SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Relík, vieš že teraz s odstupom čase ani neviem, ale možné to je.
Juraj.A napsal(a):
Ahoj, bol som upozornený, že Tvoj príspevok smeroval ku mne. Čo sa viniča týka, tak je to len 5 veľmi starých koreňov, ale zatiaľ rodia. Keďže ja som nejako zaostal vo vývoji a nepijem alkohol, tak hrozno každý rok dopadne tak, že oberiem pár strapcov na jedenie, z pár strapcov spravím štrúdle do mrazáku - takých 10-12 kusov - robím makovo hroznovú a vákuovo ich zabalím a potom počas roka len vyberám a pečiem. Zvyšok hrozna si niekto zo susedov príde (alebo ako tento rok nepríde) obrať a tak to ide každý rok.
Možná se ptal, co to je za odrůda.
Radim napsal(a):
Juraj.A napsal(a):
Ahoj, bol som upozornený, že Tvoj príspevok smeroval ku mne. Čo sa viniča týka, tak je to len 5 veľmi starých koreňov, ale zatiaľ rodia. Keďže ja som nejako zaostal vo vývoji a nepijem alkohol, tak hrozno každý rok dopadne tak, že oberiem pár strapcov na jedenie, z pár strapcov spravím štrúdle do mrazáku - takých 10-12 kusov - robím makovo hroznovú a vákuovo ich zabalím a potom počas roka len vyberám a pečiem. Zvyšok hrozna si niekto zo susedov príde (alebo ako tento rok nepríde) obrať a tak to ide každý rok.
Frankovka modrá.
Radim napsal(a):
Juraj.A napsal(a):
Martínkovo kyselé Moje oblíbená, roste nám na zahradě
Neviem ako vy ale ja namiesto pod stromcek veci kupujem az po novom roku kedy su vacsie zlavy A kukam,ze uz je tu rec o chlaste a inom moku,ze u mna vinic len muskat ako tak s mizernou cukornatostou od 16 do 20 podla roku ,ze toho roku radsej visnove vinecko
Víšňové. Tak letos katastrofa- 80ti letý strom Morela pozdní letos poprvé za jeho 80ti leté existence všechno červivé. Na dvou stromech snad ani jedna zdravá. Nechtěl jsem tomu ani uvěřit. Do letoška jsem si myslel, že ta potvora na višně nejde.
ked uz vino tak ribezlove Pereg,stale mam doma flasku dve,niekto cervene nemusi ale ja ked len vidim biele tak mam hned kyselinu
Famater ked boli cervive tak si mal z nich urbit kvas a potom sup vypalit . Ja urobil len okolo 90litre visnoveho a uz som 30litre stihol rozdat+ sa vypilo ,ze mohol som o 50litre urobit viac. Pereg sa uz pokazil a nie je taky aromaticky ked porovnam s domacim. Ale zalozil som bizalmove z duly lebo minuleho roku neboli a to je biele osviezujuce a + aj sipkove este budem robit +druhak na vypalenie nech su zasoby aspon chlastu z toho roku 2020 co nestal za vela
shaolin napsal(a):
Keďže sa mi svet rozostruje a male veci v ruke strácajú, pýtal som ježíška náhlavnú lupu so svetlom... ešte som ju neskúšal, to si nechám pod stromček
https://www.alza.sk/levenhuk-zeno-vizor-h2-d4535159.htm
Mám už několik let. Lupa je výborná. Od letování součástek až po navlékání nitě do jehly. Ale to světélko, nepoužívám. Mám na stole solidní lampu a to bohatě postačuje. Ale jinak rozhodně dobrá volba.
Česi to maju jednoduchsie, vedia svařit aj vino :-)
Když už je řeč o víně, tak teda jen v chorvatském podání pod názvem Rakija. Z normálního vína mňa po 2 deci bolí břuch..
AndyS napsal(a):
To se pleteš, to moraváci. Ti přepálej všechno, co dokáže zkvasit
SO 545: To je na lemy autoplechů?
pafik1605 napsal(a):
AndyS napsal(a):
To se pleteš, to moraváci. Ti přepálej všechno, co dokáže zkvasit
Ale neplete. On přece hovoří o svařáku, svařeném vínu. To se vyrábí svařením vína. Kdežto ty máš zřejmě na mysli pálení kvasu. To je asi něco trochu jiného, nazývá se to tuším vinný destilát.
Welda napsal(a):
....Ale neplete. On přece hovoří o svařáku, svařeném vínu. To se vyrábí svařením vína. Kdežto ty máš zřejmě na mysli pálení kvasu. To je asi něco trochu jiného, nazývá se to tuším vinný destilát.
Aha; já přečetl Rakija, a to je pálenka. Z čeho, to už není podstatný.
davor: Že by kleště na mačkání falců?
davor napsal(a):
SO 545: To je na lemy autoplechů?
Je to svorka na zlicovanie dielov aby svorkovanie napr nezavadzalo dveram alebo kapote...
Nieco to stoji ale funguje to super.
Su 2 velkosti od 0-2,5mm a 2,5-5mm
Idealne na prahy , cela a zadne blatniky...
pafik1605 napsal(a):
Rakija je ze švestek. Z vína je brandy.
Radim napsal(a):
pafik1605 napsal(a):
Rakija je ze švestek. Z vína je brandy.
No dyť to píšu; Moravák .....
Radim: Rakija je z kde čeho... hlavně z hroznů... Pokud si byl někdy v Chorvatsku, tak to musíš vědět...
Já to jen trochu doplním. Rakija je to co se u nás nazývá pálenka. Záleží na tom, co kde se urodí, to se vypálí. "rakija ślivova, rakija travarica, rakija iz groźda ap."
Pardon, že vám do toho lezu, ale zde se řeší VÁNOCE a nikoliv SILVESTR kuwa. Ten má ještě čas. A když jsme u toho pálení, napálene už dávno máte mít, gyzdi. Teď už je pozdě. A když už jsme u toho z čeho, tak jak správně moraváci píšou z ovoce. To je lék. A né jako čížci, kteří za pálenku považují barel syntetického líhu, vznikajícího jako odpad při výrobě semtexu v okolí Pardubic.
Co se týká vánoc, tak já si naděluji během roku. Teď před vánocemi jsem si nadělil štípací sekeru husqvarna velkou. Je to moc pěkný kousek. Ke sváření jsem si nadělil svářečku Andeli 250 TI-250GLC. Tady jsem ji už popisoval. A také pájecí stanici KSGER T12 OLED.
varok napsal(a):
davor: Že by kleště na mačkání falců?
varok, vždyť děláš s autama, tímhle opravdu falcovat nepůjde!
Já mám na falcování autoplechů takové samodomo udělátko: