SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování

Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !

Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování

#1 12-10-2013 11:53:29

lepalo
Člen

problem s elektroinstalaciou a invertorom microstar 160 digital

Zdravim, potreboval by som poradit ohladom mojho invertora. Pri pokuse o zvaranie mam problem chytit obluk, stale to lepi a ak sa podari tak zhruba po 1cm zvaru obluk zhasne. Problem urcite nie je zo zvaracom alebo zvarackou, kedze u suseda mi to funguje bez problemov. Z toho usudzujem ze problem bude asi niekde v elektrike. Vie mi niekto poradit ako to vyriesit? Vdaka.

#2 12-10-2013 11:57:57

jankop
Člen
Web

Re: problem s elektroinstalaciou a invertorom microstar 160 digital

Řekl bych, že používáš tenký prodlužovací přívod.  Jinak může být problém i v rozvodu, povolené spoje, nedostatečně dimenzované vodiče. Těch možností zas tolik není.  Ale pokud používáš prodlužovačku, tak je chyba nejspíš v ní.

Gama 160, Proteco 600E, „Hi-Fi" H07RN-F 3G2,5  TITANEX 35m
http://www.fancon.cz/

#3 12-10-2013 20:32:40

lepalo
Člen

vdaka, za odpoved, ale v predlzovacka to nie je, namontoval som si zasuvku priamo na din listu v rozvodovej skrinke a problem to nevyriesilo. Takze to moze byt asi len stary rozvod so stresnika do rozvodnej skrine a s tym asi vela nenarobim ...

#4 12-10-2013 21:07:49

Honza007
Člen
Místo: Český ráj 294 11

S nejvetsi pravdepodobnosti bude nekde velky prechodovy odpor ,nech si zkontrolovat elektroinstalaci hrozi i nebezpeci pozaru!

Jak šel čas KS250 Triodyna WLSP315 Unimig 400 Trafo po dědovi, invertor telvin,gama,autogen a dalsi.Dnes Migatronic Pilot2400 Flex330 Alfa-in 350 a 250 plazma Cebora Fronius 1400 Speedglas 9100XX a doma pro radost BWIG 180 BSP-40 WMP 200 s  AEK 024
Prosím než se zeptáte nebudte líní HLEDAT www.google.cz  http://cs.wikipedia.org  a hlavně používat mozek wink Lidi nebuďte líní přemýšlet a číst.

#5 12-10-2013 23:16:41

alll
Člen
Místo: ...

Co třeba volne spoje v rozvadeči u nejakeho jističe taky jsem měl takovej problem byly volny šrouby na 3F jističi pro dilnu byl to ješte takovej ten bakelitovej kostka dokonce to bylo volny tak že se tam časem vypalila na kontaktu i dira a kus dratu se taky upálilo byl to hlinikovej přívod do sekundarniho rozvaděče, primarni rozvadeč z hlavnin jistečem je naharnici pozemku jako součast plotu pak sem se mohl divit že večer pomrkava světlo a  v zasuvce líce napetí o 10V na horu a dolu z 240 na 230. při svaření tehdy 1F svařečkou ceočkem jsem dost často při ciklovaní trafa vyhodil hlavní jistič vesvařečce jsem potom vyrobil stykačovy softstart +odpory tim se vyhazovaní jističe odstranilo , ale zarovky večer mrkaly dale až jsem rozvadeč prohližel a zjistil že je volnej drat a vypalenej drat a kontakt jističe, ješte ze jsem mel doma ten samej typ a kabel mel dost velkou rezervu tak jsem ho kousek skratil aznovu zapojil a odty doby je pokoj a pozdotahoval jsem všude všechny spoje i v krabicích a nebylo jich volnych zrovna malo......

Parkside Pmsg 200 A1/ kukla ESAB origotech.

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla