorkách stačí zdroj cca 200 amp. Vždy s vodním chlazením. Na rámy se stěnou síly 2mm stačí proud cca 130 amp. Pokud však chcete svařovat něco většího /např. opravy ALU disků apd./ na výkonu svářečky nešetřete . Běžně se používají zdruje o výkonu 350 amp. a více.
Zdravim všechny mám probém s svářečkou MA 315 je to český výroby potřeboval bych jestli se nechá někde shnat schéma zapojení docela to spěchá díky
MA 315 je velice dobrý zdroj. Nedejte na to, že je velký a hlučný. Dá se pořídit levně a mám jej už 15 let.
Shéma mám k dispozici.
Boža
Na rámech je i 5 a i více mm.. Takže 200A je tak na hraně pokud je tohle potřeba svařit. A určitě vodníka, jinak jde hořák do háje, ale vlastně kdo nezkusil, neví :-)
Viď Kubo!
Editoval gondis (23-02-2010 10:40:35)
Moje pocity z prvního vaření s tímto strojem jsou, dělá celkem randál, ale kterej krám v dílně randál nedělá, svařoval jsem sice krátce takové dvě trubičky do sebe jako téčko síla stěny milimetr a celkem to šlo pěkně ač hliník začínám, nepovedlo se mi nějak moc poznat rozdíl když jsem na pokusném podobném předmětu šteloval knoflík náběh a vlnky. Jinak bez rukavic to občas probíjelo do přídavnýho drátu,ale povedlo se.
Ahoj,
k MA 315 měl jsem ho 5 let. a je to dobrá mašina pro začátek, ale pak zjistíš nedostatky váha robusnost nedá se odnést váží si 400kg a ze zkušenosti je to na velké hunty jinak kdo bude mít zájem prodám originál manuál k tomuto stroji. Jinak na to co tu píšete ohledně 200A svářeček AC/DC tak jsem ji vyměnil za MA 315 mám vodou chlazený hořák a jsem s tím moc spokojen. Svařuji opravy a renovace a musím říct, že ta 200 stačí protože je dnes u nových svářeček zatižitel na 100% 150A a to je dost a když chceš s tím se dá dělat jinak to chce praxi co můžu ještě doporučit ke koupi tak investujte do mašiny která už má puls.
Ahoj.
Zháňam schéma el.zapojenia k MA 315, alebo odkaz kde by sa dala stiahnuť.
Ďakujem.
Dobrý den,
jaký problém má Vaše MA 315?
S pozdravem Zdeště
Nefunguje - mali Sme ju pár rokov v dielni a nepoužívali ju. Teraz máme zakázku na opravu AL nadstavieb návesov na sypké hmoty a veľmi by sa hodila. Máme opravára ale pýta si schému, naposledy opravoval MA 315 asi 18rokov dozadu.
Dobrý den,
"nefunguje" je široký pojem, zkuste popsat co není funkční.
S pozdravem Zdeště
Normálne zapáli oblúk ale ten vždy do 20s zhasne. Najprv Sme si mysleli ,že je chyba v Horáku ale vymenili Sme ho
za druhý /máme požičanú rovnakú tak z nej/ a rovnako zhasol. Tak v horáku problém nie je.
Dobrý den,
zkontrolujte v jednotce HF zda je funkční pomocný zdroj. Pozná te to tak, že musí "sršet" obě jiskřiště. Jedno zapálí oblouk a druhé zabraňuje zhášení oblouku při sváření střídavým proudem.
Předpokládám, že stejnosměrný režim je OK.
S pozdravem Zdeště
Dobrý den, mám k dispozici kompletní dokumentaci včetně schémat k této svářečce. Nabízím též celou svářečku s hromadou příslušenství.
Ahoj.Nevíte někdo,kam připojit orig.dálkové ovl.na MA 315-kterou zásuvku?
MA 315
Dobrý den,
vpravo dole je zásuvka ŠR 5kolíková. Tam se připojí ovladač.
S pozdravem Zdeště
Dobrý den všem, mám svářečku MA 315 a nespíná u ní hlavní stykač, mohl bych někoho poprosit o schéma zapojení, případně jakoukoliv jinou dokumentaci? Díky
Milan
dobry den nema niekto impulzny transformator z ma315 alebo tig 30 poprosil by som aj schemu ma315 dakujem
Jozef
dobry den poprosil by som vas o schemu ma315 neponukne ju niekto na ocododo@azet.sk