SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravim, potreboval by som poradit ohladom mojho invertora. Pri pokuse o zvaranie mam problem chytit obluk, stale to lepi a ak sa podari tak zhruba po 1cm zvaru obluk zhasne. Problem urcite nie je zo zvaracom alebo zvarackou, kedze u suseda mi to funguje bez problemov. Z toho usudzujem ze problem bude asi niekde v elektrike. Vie mi niekto poradit ako to vyriesit? Vdaka.
Řekl bych, že používáš tenký prodlužovací přívod. Jinak může být problém i v rozvodu, povolené spoje, nedostatečně dimenzované vodiče. Těch možností zas tolik není. Ale pokud používáš prodlužovačku, tak je chyba nejspíš v ní.
vdaka, za odpoved, ale v predlzovacka to nie je, namontoval som si zasuvku priamo na din listu v rozvodovej skrinke a problem to nevyriesilo. Takze to moze byt asi len stary rozvod so stresnika do rozvodnej skrine a s tym asi vela nenarobim ...
S nejvetsi pravdepodobnosti bude nekde velky prechodovy odpor ,nech si zkontrolovat elektroinstalaci hrozi i nebezpeci pozaru!
Co třeba volne spoje v rozvadeči u nejakeho jističe taky jsem měl takovej problem byly volny šrouby na 3F jističi pro dilnu byl to ješte takovej ten bakelitovej kostka dokonce to bylo volny tak že se tam časem vypalila na kontaktu i dira a kus dratu se taky upálilo byl to hlinikovej přívod do sekundarniho rozvaděče, primarni rozvadeč z hlavnin jistečem je naharnici pozemku jako součast plotu pak sem se mohl divit že večer pomrkava světlo a v zasuvce líce napetí o 10V na horu a dolu z 240 na 230. při svaření tehdy 1F svařečkou ceočkem jsem dost často při ciklovaní trafa vyhodil hlavní jistič vesvařečce jsem potom vyrobil stykačovy softstart +odpory tim se vyhazovaní jističe odstranilo , ale zarovky večer mrkaly dale až jsem rozvadeč prohližel a zjistil že je volnej drat a vypalenej drat a kontakt jističe, ješte ze jsem mel doma ten samej typ a kabel mel dost velkou rezervu tak jsem ho kousek skratil aznovu zapojil a odty doby je pokoj a pozdotahoval jsem všude všechny spoje i v krabicích a nebylo jich volnych zrovna malo......
Stránky: 1