SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:     SVAR BAZAR      SVAR INZERT      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARBAZAR - internetový bazar svářeček      SVARINZERT - akční nabídky svářecí techniky      SVARINFO - magazín o praktickém svařování


#1 23-11-2014 15:55:52

pepii
Člen
Registrovaný: 23-11-2014
Příspěvky: 9

Ako prerobit WTU-315 na zdroj 24V DC (min. 120A)

Zdravim,

Potrebujem relativne silny zdroj na 24V DC a minimalne 120A. Kupil som maly vysokozdvyzny vozik do dielne . Je to sikovny maly stroj len nemam akumulator ktory by tam pasoval.  Rozmyslal som o tom, ci by sa nedalo prerobit zvaracku WTU 315-31 tak aby som mohol pouzit ako zdroj na spominany vysokozdvyzny vozik. islo by to? (Bolo by lepsie riesenie ako kupit akumulator + nabijacku.) Aky je Vas nazor?

s pozdravom Pepii

Offline

 

#2 23-11-2014 16:19:41

Joe66
Člen
Místo: Vranov nad Toplou-Presov
Registrovaný: 20-04-2010
Příspěvky: 1018
Web

Re: Ako prerobit WTU-315 na zdroj 24V DC (min. 120A)

A ako sa budes s tym vozikom pohybovat bez akumulatora po dielni? Hm ? Budes za sebou tahat kabel na trojfazovku?


Kutil s.r.o.

Offline

 

#3 23-11-2014 16:26:08

atishajn
Člen
Místo: ČeskoSlovensko
Registrovaný: 30-05-2010
Příspěvky: 1282

Re: Ako prerobit WTU-315 na zdroj 24V DC (min. 120A)

Ja by tam dal predsa len ten Aku . A po dielni behat na kabli by sa dalo , ked nemas velku priemyselnu halu . aka je tvoja dielna na rozmery ? skus dat aj foto toho vozika ...

Offline

 

#4 23-11-2014 16:33:11

pepii
Člen
Registrovaný: 23-11-2014
Příspěvky: 9

Re: Ako prerobit WTU-315 na zdroj 24V DC (min. 120A)

Ano, tahal by som kabel za sebou.Trojfazovku by som nechcel vlacit za sebou, radsej hrubsi kabel na 24 V.  Dielna nie je az taka velka, a obcas dobre by bolo zdvihnut nieco a premiestnit, vykladat (nakladat) veci z(do) dodavky atd.

Offline

 

#5 23-11-2014 16:40:04

pepii
Člen
Registrovaný: 23-11-2014
Příspěvky: 9

Re: Ako prerobit WTU-315 na zdroj 24V DC (min. 120A)

tu su fotky:  http://goo.gl/A4ajD7

dielna nie je az taka velka s kablami by nebol problem.

Editoval pepii (23-11-2014 16:41:38)

Offline

 

#6 23-11-2014 16:44:18

Robi G
Člen
Registrovaný: 15-09-2014
Příspěvky: 978

Re: Ako prerobit WTU-315 na zdroj 24V DC (min. 120A)

Nedávno nám nenili akumulátor vo vozíku.48V 480Ah.Lacnejšie IBG stálo cez 6tis. eur,pôvodné Hoppecke nám už vedenie nedoprialo...Na Vaše potreby si viem predstaviť opatrné vozenie sa na kábloch.

Offline

 

#7 23-11-2014 16:49:29

pepii
Člen
Registrovaný: 23-11-2014
Příspěvky: 9

Re: Ako prerobit WTU-315 na zdroj 24V DC (min. 120A)

Robi G napsal(a):

Nedávno nám nenili akumulátor vo vozíku.48V 480Ah.Lacnejšie IBG stálo cez 6tis. eur,pôvodné Hoppecke nám už vedenie nedoprialo...Na Vaše potreby si viem predstaviť opatrné vozenie sa na kábloch.

Ved prave to,  stroj som kupil za 600 Eur... nerad by som investoval 10x tolko do aku.

Editoval pepii (23-11-2014 16:49:56)

Offline

 

#8 23-11-2014 17:14:53

Rellik
Člen
Registrovaný: 20-09-2011
Příspěvky: 2012

Re: Ako prerobit WTU-315 na zdroj 24V DC (min. 120A)

Já myslím, že na výběr je z tolika baterí, že se dají namontovat snad kdekoliv. Nemusí to být nutně 24V baterka... Stačí i dvě 12V... wink

http://www.autokelly.cz/Catalog.aspx


JET TIG II + Parker SGT 18, Speedglas 9100X, KOWAX 730ARC, PARTNER TIG 200 DC PULSE, Spartus MASTERMIG 200 + LORCH ML2400
Není nic co by nebylo možné, stačí jen najít tu správnou cestu.
http://dv-foto.cz https://rellik.rajce.idnes.cz/

Offline

 

#9 23-11-2014 17:19:09

pepii
Člen
Registrovaný: 23-11-2014
Příspěvky: 9

Re: Ako prerobit WTU-315 na zdroj 24V DC (min. 120A)

Rellik napsal(a):

Já myslím, že na výběr je z tolika baterí, že se dají namontovat snad kdekoliv. Nemusí to být nutně 24V baterka... Stačí i dvě 12V... wink

http://www.autokelly.cz/Catalog.aspx

autobaterie nie su vhodne na take aplikacie -ak dobre viem- su vyvinute na kratkodobe ale velke zatazenie, ako napr startovanie.

Offline

 

#10 23-11-2014 17:34:06

Robi G
Člen
Registrovaný: 15-09-2014
Příspěvky: 978

Re: Ako prerobit WTU-315 na zdroj 24V DC (min. 120A)

Vám to s tou jednou baterkou čo je na fotke funguje?Máme prototyp vozíka Detvan.Keď  klesne nabitie pod 20% odpojí sa hydraulika a ide len pojazd.Tam by kapacita autobaterky asi nepomohla..

Editoval Robi G (23-11-2014 17:48:41)

Offline

 

#11 23-11-2014 17:48:52

Rellik
Člen
Registrovaný: 20-09-2011
Příspěvky: 2012

Re: Ako prerobit WTU-315 na zdroj 24V DC (min. 120A)

pepii napsal(a):

Rellik napsal(a):

Já myslím, že na výběr je z tolika baterí, že se dají namontovat snad kdekoliv. Nemusí to být nutně 24V baterka... Stačí i dvě 12V... wink

http://www.autokelly.cz/Catalog.aspx

autobaterie nie su vhodne na take aplikacie -ak dobre viem- su vyvinute na kratkodobe ale velke zatazenie, ako napr startovanie.

Jo takhle. To jsem si neuvědomil, že to bude vlastně napájet elektromotor... Měl jsem spíš na mysli to startování... V tom případě ano. Autobaterie nejsou zrovna ideální...


JET TIG II + Parker SGT 18, Speedglas 9100X, KOWAX 730ARC, PARTNER TIG 200 DC PULSE, Spartus MASTERMIG 200 + LORCH ML2400
Není nic co by nebylo možné, stačí jen najít tu správnou cestu.
http://dv-foto.cz https://rellik.rajce.idnes.cz/

Offline

 

#12 23-11-2014 19:27:00

pepii
Člen
Registrovaný: 23-11-2014
Příspěvky: 9

Re: Ako prerobit WTU-315 na zdroj 24V DC (min. 120A)

Robi G napsal(a):

Vám to s tou jednou baterkou čo je na fotke funguje?Máme prototyp vozíka Detvan.Keď  klesne nabitie pod 20% odpojí sa hydraulika a ide len pojazd.Tam by kapacita autobaterky asi nepomohla..

na fotke su namontovane 2x 12V 180 Ah  akumulatory, aby sme mohli vyskusat pred kupou. Skusali sme asi 10 min a stav akumulatora spadla z 100 na 80%. Pod 20% neviem co robi...

Offline

 

#13 23-11-2014 19:44:51

Robi G
Člen
Registrovaný: 15-09-2014
Příspěvky: 978

Re: Ako prerobit WTU-315 na zdroj 24V DC (min. 120A)

Predpokladám že ste skúšali bez záťaže.Pri kúpe podobných nových akumulátorou by som bol opatrný.A hlavne ked el. vozík denne nepracuje, pravidelne neprebehnú celé nabíjacie cykly, životnosť aku výrazne klesá.Vídam vozíky s podobnými baterkami, ale tie sú nato stavané...

Offline

 

#14 23-11-2014 20:50:50

pepii
Člen
Registrovaný: 23-11-2014
Příspěvky: 9

Re: Ako prerobit WTU-315 na zdroj 24V DC (min. 120A)

Robi G napsal(a):

Predpokladám že ste skúšali bez záťaže.Pri kúpe podobných nových akumulátorou by som bol opatrný.A hlavne ked el. vozík denne nepracuje, pravidelne neprebehnú celé nabíjacie cykly, životnosť aku výrazne klesá.Vídam vozíky s podobnými baterkami, ale tie sú nato stavané...

Ano aj to je jeden z dovodov preco nechcem akumulator kupit. Mate niaku predstavu ako by som mohol vyuzit WTU315 ako zdroj na ten el. vys. vozik?

Offline

 

#15 23-11-2014 23:52:27

kemppin
Člen
Registrovaný: 24-05-2011
Příspěvky: 818

Re: Ako prerobit WTU-315 na zdroj 24V DC (min. 120A)

Místo WTU bych raději použil odbočkovou mig/mag svářečku.
Na přepínačích se dá nastavit docela přesně bez úprav.
Používal jsem ji tak pro startování.


Už jenom doma.
KEMPOWELD 4000w , AFIN 280AC/DCw ,  KITIN 1700hf , KM 12c , BERLAN BPS 40 ,
autogen + řezací RS 12 , ARISTO tech , ARISTO air

Offline

 

#16 23-11-2014 23:53:40

Juggernault
Člen
Místo: Karlsbad
Registrovaný: 19-12-2010
Příspěvky: 906

Re: Ako prerobit WTU-315 na zdroj 24V DC (min. 120A)

Jelikož je tam měnič od Curtise na motor s  buzením + elektronika a nejspíš dodělané Siemens Logo 12/24 tak bych nic přes 29V napájení nezkoušel.Pokud stím nechcete jezdit 2h nonstop po dílně ale jen sem tam něco zvednout a popostrčit tak bych v autobaterkách problem neviděl.Pokud se teda nekoupí ty nejlevnějíší z baumaxu .
Nabíječce věnovat taky pozornost a pořídit nějakou co umi držet napětí a nepřebíjet akumulator v nekterých vozících je integrovaná tak je tam možná schovaná .Já mám z jednoho STILL vozíku (10x10x15cm velikou ) 24V 35A.


Chtel bych nějakou hobby svářečku do garáže na smrkání prahu u auta a nejaký výfuk ale rád bych aby stím šel i nerezový a možná taky hliník a kolejnice vařit. Cloos MC3 333 ,Kemppi Minarc Evo 150,Cut60 ,Powwel 130P,
Na prodej:Powcon 400A,

Offline

 

#17 24-11-2014 02:27:52

Joe66
Člen
Místo: Vranov nad Toplou-Presov
Registrovaný: 20-04-2010
Příspěvky: 1018
Web

Re: Ako prerobit WTU-315 na zdroj 24V DC (min. 120A)

Keby sa tam mohli pouzit autobaterie tak by som odporucal neake trakcne alebo polotrakcne-tie napriklad zvladaju dlhodobe zatazenie napriklad mam ich v terenakoch na napajanie navijakov  a dlhodobe navijakovanie pod zatazou im nerobi problem  smile


Kutil s.r.o.

Offline

 

#18 27-11-2014 15:31:24

mracna
Člen
Registrovaný: 06-05-2012
Příspěvky: 18

Re: Ako prerobit WTU-315 na zdroj 24V DC (min. 120A)

Myslím, že rozumnejšie by bolo zadovážiť trakčné batérie, ako za sebou ťahať káble, a ešte navyše prerábať to WTU. A al z bespečnostného hľadiska by to bolo lepšie. Ako spomínate, je to do dieľne, teda na podnikanie. Chodí vám tam aj bespečnostný technik?? Ak áno, určite s tým nebude moc nadšený, lebo to by nespĺňalo dnešné normy.

Offline

 

#19 27-11-2014 22:47:28

pepii
Člen
Registrovaný: 23-11-2014
Příspěvky: 9

Re: Ako prerobit WTU-315 na zdroj 24V DC (min. 120A)

mracna napsal(a):

Myslím, že rozumnejšie by bolo zadovážiť trakčné batérie, ako za sebou ťahať káble, a ešte navyše prerábať to WTU. A al z bespečnostného hľadiska by to bolo lepšie. Ako spomínate, je to do dieľne, teda na podnikanie. Chodí vám tam aj bespečnostný technik?? Ak áno, určite s tým nebude moc nadšený, lebo to by nespĺňalo dnešné normy.

nie, nepodnikam budem pouzit len na sukromne ucely.

preto chcem pouzit wtu315 lebo:

-to uz mam doma,  nepouzivam a vykonovo urcite staci
-nechcem investovat
-malo budem pouzit,  mesacne 0x - 10x
-dlhodobe riesenie hladam
-s akumulatormi su starosti (nabijat, zima, kyselina, voda, atd...)

bol by som stastny ak by som dostal odpovede:
1- ano to sa da prerobit, to a to treba prepojit, kupit, vyhodit... 
2- ano da sa to len je to komplikovane doma to pravdepodobne nezvladnes
3- nie, ani teoreticky nemoze fungovat

Offline

 

#20 28-11-2014 05:49:22

bobobo
Člen
Registrovaný: 20-08-2009
Příspěvky: 3073

Re: Ako prerobit WTU-315 na zdroj 24V DC (min. 120A)

Téměř vše se dá nějak udělat , ale jde vždy o to , kolik do toho vrazíš , aby jsi nezaplatil více , než za origo řešení . On ten akumulátor má jednu zásadní vlastnost . Dodá potřebný proud pro  roztočení motoru z klidu . Tam běží vlastně zkratový proud . No bezplatné řešení by bylo převinouit stávající trafo . tedy v podstatě JEN odvinout část sekundáru , cca polovinu . Takže rozebrat , odvinout polovinu závitů , smontovat , triaky zapojit jako diody . Na papíře lehce a hned .

Offline

 

#21 28-11-2014 12:19:46

mracna
Člen
Registrovaný: 06-05-2012
Příspěvky: 18

Re: Ako prerobit WTU-315 na zdroj 24V DC (min. 120A)

Tak, ako píše bobobo, pokiaľ trváte na tej WTU - čke, treba ju rozobrať, vrátane trafa a zo sekundáru odvinúť potrebný počet závitov, tak, aby po opätovnom zložení trafo dávalo 25-26 V. Elektroniku už nebude treba, akurát, myslím, že trafo je trojfázové, takže bude treba upraviť všetky tri sekundáry. A samozrejme vyrobiť trojfázový usmerňovač. Ale aj tak sa domnievam, že sa prívodné káble k vozíku sem tam vytrhnú z dôvodu nepozornsti, alebo sa časom prejazdia. Tam nie sú triaky, ale tyristory, ale aj tie treba zapojiť ako diódy, alebo nahradiť diódami.

Offline

 

#22 28-11-2014 13:36:58

bobobo
Člen
Registrovaný: 20-08-2009
Příspěvky: 3073

Re: Ako prerobit WTU-315 na zdroj 24V DC (min. 120A)

Sory , máš recht , tyristory ... smile

Offline

 

#23 28-11-2014 13:38:44

bobobo
Člen
Registrovaný: 20-08-2009
Příspěvky: 3073

Re: Ako prerobit WTU-315 na zdroj 24V DC (min. 120A)

Sory , máš recht , tyristory ... smile  Nic nebude v usměrňovači předělávat . Zapojí tyristory coby diody , s triaky by to dopadlo stejně - to přepojení s odporem a diodou ....

Offline

 

#24 28-11-2014 19:06:17

atishajn
Člen
Místo: ČeskoSlovensko
Registrovaný: 30-05-2010
Příspěvky: 1282

Re: Ako prerobit WTU-315 na zdroj 24V DC (min. 120A)

tam nic netreba odvijat , treba len doplnit MAA741 (LM741) na hlidani napeti a prepinac , a je to pouzitelne ako na zvaranie elektrodov a 24V zdrojom ... ale to chce skuseneho elektronika , co ti to urobi ...

Offline

 

#25 29-11-2014 11:48:10

mracna
Člen
Registrovaný: 06-05-2012
Příspěvky: 18

Re: Ako prerobit WTU-315 na zdroj 24V DC (min. 120A)

previnutie si môže urobiť sám, prerobiť, či doplniť  elektroniku musí zvážiť, či to zvládne.

Offline

 

Zápatí

REKLAMA na SvarFóru

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005 Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /DISK2/WWW/svarforum.cz/www/forum/footer.php on line 137  -  2019


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče  ♦  Svářečky MIGO a ELDYS