SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:     SVAR BAZAR      SVAR INZERT      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARBAZAR - internetový bazar svářeček      SVARINZERT - akční nabídky svářecí techniky      SVARINFO - magazín o praktickém svařování


#1 24-03-2009 21:15:55

krtekho
Člen
Registrovaný: 24-03-2009
Příspěvky: 1

tig 30

nazdar lidi,podařilo se mi sehnat tig 30 ale nemam zdroj nevíte jestli by se to nějakým způsobem dalo propojit s migem KIT 309 PROCESSOR nemám vůbec šajn,děkuji

Offline

 

#2 24-03-2009 21:28:54

780622
Člen
Místo: trnava/sk
Registrovaný: 05-10-2008
Příspěvky: 276

Re: tig 30

zdroj na MIG/MAG zvaranie ma inu charakteristiku ako TIG alebo MMA zdroj. ten KIT je na TIG zvaranie nepouzitelny...


Jasic MIG250/TIG LcdVision 160PX DC + 9002X

Offline

 

#3 25-03-2009 07:29:30

arno
Moderator
Registrovaný: 02-08-2007
Příspěvky: 778

Re: tig 30

potvrzdujem


Zablokovaný z vlastní vůle z důvodu napadení jiným uživatelem.

Offline

 

#4 25-03-2009 10:01:37

admin
Administrator
Registrovaný: 07-06-2006
Příspěvky: 1152
Web

Re: tig 30

Zkombinovat TIG 30 s KIT 309, to je teda síla. TIG 30 je původně určen pro tyristorové svařovací usměrňovače UTA (200, 315) a WTU (200, 315, 400, 500 a 600). Teoreticky (a po drobných úpravách) je možné jej připojit i k jinému MMA svařovacímu usměrňovači (včetně invertorů). A úplně nejteoritičtěji je možné jej připojit i k tomu KITu. Jen to TIG svařování pak nebude to pravé ořechové...

Offline

 

#5 06-03-2010 20:41:17

BandyBandy
Člen
Registrovaný: 06-03-2010
Příspěvky: 3

Re: tig 30

Prosím o radu.
Používal jsem Tig 30 s UTA 200 a vše bylo jak má být. Pak se UTA odporoučelo, asi na věčnost(zřetelná pulzace oblouku,rapidné snížení výkonu,velký hluk z trafa).Nevím jestli je možné tenhle zdroj rozdíchat,tak jsem to zkusil z ZU315. Připojil jsem ho přes exter.reostat a vůbec jsem nečekal že to pojede.A nešlo! Vím že Tig 30 není pro tuhle svářečku stavěný.Tak jsem vyved paralelně s hlavním reostatem vstup pro Tig 30. Samo že přes dvou polový vypínač. A ono to jede!!!! Ale!!! Nevyhovoval mi rozsah regulace a to hlavně  kolem minima.Změřil jsem min. co dává svářečka na svůj reostat a bylo to kolem 65A,ne 35A jak je na regulátoru napsáno.Měřeno dvěma způsoby. Tak jsem místo hlavního reostatu ,2k2 zapojil reostat co jsem mněl po ruce ,15k.Jelo to v poho tak kolem 10A. Tak teď první otázka:Může se poškodit svářečka,když pojede na takové minimum? Já vím že na to je tam ten druhý okruh 0-40A ale já nechci sprintovat ke svářečce pokaždé když chci ubrat. Ted zpátky k Tig 30.Po předešlí zkušenosti, jsem vyměnil hlavní reostat v Tig 30 ,4k7 za ten 15k a žádná změna. Tak jsem zkusil menší i větší ale minimální proud  byl stále na stejné úrovni 65A. V tu chvíli jsem pochopil ,že moje metoda,pokus-omyl, pokus-úspěch,je v koncích.Takže otázka číslo dvě:jak upravit (prí  ,jednoduše!)Tig 30 na ZU 315 tak, aby šel hlavní proud snížit  alespoň na 20-30A.Používám rozsah do maxima tak 230-250A víc ne a i to výjimečně. Nejsem študovanej, jsem  v ele.samouk (tak se mi moc neřechtejte) ale něco zvládnu. Dík

Offline

 

#6 06-03-2010 21:03:16

1b
Člen
Registrovaný: 15-11-2008
Příspěvky: 513

Re: tig 30

Svářečka se změnou potenciometru na vyšší hodnotu nezničí, maximálně nebude fungovat, jsou na řídící desce 2 malé trimry v rohu?

Offline

 

#7 07-03-2010 11:52:16

BandyBandy
Člen
Registrovaný: 06-03-2010
Příspěvky: 3

Re: tig 30

Ano, jsou zaplombovány barvou.

Offline

 

#8 07-03-2010 13:13:22

1b
Člen
Registrovaný: 15-11-2008
Příspěvky: 513

Re: tig 30

Jeden je min a druhý max svař. proudu, kolem 30A by to mělo jít doladit, možná i 20

Offline

 

#9 09-03-2010 15:03:02

BandyBandy
Člen
Registrovaný: 06-03-2010
Příspěvky: 3

Re: tig 30

Odskoušeno! Už to fachá! Jednoduché a genialne! Děkuji moc!

Offline

 

#10 31-12-2013 13:12:07

MartinSimak
Člen
Registrovaný: 31-12-2013
Příspěvky: 14

Re: tig 30

Zdravím ve spolek!

Měl bych na zkušené uživatele svářecích invertorů staré dobré československé výroby i když spíše konkrétně na ,,přestavbáře´´ jistý dotaz.

Rád bych si zakoupil pro metodu svařování TIGem ono ,,udělátko TIG 30´´.

Mám ovšem doma klasické trafo typu TMB 125 a to mám ještě vývody hnané přes ,,doma dělaný´´ usměrňovač. Funguje mi to na kasické sváření MMA ,,dokud si vystačím s rozsahem proudu jenom do 125A´´ v celku roky bez chybně.

Předem uvádím, že o elektronice něco vím jak teoreticky ale spíše z praxe a pár elekteronických přestaveb elektronických zařízení jsem si sám dle návodů vyrobil k plné spokojenosti, ovšem sám reálně nyní na jistotu nevím, jestli by se dalo funkčně (bez toho že na tom strávím půl roku či více v rámci přestavby po volném čase) předělat či pokud možno co možná nejjednodušeji ale funkčně a nedestruktivně upravit toto klasické téměř nezničitelné a spolehlivé svařovací trafo jako zdroj pro tento ,,adaptér TIG 30´´.

Pokud ano, tak prosím vzápětí v odpovědi uvézt, co konkrétně a jak předělat, aby toto klasické MMA trafo, které mám propojené přes usměrňovač, mohlo být použitelné jako zdroj k tomuto TIG 30.

Vím dle výše uvedených komentářů, že tento TIG 30 byl navrhován pro připojení ke zdrojům UTA a WTU, ale zaprvé ani jeden z těchto zdrojů nyní nevlastním a ani k němu nemám nyní jiný přístup a po pravdě vzhledem k tomu, ,,kolik koukám že i ten UTA 200 a hlavně ty výkonnější řady váží a mají rozměry, tak minimálně pro nejen snahu uspoření peněz za koupi minimálně toho UTA 200, tak by to pak, když to bude přeci jen nakonec bude ,,zakaždou cenu jediné řešení´´, mělo pro mě zase ten důsledek v negativním slova smyslu zase další neustálé přemisťování a skladování ,,zase další těžkopádnější krabice´´, kterou budu muset při nevyužívání (zrovna když nebudu svařovat) každou chvíli přemisťovat sem a tam pro uvolnění efektivně použitého místa v malé garáži.
A i když toto nějak v garáži vyřeším pro přesouvání na minimum, tak je holým faktem, že chci a vždy tak minimálně z ze 40 - 50% potřebuji (a o to spíše budu potřebovat) svařovat mimo prostor garáže a to hodněkrát v době, kdy mám ,,pracovní dvůr´´ totálně rozbahněn.


Dále mě napadla myšlenka, že vzhledem k tomu, že ten můj samotný zdroj TMB 125 je střídavý, že kdyby se mezi ten můj samotný zdroj a ten usměrňovač, nebo ten samotný usměrňovač dal díky nějakému vhodnému udělátku či úpravě upravit tak, aby po připojení na přívod do TIG 30 se s tímto adaptérem dal alespoň nějak svářet i hliník.

No závěrem pro upřesnění mého dotazu se prostě zdejších zkušených ,,přestavbářů´´ a zkušenějších elektrotechniků prakticky zaměřených na svářečky všeobecně chci optat, jestli by se prostě nějak rozumně dalo poupravit či dodělat klasické trafo pro sváření MMA typu TMB 125 připojené ještě přes usměrňovač a nebo pro mě spíše bude jediné východisko, když budu chtít svářet TIGem s adaptérem TIG 30, tak  zakoupit a shánět ,,za každou cenu´´ raději, či spíše jedině, i rovnou zdroj UTA či WTU 200.     

Děkuji předem za jakékoli rychlé, ale věcné odpovědi a rady. Martin

Editoval MartinSimak (31-12-2013 13:26:17)

Offline

 

#11 31-12-2013 13:29:26

ivko
Člen
Registrovaný: 13-03-2012
Příspěvky: 601

Re: tig 30

Na zváranie metodou TIG si v prvom rade vyskúšaj vyriešiť ako zoženieš ochranný plyn (argon) , bez neho to jednoducho nepôjde.

Offline

 

#12 01-01-2014 12:51:03

MartinSimak
Člen
Registrovaný: 31-12-2013
Příspěvky: 14

Re: tig 30

No to je mi jasné, že bez argonu to nepůjde. To beru za takovou samozřejmost, že jsem se o tom ani nezmiňoval. Máš Ivko pravdu, že to není tak jednoduché a hlavně levné jako sehnat CO2, ale v dnešní době to problém není. Mimo jiné už na tom shánění argonu pracuji a když bych chtěl dát rovnou +- 3000 Kč či více i  za flašku i s plynem, tak ji mohu mít do týdne či i dříve. I když po pravdě jsem spíše ve fázi, že tam kde mi plní CO2, což je na Příbrami ve firmě SEHAZ, tak tam mi jsou, i dlouhodobě budou schopni, plnit ARGON do ,,mojí lahve na ARGON´´. No to je zase ve fázi, že mi oznámili, že když si seženu někde buď poškozenou a nebo prošlou tlakovou nádobu na Argon, že mi ten nepoškozenej ventil přendaj a tedy oficiálně i s tlakovou zkouškou atd. předělaj z jedné z mých takových nádob na CO2, kterých mám dost na to, abych minimálně jednu k tomuto účelu nechal předělat a vyjde mě to určitě levněji a funkčně asi spíše nastejno, než jim tam nechat 700Kč jen za samotný ventil od nich, obzvláště  když na to ke všemu nepospíchám, tedy ani nemohu, když stejně zajím žádnou provozuschopnou či i alespoň na dodělání svářečku TIG nemám. Jde tedy spíše o to, že bych potřeboval, když už na to přišla řeč, případně po uživatelých tohoto fóra poptat právě onu ,,prošlou a nebo poškozenou´´ tlakovou nádobu na Argon, ale s plně funkčním ventilem za rozumnou cenu, abych mohl použít daný ventil z tohoto a nemusel jsem v tom SEHAZ jim platit v rámci oné přestavby z  CO2 na ARGON jen za samotný ventil bez ničeho 700Kč.
Obzvláště proto, že celá ta přestavba případně i s tím ventilem od nich mě bude stát cca 1100Kč. Takže určitě než budu vědět minimálně konkrétně jak konkrétně předělat či upravit to mé trafo TMB 125 hnané přes usměrňovač pro použití jako zdroj pro TIG 30, tak se snažím shánět za rozumnou cenu tu prošlou či poškozenou tlakovou nádobu na ARGON, ale s dobrým ventilem.  Pokud nic neseženu, tak hold až to bude efektivní bude muset při nejhorším i těch 700Kč jen za nový ventil ,,padnout za vlast´´.  Tímto myslím, že jsem dosti ,,vyčerpávajíce´´ uvedl, že sehnat ARGON mě zas až tolik netrápí.

Editoval MartinSimak (01-01-2014 12:56:30)

Offline

 

#13 01-01-2014 13:12:43

alll
Člen
Místo: ...
Registrovaný: 12-09-2009
Příspěvky: 3584

Re: tig 30

ne že by  stavba TMB 125 a tig 30 nešla, ale byla by lepší svařečka co ma plynulé nastaveni svařecích parametrů a to ta uta 200 než skokové jako u tmb 125.. a přistup ktakovemu stroji mate:http://stroje.bazos.cz/inzerat/30754076/Svarecka-UTA-315.php


TIGER 205  / BINZEL MB 24/gama 160

Offline

 

#14 01-01-2014 13:54:42

JARDA V
Člen
Místo: Velké Meziříčí
Registrovaný: 20-03-2011
Příspěvky: 830

Re: tig 30

alll napsal(a):

ne že by  stavba TMB 125 a tig 30 nešla, ale byla by lepší svařečka co ma plynulé nastaveni svařecích parametrů a to ta uta 200 než skokové jako u tmb 125.. a přistup ktakovemu stroji mate: http://stroje.bazos.cz/inzerat/30754076 … TA-315.php

Pane kolego allle,
stačí mezi dvojtečkou a odkazem na nějakou stránku udělat MEZERU a odkaz rázem funguje jako interaktivní, není potřeba nikam ho kopírovat- stačí na něj kliknout. smile smile smile

Offline

 

#15 01-01-2014 14:05:33

evik
Člen
Registrovaný: 20-04-2010
Příspěvky: 438

Re: tig 30

Hmm,tak tady Vás asi zklamu, píšete že s tím chcete zkusit hliník, tak na to zapomeňte.Tig 30 je na DC a pokud jde o ventil. no cena je taková, teď jsem ho kupovala, 701 Kč s DPH, chtělo by to navštívit nějakou svar.školu a trochu se informovat a něco si zkusit, začátky nejsou jednoduché a třeba Vás to ani nebude bavit, zdravím

Offline

 

#16 01-01-2014 14:23:47

alll
Člen
Místo: ...
Registrovaný: 12-09-2009
Příspěvky: 3584

Re: tig 30

JARDA V napsal(a):

alll napsal(a):

ne že by  stavba TMB 125 a tig 30 nešla, ale byla by lepší svařečka co ma plynulé nastaveni svařecích parametrů a to ta uta 200 než skokové jako u tmb 125.. a přistup ktakovemu stroji mate: http://stroje.bazos.cz/inzerat/30754076 … TA-315.php

Pane kolego allle,
stačí mezi dvojtečkou a odkazem na nějakou stránku udělat MEZERU a odkaz rázem funguje jako interaktivní, není potřeba nikam ho kopírovat- stačí na něj kliknout. smile smile smile

dobra diky kolego...za připominku..


TIGER 205  / BINZEL MB 24/gama 160

Offline

 

#17 01-01-2014 21:56:03

MartinSimak
Člen
Registrovaný: 31-12-2013
Příspěvky: 14

Re: tig 30

Pro pana evik:

,,No chtělo by to školu´´. Ano chtělo, či lépe řečeno nebránil bych se tomu. Chci si udělat alespoň na ,,nějaké sváření ofiko´´ svářečský průkaz a kdyby to šlo rovnou na TIG a ještě k tomu by to byla firma, tedy škola v Praze, Dobříši či Příbrami či okolí, která by nejlépe to dokázala udělat tak, abych si to mohl dát jako ,,volenou rekvalifikaci přes pracák´´, bylo by to přímo ideální. Takže konkrétní a věcné kontakty a doporučení i na ten svářečák určitě uvítám, ovšem pokud by to muselo být placeno vyloženě a jenom z mé kapsy, muselo by to být za dosti zajímavou až výhodnou cenu.

Editoval MartinSimak (01-01-2014 22:19:09)

Offline

 

#18 01-01-2014 22:15:04

MartinSimak
Člen
Registrovaný: 31-12-2013
Příspěvky: 14

Re: tig 30

alll napsal(a):

ne že by  stavba TMB 125 a tig 30 nešla, ale byla by lepší svařečka co ma plynulé nastaveni svařecích parametrů a to ta uta 200 než skokové jako u tmb 125.. a přistup ktakovemu stroji mate:http://stroje.bazos.cz/inzerat/30754076/Svarecka-UTA-315.php

No ten přístup tady moc nevidím. Jednak když už tak kvůli váze a alespoň rozumné přenositelnosti či přepravě na kolečku či podvozku i po zimně či vydatných deštích na rozmoklém hliněném dvoře bych když už tak jako zdroj vzal asi jedině tu UTA 200. Též neplánuji vyloženě svařovat koleje, těžkotonážní mosty či mrakodrapy. No ale hlavně ten přístup nevidím ve Vámi doporučeném odkazu hlavně v tom, že bych si pro to musel asi dojet až do (v dnešní době bohužel) jiného státu. To pro mě není v dosahu ani finančně v rámci ceny PH, když bych pro to měl jet Furgonem a i časově, jelikož by to bylo na celý den i možná více.
Ale děkuji za prozatím jediné nejkonkrétnější řešení toho jak vyřešit ten zdroj pro pohánění onoho TIG 30 co bych rád zakoupil, ovšem až tehdy až vyřeším pro toto mít k dispozici doma k použití na to zdroj. Nejraději bych ovšem nejen kvůli penězům, ale i kvůli skladnosti a přenosnosti a td se pokusil dle nějakého elektro schématu udělat úpravu toho zdroje TMB 125, který po otci již doma mám a téměř od dětství i já používám a prodávat jej fakt za 1000Kč či 2 pro nevyužití při nakonec nutnosti a výhodné koupě UTA200 nehodlám.

Editoval MartinSimak (01-01-2014 22:17:52)

Offline

 

#19 01-01-2014 22:40:28

MartinSimak
Člen
Registrovaný: 31-12-2013
Příspěvky: 14

Re: tig 30

Když už jsme u těch odkazů rovnou na UTA zdroj, tak bych měl také jeden inzerát pro pobavení či šokování v rámci toho, co by za to dotyčný nechěl.

http://stroje.bazos.cz/inzerat/29343124 … -200-1.php

Na takovéto inzeráty a ,,přístupy ke zdroji UTA´´ si fakt raději nedovoluji ani volat pro info i když zrovna dojezdnost či doprava by byla téměř ideální.

Offline

 

#20 01-01-2014 22:42:57

waltr
Člen
Registrovaný: 19-03-2012
Příspěvky: 163

Re: tig 30

Pro MartinSimak.
Vím že jte tu nový,ale pro příště je člen  Evik ženského rodu.


Einhel 160 plus usměrňovač domácí výroby, Povermat MIG 212 synergy puls
Stahlwerk AC/DC plasma WIG 200P S, KWX 73
Autogen velký a malý s PB

Offline

 

#21 02-01-2014 00:15:27

Kramlik
Člen
Registrovaný: 21-08-2010
Příspěvky: 602

Re: tig 30

evik napsal(a):

Hmm,tak tady Vás asi zklamu, píšete že s tím chcete zkusit hliník, tak na to zapomeňte.Tig 30 je na DC a pokud jde o ventil. no cena je taková, teď jsem ho kupovala, 701 Kč s DPH, chtělo by to navštívit nějakou svar.školu a trochu se informovat a něco si zkusit, začátky nejsou jednoduché a třeba Vás to ani nebude bavit, zdravím

aha, tak to si teda asi taky kupovat nebudu, právě sem koupil WTU315 tak sem se dočetl o tomto příslušenství a že bych teda jako taky zkusil hlinik ale teď sem se tada dočetl že to asi chce nejaké jiné proud, pravděpodobně střídavý nepletuli se, (nevim co to je to "DC" a hledat to nebudu, jelikož to bude asi nějaký cizí název který mě nezajímá, já to umim česky, sřídavý a stejnosměrný a to mi doposud stačilo..) apropo nešlo by do toho TIG 30 pouštět neco přímo z nějakého trafa? TiG sem jednou viděl kdysi dávno když sem dělal svářečské přezkoušení ne jedné svar. škole a to bylo asi tak všechno takže vědomosti a zkušenosti teprv nulové, ale právě sem myslel že když už doma mužu svařit téměř vše tak by nebylo zlé mít i tuto možnosti svařovat hlinik TIGem v argonu, no zustanu asi u toho lepení elektrodami ktéré se mi ale míjejí a nové už jaksi nemohu sehnat, (v esabu mi na dotaz řekli  že ukončili výrobu bez náhrad) navíc je to s těmi elektrodami hnusná smradlavá a vubec blbá práce, proto ten nápad s tim TIG 30, no vidim teda že zcestný nápad.. jo eště k tem elektrodám, kamoš mě donesl odkuďsi nejaky činsky potvory a to když se člověk nadýchá toho smradu tak pěkně bolí kokoska jak po opici a struska je žíravá eště hůř jak u tech českých, stačí jeden struskový vměstek a svar i s okolním materiálem se během několika dní degradoval na bílý prášek, takže tak..

Offline

 

#22 02-01-2014 12:05:37

ZDENÁL
Člen
Registrovaný: 03-01-2009
Příspěvky: 947

Re: tig 30

Některé příspěvky jsou opravdu humorné, takové silvestrovské. Ta UTA 200 vypadá solidně, cena by mohla být malinko nižší, ale i za tuto cenu by se dala koupit.

Offline

 

#23 02-01-2014 15:32:26

Michal01
Člen
Registrovaný: 05-07-2011
Příspěvky: 316

Re: tig 30

MartinSimak napsal(a):

alll napsal(a):

ne že by  stavba TMB 125 a tig 30 nešla, ale byla by lepší svařečka co ma plynulé nastaveni svařecích parametrů a to ta uta 200 než skokové jako u tmb 125.. a přistup ktakovemu stroji mate:http://stroje.bazos.cz/inzerat/30754076/Svarecka-UTA-315.php

No ten přístup tady moc nevidím. Jednak když už tak kvůli váze a alespoň rozumné přenositelnosti či přepravě na kolečku či podvozku i po zimně či vydatných deštích na rozmoklém hliněném dvoře bych když už tak jako zdroj vzal asi jedině tu UTA 200. Též neplánuji vyloženě svařovat koleje, těžkotonážní mosty či mrakodrapy. No ale hlavně ten přístup nevidím ve Vámi doporučeném odkazu hlavně v tom, že bych si pro to musel asi dojet až do (v dnešní době bohužel) jiného státu. To pro mě není v dosahu ani finančně v rámci ceny PH, když bych pro to měl jet Furgonem a i časově, jelikož by to bylo na celý den i možná více.
Ale děkuji za prozatím jediné nejkonkrétnější řešení toho jak vyřešit ten zdroj pro pohánění onoho TIG 30 co bych rád zakoupil, ovšem až tehdy až vyřeším pro toto mít k dispozici doma k použití na to zdroj. Nejraději bych ovšem nejen kvůli penězům, ale i kvůli skladnosti a přenosnosti a td se pokusil dle nějakého elektro schématu udělat úpravu toho zdroje TMB 125, který po otci již doma mám a téměř od dětství i já používám a prodávat jej fakt za 1000Kč či 2 pro nevyužití při nakonec nutnosti a výhodné koupě UTA200 nehodlám.

Zdravím,
vlastním TIG 30 již několik let a jsem spokojen.Dříve jsem ji používal s usměrňovačem WTU-315.3 , ale kvůli manipulaci a občasném svařování mimo dílnu jsem pořídil UTA-200-1.Vše je na jednom vozíku a je to vcelku i praktické i když jej už moc nepoužívám.
http://svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/3027_p1020827.jpg

Ale k věci,tig 30 je navržena tak aby s výše uvedenými usměrňovači tvořila úplnou svařovací soupravu pro metodu TIG.Mimo jiné jde použít po mírných úpravách i se stroji KS-250 popř. KS-350.Ale pozor na proudové zatížení tig 30,je jen 240A(60%).
Zde je ke stažení manual se schématy zapojení: http://www.svarbazar.cz/phprs/download. … mp;sekce=3
Propojení odbočkového trafa TMB-125 je vcelku zbytečná práce,tig 30 hliník svařovat nebude.Potom už jen zbývá otázka,proč tak dychtíte tuto soupravu sestavit.Vždyť kde jaký invertor má funkci TIG,samostřejmě jen  DC ale ta tig 30 na tom není jinak.Je lepší pouze v tom,že si můžete nastavit, náběh, doběh, předfuk, dofuk, popř.,pulzaci nebo bodování.


MIG/MAG - WLSP 315si ; WTU 315-34 MIG + MIG 30 ; GCE autogen - C2H2+O2 ; PB + O2 ; navařovací souprva NPK-1;RSOMA řezací stroj
MMA - Triodyn RK 320 ; WTU 500-3 ; WTU 315-3 ; UTA-200-1
TIG - MA 315 AC/DC ; Triodyn TIG 30 (DC)
CUT - PLASMA CUT 40 - 70(pro ruční) ;  CNC vypalovací automat (plasma/autogen) 3000 x 8000 mm (PLASMA CUT 120)

Offline

 

#24 02-01-2014 17:40:02

MartinSimak
Člen
Registrovaný: 31-12-2013
Příspěvky: 14

Re: tig 30

waltr napsal(a):

Pro MartinSimak.
Vím že jte tu nový,ale pro příště je člen  Evik ženského rodu.

Dobrá, z mé strany omluva. Po pravdě u této problematiky tohoto bych ženu spíše nečekal.

Offline

 

#25 02-01-2014 18:04:09

MartinSimak
Člen
Registrovaný: 31-12-2013
Příspěvky: 14

Re: tig 30

Michal0 napsal(a):

Potom už jen zbývá otázka,proč tak dychtíte tuto soupravu sestavit.Vždyť kde jaký invertor má funkci TIG,samostřejmě jen  DC ale ta tig 30 na tom není jinak.Je lepší pouze v tom,že si můžete nastavit, náběh, doběh, předfuk, dofuk, popř.,pulzaci nebo bodování.

No o tom to je a i proto dyhchtím po tom sestavit si TIG 30 se zdrojem TMB 125 hnaným přes usměrňovač. Tato varianta mě předpokládám vyjde nejlevněji a slibuji si od toho že to bude vařit lépe a dlouhodobě spolehlivěji něž ty čínské a bohužel i ty soudobě vyráběné obzvláště levnější české trafa nebo lépe řečeno invertory s vnitřkem z hliníku a td. Ovšem vzhledem k tomu co, nebo spíše věcně nic pro možnost dané úpravy či přestavby, co jsem od určitě zkušenějších uživatelů tohoto serveru nežli já dozvěděl v rámci sváření s TIGem a nebo přestavbami starých dobrých československých mašin pro sváření tímto druhem svařování jsem se rozhodl, že pokud seženu v ,,rozumném dosahu´´, abych si mohl ozkoušet před prodejem či z mé strany koupí zdroj UTA 200 v rámci plné funkčnosti za cenu od 3000 do maximálně 4000 Kč, asi to vyřeším přeci jenom tímto zdrojem k TIG 30.

I když dnes jsem na serveru

www.svarbazar.cz/bazar/index.php?main=s … p;old=view

narazil i na tento inzerát, tak až se mi podaří reálně dokontaktovat pána co toto prodává, možná že asi jedině takto by se mi mohlo podařit zkusit se úspěšně či lépe řečeno funkčně provozuschopně poupravit a poskládat zdroj co mám již doma a to ten TMB 125 hnaný přes usměrňovač a TIG 30, ale uvidíme jak to vlastně dopadne.

Editoval MartinSimak (02-01-2014 18:10:12)

Offline

 

Zápatí

REKLAMA na SvarFóru

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005 Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /DISK2/WWW/svarforum.cz/www/forum/footer.php on line 137  -  2019


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče  ♦  Svářečky MIGO a ELDYS