SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
pat napsal(a):
...........Každý tady píše kolik nemá zakázek a řešíte drobáky při koupi slušné svářečky Já to prostě nechápu
jo, jo !!!
som si spomenul > nixon sa nam nejak odmlcal - mozno uz to pivo dovaril tym jasicom..................
Editoval rcp (23-08-2020 06:52:35)
RCP no to je další pohádkář, statisícové zakázky a už si našetřil dvacet tisíc na novější model. Jak jezdím svařovat ty auta praskliny na hliníkových vratech kamionu. Sem tam proraženou nádrž jak střelí guma a nebo se řidiči nedařilo. Na autech je pořád něco. Majitel si koupil podle mně také Fronius MW 2200 ale nějak opomenul ten článek co drží hořák. aspoň nemusím tahat svoji. Teď si koupil zase tu TP 180 jak jsem psal že jsem s ničím lepším elektrodou nevařil. No jsem čučel. Také jsem vařil pro firmu Brodesal a majitel firmy si ji vyfotil a už ji má také na dílně. Já na něj proč si nekoupil ten nový model MW 230 ? On zase že chtěl to čím jsem vařil já. má tam svářeče s papírama a já co nemá ani základni kurz mu tam chodí vařit špeky a sem tam doladit mašinu jak si svářeč neví rady s nadstavením.
Tyhla diskuze vznikaj i tím, že člověk, který si koupil srágoru z lídlu a vaří tím motyčky a podobně nedůležité věci, tak to konkrétní nastavení a konkrétní svařenec může vykazovat velmi podobné (stejné) výsledky, jako třeba Fronius 10x dražší. A pak prohlásí, že ty stroje svařujou stejně. Ale neuvědomuje si, že užitná hodnota svářečky není jen to jedno konkrétní nastavení, ale kompletní škála svařovacích možností, plus spolehlivost, plus kvalita provedení, plus možnost servisu, plus ..... Pokud zůstanou tihle lidi u motyček, tak to bude OK a nikdo je nepřesvědčí, že levná svářečka = na 95% šmejd.
sitmir: ale to je chyba, koupit si po třiceti letech svařování Fronius. Za těch 30 let toho svaříš tolik, že by se ti ten Fronius dávno zaplatil. Za 30 let si budeš říkat; "mám to za pár, to už nemá cenu si něco takovýho kupovat" Místo aby sis udělal na stáří radost.
varok napsal(a):
Pat: Teď jste napsal nejvíce co šlo. Tleskám. Ono to není o tom, že někdo na netu napíše: To je luxusní mašina. Já jsem bohužel taky tu chybu jednou udělal a dost toho lituji. Zase tak to neprožívám a mašinu za 30 tisíc jsem kupovat nechtěl, i když bych na to měl. Ale po tom velkém zklamání z Powermatu 220 jsem si řekl, že skočím na jinou cenovou hladinu a teď nelituji.
Abych se vrátil k tématu. Ten Ideal TecnoMig 212 jsem na vlastní oči neviděl, ani svařovat, no zatím to všichni vychvalují, tak se uvidí časem, jestli tady dá někdo nějaké video.
A co bylo to "nejvíce co šlo. Tleskám" v příspěvku 28? Taky bych zatleskal, mám i předpaženo, ale nějakou zářnou myšlenku zatím nevidím.?
pafik1605 : To byl jen příklad kdybych byl svářeč profesionál a po 30 letech vaření bych chtěl domů novou svářečku tak bych za ni nejspíš ty prachy dal, protože z práce jsem zvyklej a namlsanej.....
Ale pokud dělám v zaměstnání softwarového technika a celý den sedím u PC a o víkendu je pro mne sváření zábava a relax +nějaká údržba kolem baráku ( žádná zakázka, žádné melouchy) tak mašinka za 15000 je pro mne až do alelůja !!
Editoval SITMIR (23-08-2020 11:34:01)
Jees: Ne, to bylo myšleno upřímně co pat napsal. Prostě že to takhle nejde. Někdo koupí mašinu za 50000,- kč a bude mít pro ni uplatnění. Po 20 letech stále bude fungovat skoro jako nová. Sváry super, zapne a jede. Jiný koupí mašinu za 6000- kč někde v marketu. Svařovat bude jednou za měsíc nějakou zlomenou lopatu, krumpáč, hrábě apod. Sváry posmrkané a na fóru napíše že to svařuje luxusně a že nic lepšího nepotřebuje. Ale opět píšu všeobecně jen za mě, nic konkrétního.
Varok kedy ti konci dovolenka ?
Před týdnem.
Varok: On je obecně problém v lidské psychice, kdy jedinec nepřizná že udělal chybu, ikdyž je zcela evidentní. Dělám pro jeden obří korporát záruční servis už skoro 20 let a mohl bych o tom napsat knihu. Ukážeš koncákovi prasklý, promáčklý kryt mašiny se zničenou elektronikou a on ti na zdraví svých dětí odpřisáhne, "že ono samo, že byl na obědě a když přišel, tak to tak bylo, že to udělal někdo jiný, nebo nastoupí zcela iracionální argumenty, jako že to udělali děti, pes (v továrně).
Takže si lidi navzájem doporučují fušery řemeslníky, šuntový výrobky, ale v reálu za tím většinou není zlý úmysl.
varok napsal(a):
Jees: Ne, to bylo myšleno upřímně co pat napsal. Prostě že to takhle nejde. Někdo koupí mašinu za 50000,- kč a bude mít pro ni uplatnění. Po 20 letech stále bude fungovat skoro jako nová. Sváry super, zapne a jede. Jiný koupí mašinu za 6000- kč někde v marketu. Svařovat bude jednou za měsíc nějakou zlomenou lopatu, krumpáč, hrábě apod. Sváry posmrkané a na fóru napíše že to svařuje luxusně a že nic lepšího nepotřebuje. Ale opět píšu všeobecně jen za mě, nic konkrétního.
Pat tam psal, něco jiného. Měl byste lidem tleskat teprve, až zjistíte, co vlastně jste se dozvěděl.
Pat tam píše, že se musí se svářečkou dobře dělat a nebrat jí podle toho, jak vypadá, to je svatá pravda. Ale celkově to je o tom, že je podezřelé, že Discovera vaří čínou a nevyhovoval mu Phoenix a podle mě to tedy možné docela dobře je. Já třeba na svařovaní ocelových jeklů vezmu radši Gamastar než toho Picomiga a kdyby nebylo třeba čas od času svařit nějaký hliník, už by byl také pryč - značka neznačka.
V podstatě by se nemělo hledět na "barvu", ale přitom když to nemá tu správnou "barvu", je to podezřelé a píše to obchodník
Editoval jees (23-08-2020 21:21:48)
Jen jsem napsal jak to vidím a co se mi stalo .Číst to nemusíš můžeš mě vynechat.
Pat- já vím, nic proti, když člověk napíše svůj názor. Jak chceš ale vynechat příspěvek, kerý jsi ještě nečetl a tedy nevíš, jestli stojí za to jej číst?
Jees ...Já nejsem dobrý spisovatel, tak že omluva. Jen jsem nechápal jak si někdo objedná svářečku po netu jen proto že někdo napsal že je dobrá.
No pochopil jsem jak to oba myslíte, ale asi jsem to špatně popsal.
pat napsal(a):
Jees ...Já nejsem dobrý spisovatel, tak že omluva. Jen jsem nechápal jak si někdo objedná svářečku po netu jen proto že někdo napsal že je dobrá.
Tomu rozumím, bohužel, vyzkoušet si stroj nabídne zákazníkovi asi jenom profi značka a ještě Svářečky v Příbrami. U těch levnějších to buď rovnou zamítnou, nebo přislíbí, ale pak v prodejně k tomu nedojde. To se nám stalo kdysi taky, ale právě že se hodně psalo o tom, že stroj svařuje dobře, vzali jsme ho. Byl to tedy risk, ale naštěstí vyšel.
U Ideala by možná stálo za úvahu zeptat se v Nářadítechnik, pokud by zkoušku nabídli, bylo by potom cenové porovnání s Polskem jiné
jees napsal(a):
.... Já třeba na svařovaní ocelových jeklů vezmu radši Gamastar než toho Picomiga ......
Můžu potvrdit; podle mě Gama 155 svařuje elektrodou líp, než EWM Picotig.
A Lincoln Speedtec 200 svařuje líp, než ta Gama. Přestože je to primárně MIG/MAG stroj.
Proto může být Discovera nadšenej z Ideála, kterým dělá především karosařinu, ale nic to neříká o tom, jak to svaří 5mm plech.
Vždyť to Discovera několikrát psal, že ta jeho práce se mu dělá nejlíp právě s tím Ideálem. 5mm plech jsem zrovna vařil s WF - Bi-Pulse a řekl bych že dobrý, ale ono to šlo dobře i ze Sharksem nebo Jasicem 160.
Co jsem pochopil, tak Discovera asi svařuje převážně tenší materiály a ten TecnoMig je tedy asi dobře vyladěný právě na tenhle materiál.
Hlavně Discovera psal, jestli se tedy nepletu, že Ideal mu zapálí POKAŽDÉ tak, jak má - a to ostatní včetně Gamastaru neumí
Ono je to také plynem ,průvlakem,čistotou materiálu. Je toho více.
No... a myslím si , že díky této diskuzi autor vlákna toboli ví zcela naprosto přesně kde si vlastně má toho TecnoMiga koupit !!
A nebo nekoupit ..
pokial ju za 40 dni este nekupil, znamena to, ze mu vobec nechyba a ze ju vobec nepotrebuje!
svarforum mu pomohlo usetrit - a za usetrene peniaze si teraz moze kupit ajfona......
RCP ale ajfon nevaří,ten dělá obrázky