SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Kolega navrhl stroj komplet z hliníku, na stroji je řada svárů a atipických "trubek", které se budou muset zakružit z 3mm AL plechu a ve švech svařit. Co jsem tak koukal nejdelší svár ma cca 0.5m.
V životě jsem hliník nesvářel a ani na to nemame stroj, a tak se chci zeptat jak velký problém je svářeni aluminia?
Ma představa je pořídit TIG s AC, nemáme velké požadavky na kvalitu svárů,ale měl by být pohledově přijatelný, prostě pěkná housenka.
Mám šanci se jako průměrmě šikovný člověk za "odpoledne" naičit sváře hliník nebo i poroce budu spiš lepit než svářet?
Jaký stroj byste doporučili (rozpočet mení bezedný) jak silné dráty na 3mm plech a jaké?
Musí to být opravdu velký atyp, z dnešních hliníkových profilů a spojovacích prvků se dá pouhým nařezánm a sešroubováním postavit snad skoro úplně všechno.
ako nechapem s cim suvisi nazov temy s obsahom prveho prispevku.... prispievatel Bradac pracuje v nejakom bulvarnom denniku?
To tady nechápe nikdo, ale někteří si tu chodí dělat srandu. Založí si nový profil a pak následuji srandičky . Tady mistr Bradač předčil očekáváni a začal už s názvem. Já jen sleduji jak se téma vyvine. Já bych se raději optal která barva je lepší? Červená či bílá nebo snad zelená , to jsem se vždy pobavil.
pat ani som pisat nechcel ale zabavneho bolo viac
a) "atipických "trubek"" - atYp....
b) hlinik za par hodin.. (průměrmě šikovný člověk za "odpoledne" ) - NIE (spojit 2 kusy hlinika ano ale zvarat nie)
c) aka zvaracka neriesili sme to za mesiac asi 3-4x konkretne AC PULZ TIG stroj a este tu
idem sa zabavat k bazenu tu je to nuda.. plyn je zlta aspon SVK povinne .. pockame na RTJB ako vyrobit paletu.
Editoval ihlan (16-08-2020 10:34:21)
Zase se tu všichni vykecáváte a jste chytří, abyste dotyčnému ukázali, jak je blbej on. Přitom položil dvě celkem jednoduché otázky, na které se dá odpovědět dvěma slovy:
1: ne
2: žádnej
Bradac napsal(a):
..........a atipických "trubek", které se budou muset zakružit z 3mm AL plechu a ve švech svařit................. Mám šanci se jako průměrmě šikovný člověk za "odpoledne" naičit sváře hliník nebo i poroce budu spiš lepit než svářet?
Jaký stroj byste doporučili (rozpočet mení bezedný)...........
obavam sa, ze velkost vasej naivity vysoko prekracuje vas rozpocet
ale nehadzal by som flintu do zita >> zozente niekoho so strojom a zacnite s nim trenovat - po par dnoch by ste mali sam vidiet, ci ma vyznam pokracovat
Editoval rcp (16-08-2020 11:41:48)
rcp napsal(a):
ale nehadzal by som flintu do zita >> zozente niekoho so strojom a
poveste mu na krk problem so zvaranim hlinika..
Toto sa mi zda ako najrychlejsie vyriesenie problemu...
Ale já tam třeba žáden problém nevidím. Onehda jsem vařil olejovou vanu na dodávce a mechanik pořád nechápal jak můžu mít housenku a na rubu mám tu samou s podobnou kresbou. Já na to, trochu nahřeješ a pereš to tam . Jak to chceš vysvětlovat? A zase škoda že jsem nefotil na to kolik tam bylo hořčíku to dopadlo opravdu dobře. Drát AL SI 5 3mm