SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
pat napsal(a):
pafiku .... a využiješ to zařízení?
To je podpásovka; jseš hnusnej !
pat napsal(a):
RCP ......no je to krásná práce, hezky čisto paráda.
to bude tym, ze je to fotene tesne po fajronte - mam taky zvyk, ze pred tym, ako zapnem alarm a zamknem halu, pofotim, co sme v ten den urobili - uz sa mi to par-krat vyplatilo
ale nie vzdy to tam tak vypada - kmenovi zamestnanci na nejaky poriadok kaslu - v dnesnej dobe je vsetko naopak
ale inak tam po cely den vladne dobra nalada - na to mame tiez "pripravok" :
vacsina uz pochopila, ze ake si to urobime, take to tam budeme mat ....
Editoval rcp (02-05-2018 22:22:16)
Zdravím všechny, tohle bude můj první příspěvek. Udělal jsem si přípravek na svařování trubek. Svařuju zatim jen TIG/MIG hlinik, železo. Na fotce je jen mechanická realizace. Motor s převodovkou v rámu a sklíčidlo. Ovládání budu řešit frekvenčním měničem spolu s nožním pedálem. A také jsem nějak opomenul kostření. Dnes nebo zítra přidám foto.
rcp, z toho obrázku ten reprák je napájaný 400 V , tak to musí byť veselo.
Tú poslednú vetu treba vytesať do kameňa !
My sme tomu dávali 69 Vatov
A aby som nebol off topíč - najlepší prípravok na otáčanie trubky je mladý učeň. Je to zadarmo a hneď.
Ak to má byť sofistikovanejšie, tak na to sú slip rings konektory.
Editoval jao (15-09-2019 23:37:01)
moje starucke fronius polohovadlo pomaly dosluhuje - tak som zacal davat dokopy nieco nove - idea bola skombinovat veci z aliexpresu s materialom, co mam doma - na pohon som kupil krokovy motor - okrem presneho nastavovania otacok si od toho slubujem aj moznost to polohovadlo pouzit ako jednoduchu delicku
zatial mam ram z AL jaklov a pasoviny, loziska, trubku, velke ozubene koleso - zajtra namontujem krokovy motor s malym ozubenym kolesom, potom este nejaku dosku s univerzalkou
rozmyslam ale, ako vyriesit zemnenie - sam som tu daval odkazy na rozne zberace so zeriavov - ako naschval ale momentalne nemozem na bazosi nic najst
mam tu nejake velke uhliky - cca 20x30x60, aj s vodicmi - neviem, asi budem musiet nakoniec na ne spravit nejaku klietku a pouzit ich
nejaky iny napad?
Editoval rcp (25-01-2020 19:41:01)
Moje posledne polohovadlo sa mi podarilo odpadlit HFkom (pwm). Ja som to nakoniec vyriesil tak ze som dal plastove vlozky medzi hriadel (nemam priechodnu) a lozisko a kostrim to prave iba o tu hriadel na ktorej konci je presny priemer pre moje klieste - tak aby klieste neboli moc volne a aby doliehal medeny pletenec co najvacsou plochou + zarazka. Tym padom hriadel presmykuje v kliestach. Zatial to vsetko funguje ale moc to nevyuzivam.
inspiracia odtialto https://www.youtube.com/watch?v=ny5Xxwwpkxs
rcp napsal(a):
nejaky iny napad?
jasné, někde mám komplet ustrojenou klec z jeřábu - zkusím ji zejtra najít, když najdu je tvoja za odvoz.
bourač napsal(a):
rcp napsal(a):
nejaky iny napad?
jasné, někde mám komplet ustrojenou klec z jeřábu - zkusím ji zejtra najít, když najdu je tvoja za odvoz.
Ja tu mam stale tie tvoje klenute dynka
Editoval rcp (25-01-2020 20:39:20)
Michal>trubka je 60x5 - take klieste nemam
Ale trubku mam vacsiu....
Editoval rcp (25-01-2020 20:44:47)
Zdravím všetkých.
Neviem či poznáte ale celkom pekné video výroby rotačného polohovadla:
https://www.youtube.com/watch?v=ny5Xxwwpkxs
Detail ukostrenia v 26:10 - kliešťami na osku.
pat chcel nejake videa , tak zase nieco drobne pridam - dnesok bol "tvorivy" - polohovadlo je mechanicky hotove, vratane stojanu, zemnenia (riesilo sa tu par-krat), otacania osi (horizontral/vertikal), hlinikovej licnej dosky, sklucovadla, .... - elektrika stale v krabici od topanok
driver krokoveho motora je nastaveny na 51200 pulzov/360° (najpomalsie/navyssia presnost) - pre polohovadlo akurat
driver ide nastavit aj na 400 pulzov/360° - vtedy to ma poriadne "tocky", ale pre polohovadlo nevhodne
generator pulzov ide od 0 do 1000 (maximalne otacky)
sorry za to otocenie kamery - to nie ja, to telefon - ako kameraman by som sa asi neuzivil
https://ulozto.sk/file/PpsxHUjCSqQq/vid … 190652-mp4
https://ulozto.sk/file/SXtMBByUcfNg/vid … 190816-mp4
Editoval rcp (04-07-2020 21:20:54)
Jo jo videa jsou super. Já jsem dneska prsknul proraženou vanu na dodávce. Také jsem se protáhl přes Hornbach a zase si koupil brusku Makita a zase byla sleva z 1300 na 900. Fak,to se mi líbí mají to bezva Je to takový prcek do jedné ruky. Stejně mi bruska vydrží zhruba dva roky. Vždy po záruce
Ta Narex ebu 150‑14 cea ta odešla po roce a pak šla na záruku no a teď po roce a půl konečná. Asi mám smůlu. Jinak čumím ta MW 2200 zatím drží a vaři skvěle. Tak aspoň něco se nesere. Jen mi špatně nadstavili zapínáni ventilátoru a tak chladím o dušu.
tak a este video, ked je driver krokoveho motora nastaveny na 400 pulzov/360° - vysoke otacky
cez 200 to uz nejde, to je maximum >> vyssie uz motor zacne rozne preskakovat, zastavi sa, atd.
https://ulozto.sk/file/XiZ6sibaQwvu/vid … 191247-mp4
neviem, ale na co by toto bolo pouzitelne.....
Tak dáš tam ještě někde nůž a máš soustruh.
rcp napsal(a):
neviem, ale na co by toto bolo pouzitelne.....
nejlepší je ta funkce druhým tlačítkem z leva
pat napsal(a):
pafiku .... a využiješ to zařízení?
Povětšinou nee, ale neměl jsem zrovna co dělat
Stránky: 1 2