SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Jo tak variant je tisíc různejch jak by to mohlo vypadat .......
V práci máme navařené pod deskou stolu taky kousek trubky zešikma.
SITMIR napsal(a):
Jo tak variant je tisíc různejch jak by to mohlo vypadat .......
Jo, ale 990 z nich nebude fungovat. Ten obrázek je origoš. tos asi nepochopil.
Mě to funguje a víc nepotřebuju
Editoval SITMIR (14-09-2020 17:35:07)
Ahoj, Po přečtení hodně na tomto foru jsem si vybral dva kandidáty na svářečku.
TechnoMig 212 LCD
https://www.naraditechnik.cz/svarovaci- … tmig212lcd
a
Digimig 200X
https://www.naraditechnik.cz/domu/7879- … m-img-230t
Kterou by jste doporučili.
Použití, domácí kutění. jekl, plech, atd.
Předem díky
Topek: Určitě TecnoMiga 212. Shermena určitě neber...pochybuji, že nebude trpět stejnými neduhy, jako Digimig 200 Puls (zamrzání ovládacího panelu a "špatným" startem při zapnutí mašiny - "NO RIGHT"). Pajšl je totiž úplně stejný a jen ovládací panel je jiný a na bodování je to šílený stroj s šíleným zapalováním v malých proudech, kde silně pocítíš HOT START, který nejde vypnout.
Sitmir, pomůcky moc pěkné, taky se musím inspirovat. Akorát u toho světla mám pocit, že je tam dvojlinka a vidlice, záleží jestli to světlo je z plastu anebo kovu. Každopádně s tím oranžovým káblikem nemám moc dobré zkušenosti. Stačilo párkrát na něj šlápnout, izolace šla dolů, káblik do popelnice.
Welda : Díky moc. To světlo je z kovu, je to LED reflektor 100W a ten kabel, nevím jestli myslíš ten samej co mám ale tohle je takové hodně pružné a houževnaté tak snad, no momentálně jsem nic jiného neměl po ruce.
Nechci rýpat, ale neměl by u takovéto konstrukce už být 3 žilový kabel?
Editoval varok (25-09-2020 11:49:34)
Varok, Tvoje starosti bych chtěl mít
Varok má výjimečně pravdu. U zařízení třídy 1 (prakticky jsou to el. spotřebiče s kovovým krytem) by se měl vždycky tento kryt připojit na ochranný vodič, tzn. použít třížilovou šňůru. Nejde ani tak o to, že by se v zařízení nějak sama dotknula fáze krytu, tomu se dá celkem snadno zabránit, ale hlavně o to, že např. při pádu zařízení na zem nebo pádu něčeho na zařízení se promáčknutím krytu nebo třeba posunutím něčeho uvnitř může fáze propojt na kostru. Podle toho, na čem zrovna stojíte nebo čeho se zároveň dotýkáte, nemusí pokus o zvednutí skončit dobře, všichni ještě proudové chrániče nemají.
Tak ještě jednou, nepsal jsem že Varok nemá pravdu, psal jsem že " Jeho starosti bych chtěl mít " !!
To já někdy taky!
Tak si maličko taky rýpnu. Nožičky by měly být tři, aby se to nekolébalo, a na druhé straně protizávaží (rozteč koleček je dost malá a těžiště není uprostřed).
KMU1 : Pravda, nožičky jsou čtyři, ale nemám pocit že by se to chtělo kolébat,mám v garáži poměrně rovný beton. A tam co je šipka, tak je pětikilové závaží a můžu Tě ujistit že to nejeví ani náznak chuti k převrácení
SITMIR napsal(a):
KMU1 : Pravda, nožičky jsou čtyři, ale nemám pocit že by se to chtělo kolébat,mám v garáži poměrně rovný beton. A tam co je šipka, tak je pětikilové závaží a můžu Tě ujistit že to nejeví ani náznak chuti k převrácení
Jojo, vlk taky sliboval ....
Joe66 : já už tam mám normální tří žílovej kabel, tenhle jsem tam vrazil hned po výrobě protože doma nic jiného nebylo
Jo. Dobře že jsi udělal. Teď je to safe. Žlutozelenej na kostru, to asi víš.
Jasan
Priatelia, už viac ako dva týždne čítam toto fórum, vybral som si túto co2 Ideal tecnomig 212 lcd vrd synergy... neptrebujem poradiť, kúpim ju v českom eshope, na SK ju nikto nemá. Prečo píšem je, nenašiel som nikde test, video, review slebo recenziu. Na Youtube je pár videí z nastavení menu ale samotné zváranie som zatiaľ nenašiel. Je možné poprosiť nejakého z vás, majiteľov tejto zváračky, aby ste video niekam na web dali? Mali by ju tu mať viacerí: Discovera, SITMIR a ďalší (prepáčte, že vás tu všetkých nemenujem). Nenašiel som ani video od Relika ani Killeroza a chcel by som vedieť/vidieť ako zvára nerez a hliník. Na oceľ mám bežnú lacnú MMA klasiku Omicron Gama 166, takže ma zaujíma hlavne výsledok ako to zvára nerez a hliník. Videí na 215 je dosť ale na 212 som nenašiel žiadne. Asi zle hľadám. Ďakujem vopred!
Editoval Raduz11 (23-10-2020 19:50:29)
Ďakujem za info, a čo ostatní? Aj to nezostrihané video môže byť zaujímavé, veď tu nerozdávame Oscarov ale riešime zváranie :-) Nerez mi s tou Gamou a elektródami išiel tiež ale nie je to vôbec pekné, drží to ale je to škaredé. Tak prosím ostatných, ak máte 212 a nerez resp oceľ, zaveste to niekam a dajte sem odkaz. Cena na 212 bez dane kúpenú v Čechách je parádna, škoda že na SK ju nikto neponúka... a tým pádom ju nie je kde vyskúšať a preto tu prosím o video (aspoň). Pekný víkend všetkým!
Editoval Raduz11 (23-10-2020 23:01:08)
Priatelia prešiel takmer mesiac, skutočne nikto nemá žiadne video ako táto zváračka funguje? V nejakom inim vlákne sa niekto “vyhrážal” že zostrihá a v pondelok zavesí, tak skúste. Keby som vedel kde sa dá v okolí Bratislavy pozrieť nespamoval by som to tu žiadosťou o video k Ideal 212... Ďakujem a príjemný zľavový Black Friday o týždeň :-)
V tomto případě bych to asi risknul a koupil. Když to tady hrozně chválí minimálně 5 lidí a z toho i Discovera, který je jo puntičkář, tak to asi nebude špatná volba. Já třeba koupil mašinu, o které tady ani na netu nebylo v podstatě nic. Zahrál jsem si na Střelce a vyšlo to na druhý pokus. A navíc vám nějaké videa moc nepomohou. Každému vyhovuje něco jiného. OSOBNÍ ZKUŠENOST!