SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 … 11 12 13 14 15 … 28
Cojste vyvařoval za auto? jajsem zatim vyvařoval stare škodovky a jednoho opla prahy a kus podlahy teď mě čeka moje vlastni auto felicie kombi cojsem před 2 dny koupil auto ma najeto 90 000 KM ale kastle je chycena zadni lemy a v jednom miste je i podběch předni, anevim jakou silu plechu mam sehnat? vetšinou jsem používal 1mm a nekde i 2mm..
hlavne plech ktory sa da dobre ohybat,ja som mal taku dvojku a pracovalo sa s tym super...kamarat si doniesol na svoje auto plechy hrube 1,5 mm a bolo to prakticky nepouzitelne,nedal sa na tom spravit ohyb...otrasny plech akurat na podlahu sa kusok pouzil
Auto mám Favorita. to se snažím dát dokupy, jde o model, kterých je málo. Něco jsem už povařil na feldě, kterou máme taky. Je po tatíkovi, ale tu chceme prodat. To jsem polátal jen zadní lemy a pár drobností. Fáčka i feliny jsou z plechu asi 0,7-0,8mm. Místy je hrubší plech okolo 1,5mm. Já na opravy používám koupené díly a na takové ty záplaty plech 0,8mm, kousky jsem pobral v bývalé firmě. Nevím proč, ale pořád mi to na ty body moc nejde. Jak už to tady řeším od začátku, když držím tlačítko na hořáku déle, tak to jede dobře. Ale když vařím natupo a potřebuji jen kraťoučké impulsy tlačitkem, tak se jakoby špatně zapaluje oblouk. Po mé úpravě s elektronikou pro spínání sv. trafa už jsem docela spokojený. Už si neblýskám do očí, svářečka jede dobře. Ale prostě na delší sváry, bodíky pořád moc nejdou. Nevíte prosím čím to je? Hlavně mi tu zase nepište o kondíkách.
All: tak upřímnou soustrast. Nevím jakou máte zkušenost s karosařinou, ale pokud je to už více vykvetlé, tak vás lituji. Já jednou kamarádovi něco látal na š 105 a zdálo se mi, že plechy jsou trošku tlustší, svařovalo se mi to lépe. Že by?
chtelo by to na bodovani hořak bez plyn ventilu v hořaku nejlepe hořak z eurokoncem, ale dase euro konec demeontovat a použít i bez nej na pevno, ale eurokoncovaka je lepší řešení odlechčí se podavači a lepe bude podavat, ikdyž nejakyten kond taky pomuže, ale to je na vas z da to budete zkoušet . jinak na feldu mam možnost si pujčit zvedak muj soused je automechanik, tak nebude problem u nej auto i vyvařit prahy pokud bude treba jinak zadni lemy v oblasti kola jsou celkem pevne vypada to jen po venku durch prorezly blatnik je až za lemem vetšinu dilu samosebou koupim hotovych lemy přijdou v pondeli. jinak ten kus podbehu ktery je chyceny tak je dobře dostupny i bruskou ulozeni tlumiče je zdrave jeto jen obdelníček v ploše nic važneho neni to durch, ale radši to podchytim dříve než to bude durch.
5 dveře jsou v pořadku aspon venku neni patrna rez až sunadm tapecirung tak poznam jak jsou ty dveře natom.. jinak blatniky jsou dobere zadna rez..
Tak pokud to jsou jenom takové drobnosti, tak potom ano. Kdyby to bylo něco většího, tak je s tím hrozná piplačka(vlastní zkušenost).
A to s tím hořákem jsem se právě ptal, jestli někdo nebude vědět ty typy. Může být i kratší hadice, udělám si delší, to není problém. Mě se jen jedná o menší typ hořáku, myslím tu pistoli. Co jsem se díval po obchodech, tak všechno jsou to takové obludy. Kdysy jsme měli ve firmě kde jsem dělal svářečky Kemppi a ty měli fajné malé hořáky. Kemppi je podle mě dobrá, ale na druhou stranu drahá značka. Něvěděli by jste tedy někdo prosím nějaký typ hořáku, aby byl malý rozměrově, už neměl uvnitř ten debilní ventilek na plyn a nejlépe aby byl bez eurokonektoru?
Editoval varok (08-04-2011 20:25:45)
vyfotte zausteni hořaku do vašeho podavače, mozna by se dal použit binzel mb 15 ak a euro konektor lze demontovat a použít vaše zausteni hořaku.. tenhle by šel na vaš stroj použít je zapar kaček http://aukro.cz/horak-binzel-abimig-250 … 83352.html je to skoro to same jak muj binzel 25 ak.. mužu pohlidat i koupit a pak vam poslat mam na aukru učet..
Editoval alll (08-04-2011 22:03:17)
Varok,
Som čistý teoretik, ale dovolím si napísať - nestálo by za úvahu: nakoľko po stlačení ovládania sa posuv drátu rozbehne okamžite a transformátor s usmerňovačom je v "drobnom" opozdení (na drôte ešte nie je potenciál) - nabudenie trafa - oblúk sa nezapáli ihneď a drôt je už mimo hubice bez ochrany plynom (možno stačí i pár mm).Možno by stačilo zaviesť nejaku po vašom "prodlevu" - spozdenie štartu posuvu drôtu(aby bolo trafo riadne nabudené pri prvom dotyku so zvarencom a je po probléme.(možno by stačilo i 0,5s)...Nekameňujte ma prosím.
v podstate mate pravdu tak nejak to delaji lepší svařečky, ale ono napajeni motoru posuvu ze svařecího napetí je dobra prasarna motor ubere svařecímu oblouku proud a ten nema takovy potencial k dobremu zapaleni hned jak jsem pri testech s mou svařečku napajel posouv dratu jinym zdrojem tak zapalovani oblouku se značne vylepšilo.. jinudy cesta nevede než napajet posuv dratu jinym zdrojem...
Děkuji za rady, ale vy to moc komplikujete. Pan Alll má asi pravdu, tentokráte mu dám zapravdu. Jak jsem psal, ten obvod na spínání sv. trafa není konečný. Časem chystám něco lepšího a dokonalejšího. Potřebuji už dávat mé autí trošku dohromady, tak jsem to na rychlo ukutil. Nevím jak to mají jiné levnější svářečky, ale podle mě stejně nebo podobně. Určitě nemají předfuk a dofuk a ty hobby svářečky mají posuv napájený ze sv. trafa skoro všechny. Vím, je to taková blbost od výrobců aby ušetřili kde se dá.
All: děkuji za nabídku. Teď se budu na aukru stejně registrovat, chci tam koupit více věcí. S tou cenou hořáku se mi to moc nezdá, koupil ji za 2500,- kč, skoro nepoužíval a prodává ji za základ 59,- kč? nevím kam až cena vyleze, kolikrát tam přihazují nějací dementi. Možná je to optický klam, viděl jsem hořáky MB 15 a zdá se mi to dost velké. Chtěl jsem nějaký menší. I když délka bovdenu je perfektní. Jestli nevyleze ten hořák moc vysoko, tak ho zkusím koupit.
Jak tvrdítem tak při napájení podavače zvlášť z jiného zdroje se zapalování oblouku zlepší?
Plyn a trafo se pouští jakoby naráz. Podavač se nepouští dříve, protože je napájený ze sv. trafa, takže se nejdříve pustí sv. trafo a až z toho je napájen podavač.
Podávání teď nemám vyfocené, ale je to klasika podobná tomuhle:
Na druhou stranu. Viděl jsem i pár hodně dobrách svářeček s hořákem napevno, třeba ten Compact apod. To si myslím je dobrá svářečka, nebo se pletu?
Ale koukal jsem na ten odkaz na svarshopu, jak má na tom aukru a není zase tak velký. Moc se mi to ale pořád s tou cenou nezdá. Pokud ta cena nebude přes 500,- kč, tak ho asi vezmu.
euro koncovku vam mohu sehnat asi za 60 zlotych mohu koupit na polskem aukru ušetríte dost hodne unas stoji stejna koncovka majland 800-850 bez daně.. dneska jsem menil jeden tlumič na felde tak jsem kontroloval i podbeh je v pořadku z jedne strany co bylo oloupane a lechce orezle jsem ocelakem očistil natřel zakladovkou 2x a jak zakladovka uschla tak jsem to nastrikal body spray na podvozky aut zitra me čeka 2. předni tlumič sehnal jsem zanovni z favorita... pasuji stejne..
Editoval alll (09-04-2011 19:21:35)
Já právě tu eurokoncovku nechci. Já to raději nechám s hořákem na pevno. To už by byl moc velký zásah do svářečky, to nechci. Chci se stále držet při zemi, jak se říká. Zkoušel jsem se zaregistrovat na aukru a nejde to, nevím proč. Při zadávání emailu ten mail zčervená a při pokračování registrace vyhodí nějakou chybu. Tak nic no.
S těmi auty. Nekdy se to stačí zachytit včas a koroze je opravdu jen povrchová. Stačí vzít ocelovým kartáčem, nejlépe kartáčovým kotoučem do flexy a pořádně ošetřit základem a dále.
Editoval varok (09-04-2011 20:45:33)
euro koncovka neni zas tak velkej zasach pokud je tam dost velka dira kudy hořak prochazi neni problem koncovku namontovat.. jivak na flexu ten drateny kartač mam zitra budu opravoval levou stranu predku tam je koroze podbehu taky jen povrchova, ale je jí tam vice než naprave straně jinak pokud budete hořak chtit tak vam jej koupim amuzu nechat poslat rovnou prodejcem na vaši adresu. ja koupil muj MB 25 AK V Polsku za 300,- a byl uplne novej z nejakeho vyprodeje a svařuji snim pořad bez problemu..
Editoval alll (09-04-2011 21:59:15)
Děkuji za nabídku. Teď nemám moc peněz, tak uvidím na kolik to vyšplhá.
Jeden chlápek, co má kousek vedle mě garáž a opravuje auta taky jezdí do polska. Kupuje tam drát do svářečky a náhradní díly na auta. Tam prý to vyjde levněji. Mohl bych se ho také zeptat na ten hořák, ale je to v...c, tak se obojím, aby mě zbytečně nanatáhnul.
Po takovýchto dílech by se , alle , tady jen zaprášilo . Otevři si zde bazoš a máš vystaráno .
Mě by nejvíce vyhovoval hořák jako mám teď od Telwinu, ale už bez toho mechanického ventilku na plyn a s bovdenem až k průvlaku. Vyrábí se vůbec nějaký takový?
Takový paskvil se nevyrábí. Nejlepší je to co navrhuje all, tedy ta eurokoncovka.Váš stroj je již částečně na její montáž nachystán a není to zase takový problém jak si myslíte.Navíc se dá kdykoli odstranit a stroj uvést do původního stavu/ což by ovšem dělal pouze člověk mírně duševně vyšinutý/. Pokud budete mít na svářečce eurokunektor tak si na ni můžete dát hořák jaký chcete.
Ta díra na hadici hořáku je dost velká a možná tam vleze konektor protikus eurokonektorku, nevím. Já myslel tu pistoli s hořákem. Všechny hořáky co jsem se díval se hodí spíše na větší svářečky, jsou to takové velké obludy. Na karosařinu je lepší co nejmenší hořák.
Naprosto totožná velikost hořáku s tím vaším je MB 15 nebo 14.Jsou to naprosto běžné hořáky, které se dostanou koupit ještě častěji než jakékoli jiné /větší/ a jsou taktéž nejlevnější.Spotřební díly jsou totožné s tím vaším.
Varoku ty to moc řešíš ZDENÁL má pravdu....nedovedu si představit, že bych už tak obyčejného a základního hořáku, jako je Binzel MB15AK přešel na tu hrůzu co mají nejlevnější výrobci jen k vůli šíři těla hořáku, který je stejně zanedbatelný. Euro konektor je vysvobození a rozšíření možností né katastrofa!
To All > ten hořák na aukru je zatím za babku že by? ...ikdyž na hliník bych bral raději ten 2m, o kterém se tu zmínil ZDENÁL jen ta cenovka kolem 3tis mě trochu deptá....nejraději bych si ho zakoupil (tedy objednal..asi není normálně skladem).
Editoval Discovera (12-04-2011 13:33:31)
pane varoku chcete ten hořak? pokud ano tak mi napište mail kolik jste ochotny za nej dat? ja vaho mohu koupit..
Kdyby to ještě nepadlo a vy jste počkal asi týden až budu mít výplatu, tak bych to zkusil. Byl bych vám moc vděčný All.
fajn pudu poněm cenu uz necham jaka bude aby se podařilo co nejmeně...
Dobře, děkuji moc. Pak se domluvíme. Jestli vám to vyjde, dejte prosím vědět.
varok napsal(a):
Dobře, děkuji moc. Pak se domluvíme. Jestli vám to vyjde, dejte prosím vědět.
JDE POMALU DO TUHEHO... projel jsem to o 10 kč Konečna cena byla 930,- +150 poštovne.. neva zase se neco oběví.. jinak pane varoku jetu možnost koupit tu:http://allegro.pl/uchwyt-spawalniczy-tw-15-mb-15-3m-mig-mag-migomat-i1534267251.html stim to prodejcem mam velmi dobrou zkušenost lze unej zakoupit i eurokoncovku hořak by vyšel bez poštovneho 714,- hruby přepočet zaleží na aktualnim kurzu zloteho , ale ten je stabilní celkem aby se poštovne využilo doporučil bych koupit i eurokoncovku tu mam ja odněj peníze se nejlepe posílají složenkou přes českou poštu http://allegro.pl/euro-gniazdo-do-spawa … 66681.html ja jsem před skoro rokem kupoval za 42 zlotych
Editoval alll (12-04-2011 21:07:54)
Stránky: 1 … 11 12 13 14 15 … 28