SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:     SVAR BAZAR      SVAR INZERT      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARBAZAR - internetový bazar svářeček      SVARINZERT - akční nabídky svářecí techniky      SVARINFO - magazín o praktickém svařování


#1 28-10-2018 11:35:38

trojan04
Člen
Registrovaný: 28-10-2018
Příspěvky: 5

Nefunguje jak má

čaute .vlastním zvaracku Kltim 165 asi 10 rokov .
Zvarala paradne ..hneď na prvý dotyk elektrody sa dalo zvarat . Poslednú dobu prvo chiti snahu potom nič iba lepenie elektrodu o kov a žiadny zvar  možno na 6pokus začne zvarat  . Keď prestanem tak znovu nie chitit poriadny zvar zas iba lepí elektrodu o kov
.
Elektródami to nieje . Káble sú nové . Nwm kde je zrada ..

Offline

 

#2 28-10-2018 12:22:35

jirkati
Moderator
Místo: Liberec
Registrovaný: 07-12-2007
Příspěvky: 3505

Re: Nefunguje jak má

Je to rozbité. Pokud jste dobrý elektronik tak mašinku rozeberte, najděte závadu a opravte. Pokud byste si doma netroufl třeba na opravu televize nebo domácího počítače, tak nic nerozebírejte a směr servis. Neodborným zásahem zpravidla cena opravy stoupá o tisíce Kč, na Slovensku o stovky Euro.

Editoval jirkati (28-10-2018 12:23:44)

Offline

 

#3 28-10-2018 12:56:07

pat
Člen
Místo: Č.R.
Registrovaný: 15-04-2016
Příspěvky: 1588

Re: Nefunguje jak má

A v případě Kit by se jednalo o sumu nového stroje  big_smile  Jinak kolega asi ví do čeho se pustit a do čeho né

Offline

 

#4 28-10-2018 19:02:59

trojan04
Člen
Registrovaný: 28-10-2018
Příspěvky: 5

Re: Nefunguje jak má

Rozoberem krit a okom kuknem či niečo nieje zhorené alebo ťa . Keď nikde v okolí není žiadny servis iba jediné na televizori haa

Offline

 

#5 28-10-2018 19:18:43

Zdenek11
Člen
Místo: kousek od Brna
Registrovaný: 23-02-2010
Příspěvky: 1866

Re: Nefunguje jak má

Podle mně jediné co můžete zkontrolovat, je dotažení kontaktů na silových konektorech, jinak asi nic. Mám prakticky stejný problém se starou Gamou, už jsem tady o tom někde psal, ale i když tak nějak dělám i do elektroniky, na toto si netroufám, takový druh závad se těžko hledá - pokud svářečka spontánně přestane fungovat, chyba se hledá líp. Koneckonců 10 let je dost dlouhá doba, hodně svářeček nevydrží ani tolik.

Offline

 

#6 28-10-2018 20:46:00

trojan04
Člen
Registrovaný: 28-10-2018
Příspěvky: 5

Re: Nefunguje jak má

Ročné zvari Max 5kg elektród čo je podľa mňa nie veľa na Zničenie zvaraxky

Offline

 

#7 28-10-2018 21:09:36

ihlan
Člen
Místo: Nový Svet
Registrovaný: 11-05-2012
Příspěvky: 2202

Re: Nefunguje jak má

Zdenek11 napsal(a):

Mám prakticky stejný problém se starou Gamou, už jsem tady o tom někde psal,

Ked som videl prispevok hned som si na Vas spomenul, ze sme to obaja riesili 2 roky dozadu.
Mam aj link ale je na zablokovaneho reinkarnovaneho exota tak som ho nedal zase by to tu bolo plne "různých všeználků"
Zaciatok bol v teme "Invertor Gama-špatné zapalování oblouku" a pokracovanie je v inej kde sa na to pytam ja teba.

trojan: mne sa pokazila ta GAMA "v skrini" a menej ako 2kg elektrod. Nejde o to kolko si zavaril skor kde a ako polozil.
KIT je iny stroj, ale tiez sa stazovali uzivatelia na podobne neduhy obcas zapali super inokedy mozes dobat ako datel.

Najdi si servis alebo oslov vyrobcu oni nerobia problem stym ze je to "nahodna" zavada
aspon OMI to vyriesil za 600czk/20e(vratane postovneho) do 10dni.

Editoval ihlan (28-10-2018 21:26:13)


Link : Stavba kompresora www.bit.ly/2fywe1u  Lacne hobby CO2 zvaracky www.bit.ly/2EO3SQk Kukly www.bit.ly/2eSAlrB
Hladam zvaracku do XXX http://bit.ly/2wDObaP Pasove Pily www.bit.ly/2iOcpXj TIG www.bit.ly/2KdU02O

Offline

 

#8 28-10-2018 21:33:44

rcp
Člen
Registrovaný: 28-08-2010
Příspěvky: 1675

Re: Nefunguje jak má

ihlan napsal(a):

.....Mam aj link ale je na zablokovaneho reinkarnovaneho exota tak som ho nedal zase by to tu bolo plne "různých všeználků"...

zase sa chystas vypustit dzina z flase? big_smilebig_smilebig_smilebig_smile


Fronius MagicWave 3000 Job + FK 2500 FC + TTW 3000AF
Fronius MagicWave 230i + CU600t + THP300i + TTB300A/P
Fronius TransSteel 2200 + MTG 2100
Fronius Vizor 4000 AIR Professional, Fronius Vizor 3000 AIR Professional, Speedglas 9100XXi

Offline

 

#9 28-10-2018 21:46:25

pat
Člen
Místo: Č.R.
Registrovaný: 15-04-2016
Příspěvky: 1588

Re: Nefunguje jak má

Špuntík už povoluje big_smile

Offline

 

#10 29-10-2018 08:32:34

hrmil
Člen
Registrovaný: 07-01-2013
Příspěvky: 241

Re: Nefunguje jak má

Ja mám doma KITIN 170LA.Mal som podobný problém.To je asi detská choroba týchto strojov.Tá 165 je asi podobná,neviem to posúdiť bez fota.Zváračku som rozobral,odmontoval som chladiče,zubnou kefkou som prečistil na sucho všetky dps.aj polovodiče.Pri obhliadke som na nič neprišiel,žiadny viditeľný studeňák ani nič podobné.Tak som to zapol cez žiarovku,zmeral napätie na prázdno a mašina sa tvárila že je ok.Tak som ju poskladal a zvára.Ešte ma napadá,že môže byť chytené relé ,ktoré premosťuje odpory softštartu , ak má opálené kontakty,tak by sa to mohlo aj takto správať.Alebo blbne obvod antistiku.

Editoval hrmil (29-10-2018 08:34:22)

Offline

 

#11 29-10-2018 09:00:17

pat
Člen
Místo: Č.R.
Registrovaný: 15-04-2016
Příspěvky: 1588

Re: Nefunguje jak má

Tak mi to zase nějak nedá. Kolik si berete za hodinu práce? Já si  dávno koupil TP1400 a vaří pořád  když si koupím Kit za pulku a budu pořád pucovat a opravovat  nebude ten Kit nakonec dražší?

Offline

 

#12 29-10-2018 09:02:35

pat
Člen
Místo: Č.R.
Registrovaný: 15-04-2016
Příspěvky: 1588

Re: Nefunguje jak má

Ale jinak klobouk dolu ani nepotřebujeme servisy stačí zajít na forum někdo poradí a mašinka zase jede. Jak dokonalé a jednoduché  big_smile

Offline

 

#13 29-10-2018 11:02:43

hrmil
Člen
Registrovaný: 07-01-2013
Příspěvky: 241

Re: Nefunguje jak má

To pat.Ak to bolo na mňa,tak KITIN175 mám už niekolko rokov.Zváram si s ním len doma.Nie som zvárač.V tej dobe , keď som ho kupoval,tak ma vyšiel cca 9000 sk.Transpoket TP1500 stál 21000 sk.Takže asi tak.Nedal som kitina do servisu,lebo oprava by stála kopu eur.Keby sa nebol rozbehol.tak by bol išiel smer SD.

Offline

 

#14 29-10-2018 11:40:11

pat
Člen
Místo: Č.R.
Registrovaný: 15-04-2016
Příspěvky: 1588

Re: Nefunguje jak má

Separační dvůr?

Offline

 

#15 29-10-2018 11:45:38

hrmil
Člen
Registrovaný: 07-01-2013
Příspěvky: 241

Re: Nefunguje jak má

Zberný dvor

Offline

 

#16 30-10-2018 20:31:18

JaroslavPavel
Člen
Registrovaný: 03-07-2017
Příspěvky: 270

Re: Nefunguje jak má

trojan04 napsal(a):

čaute .vlastním zvaracku Kltim 165 asi 10 rokov .
Zvarala paradne ..hneď na prvý dotyk elektrody sa dalo zvarat . Poslednú dobu prvo chiti snahu potom nič iba lepenie elektrodu o kov a žiadny zvar  možno na 6pokus začne zvarat  . Keď prestanem tak znovu nie chitit poriadny zvar zas iba lepí elektrodu o kov
.
Elektródami to nieje . Káble sú nové . Nwm kde je zrada ..

Pane, troufnete si ten stroj měřit  ,  pokud ano tak jaké měřidla máte k dispozici . Pokud to neumíte , nic se neděje ale řekněte to. Něco se dá vymyslet.

Udělejte pár fotek toho stroje a pošlete je sem pro náhled .

Editoval JaroslavPavel (30-10-2018 20:46:47)

Offline

 

#17 31-10-2018 08:40:02

trojan04
Člen
Registrovaný: 28-10-2018
Příspěvky: 5

Re: Nefunguje jak má

JaroslavPavel napsal(a):

trojan04 napsal(a):

čaute .vlastním zvaracku Kltim 165 asi 10 rokov .
Zvarala paradne ..hneď na prvý dotyk elektrody sa dalo zvarat . Poslednú dobu prvo chiti snahu potom nič iba lepenie elektrodu o kov a žiadny zvar  možno na 6pokus začne zvarat  . Keď prestanem tak znovu nie chitit poriadny zvar zas iba lepí elektrodu o kov
.
Elektródami to nieje . Káble sú nové . Nwm kde je zrada ..

Pane, troufnete si ten stroj měřit  ,  pokud ano tak jaké měřidla máte k dispozici . Pokud to neumíte , nic se neděje ale řekněte to. Něco se dá vymyslet.

Udělejte pár fotek toho stroje a pošlete je sem pro náhled .

Mám iba klasicku skusackou na 12v a na 240 v

Offline

 

#18 31-10-2018 08:47:42

JaroslavPavel
Člen
Registrovaný: 03-07-2017
Příspěvky: 270

Re: Nefunguje jak má

A předpokládám, že s elektronikou neexperimentujete ani amatérsky.



Takže podívejte se ve svém okolí po elektrikáři , který bude mít multimetr nebo přístroj na měření stejnosměrný a střídavých napětí a proudu . A bude ochoten za Vás to měření udělat .
A ty fotky dejte k nahlédnutí .

A dejte vědět jak jste na tom s takovou pomocí.

Offline

 

#19 31-10-2018 10:00:03

Welda
Člen
Registrovaný: 23-04-2017
Příspěvky: 353

Re: Nefunguje jak má

Možná by v tomto případě pro začátek stačil ten zubní kartáček anebo tvrdší štětec a profouknout to kompresorem. Ono to kolikrát stačí a teprve potom ta ,,těžká,, diagnostika.


Nechtěným efektem vývoje techniky je zviditelnění diletantů.

Offline

 

#20 31-10-2018 17:29:24

atishajn
Člen
Místo: ČeskoSlovensko
Registrovaný: 30-05-2010
Příspěvky: 1285

Re: Nefunguje jak má

To je jednoduchá diagnoza , ako človek starne tak slabšie vídí alebo počuje ... To je aj elektrolitmy , má kapacitu  , ale nie ESR a  1-2cm zvaru a csípne ...

Offline

 

#21 31-10-2018 17:42:56

JaroslavPavel
Člen
Registrovaný: 03-07-2017
Příspěvky: 270

Re: Nefunguje jak má

Takže to oba směřujeme na stejné místo ve stroji---pro začátek.
Díky,   a  už to bude pánovi stačit , aby nám oznámil , že už není co řešit.... , a že mu stroj funguje jako před tím..

Offline

 

#22 31-10-2018 18:18:04

kemppin
Člen
Registrovaný: 24-05-2011
Příspěvky: 823

Re: Nefunguje jak má

Celý problém vidím jenom v "hot start " zapnuto/vypnuto .


Už jenom doma.
KEMPOWELD 4000w , AFIN 280AC/DCw ,  KITIN 1700hf , KM 12c , BERLAN BPS 40 ,
autogen + řezací RS 12 , ARISTO tech , ARISTO air

Offline

 

#23 31-10-2018 18:23:39

trojan04
Člen
Registrovaný: 28-10-2018
Příspěvky: 5

Re: Nefunguje jak má

JaroslavPavel napsal(a):

A předpokládám, že s elektronikou neexperimentujete ani amatérsky.



Takže podívejte se ve svém okolí po elektrikáři , který bude mít multimetr nebo přístroj na měření stejnosměrný a střídavých napětí a proudu . A bude ochoten za Vás to měření udělat .
A ty fotky dejte k nahlédnutí .

A dejte vědět jak jste na tom s takovou pomocí.

Tak slabo prúd to si doma zapájaním všetko ...

Offline

 

#24 01-11-2018 08:37:49

JaroslavPavel
Člen
Registrovaný: 03-07-2017
Příspěvky: 270

Re: Nefunguje jak má

Dobrý den,
Vaší odpovědi sice nerozumím, ale chápu to tak , že není podstatné něco opravovat .
Takže přeji pane, ať se Vám daří .

Offline

 

Zápatí

REKLAMA na SvarFóru

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005 Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /DISK2/WWW/svarforum.cz/www/forum/footer.php on line 137  -  2019


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče  ♦  Svářečky MIGO a ELDYS