SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:     SVAR BAZAR      SVAR INZERT      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARBAZAR - internetový bazar svářeček      SVARINZERT - akční nabídky svářecí techniky      SVARINFO - magazín o praktickém svařování


#1 19-06-2015 20:17:43

Dučin
Člen
Registrovaný: 19-06-2015
Příspěvky: 4

Kühtreiber KITin 170 TIG LA

Zdravim , chci se zeptat jestli by mi nekdo poradil ohledne invertoru KITin 170 TIG LA. Strasne spatne mi to vari basicke elektrody vsech průměrů elektrody mam od esabu , zadny cinsky.... Sou zanovni a pekne vysuseny takze tim to taky asi nebude. Oproti tomu rutilove mi to vari perfektne i stare komunisticke. Uz sem to mel i na reklamaci a napsali mi ze nic nenasli a stoj je v poradku, docela me to stve za skoro 10 tis. mam vlastne trafo. Za odpovedi diky.


Kühtreiber Kit 309 , Kühtreiber KITin 170 TIG LA

Offline

 

#2 19-06-2015 20:32:35

jirkati
Moderator
Místo: Liberec
Registrovaný: 07-12-2007
Příspěvky: 3426

Re: Kühtreiber KITin 170 TIG LA

Umíte svařovat různými typy elektrod? Máte stroj správně nastavený? Používáte správnou polaritu pro jednotlivé typy elektrod? Jak dlouhou délku oblouku - vzdálenost konce elektrody od základního materiálu - u jednotlivých průměrů elektrod používáte? Jak vysušujete elektrody, podle čeho určujete sušící teploty? Stěžuje si na vlastnosti svářečky i nějaký jiný svářeč, který si ji vyzkoušel?

Offline

 

#3 19-06-2015 20:43:49

Dučin
Člen
Registrovaný: 19-06-2015
Příspěvky: 4

Re: Kühtreiber KITin 170 TIG LA

umem a vzdalenosti elektrpdy od materialu to asi nebude protoze s klasickou svareckou wtu 315 mi to slo dobre, polarita taky dobra ( basicka  + pol) , elektrody mam celorocne v suchu a teple nad kotlem  kde je min. vlhkost. Mel ji odeme pujcenou bracha a taky na ni nadaval, pak si koupil podobnou od Esabu a ta vari jedna basen.  Nastaveny to mam podle manualu...  Jen je divny ze to delaji pouze basicke el.


Kühtreiber Kit 309 , Kühtreiber KITin 170 TIG LA

Offline

 

#4 19-06-2015 20:54:01

jees
Člen
Registrovaný: 14-01-2013
Příspěvky: 1217

Re: Kühtreiber KITin 170 TIG LA

Když jsem zkoušel různé elektrody, Lincoln, Esab, Jesenici, asi 3 různé číny z obchodních domů a ještě něco dalšího, zapaloval se mi nejhůř právě Esab (nejmenší rozpětí mezi nezapálením a pak už přilepením). Píšu jen pro info, vím, že s tím spousta lidí vaří bez problému a že to bude ve mě, nesvádím to na Esab.

Tím jsem chtěl říci že bych dnes na začátek použil nějakou blbuvzdornější elektrodu než Esab, start.proud bych dal do mínusu

Editoval jees (19-06-2015 21:24:05)

Online

 

#5 19-06-2015 21:11:09

Ládes
Člen
Místo: Olomouc
Registrovaný: 04-12-2009
Příspěvky: 1776
Web

Re: Kühtreiber KITin 170 TIG LA

Jak často s ním svařujete?Máte bazickou na + pólu?V čem konkrétně je chyba-strašně špatně vaří je pojem tak široký že za něj schováte cokoliv.Co hůř zapaluje oblouk?Zpočátku jsem měl se 150 LA taky problémy,laboroval s hodnotami a časy Arc Forcu,koupil několikanásobně dražší zahraniční invertor abych zjistil že Kitin je citlivější na hodnoty vstupního napětí a jde mu to hůř na příliš dlouhých prodlužkách a pokud tohle všechno vím a dokážu to maximálně eliminovat udělám s ním stejný svár jako tím Selcem.Pokud se se zdrojem líp seznámíte určitě si porozumíte.Vyzkoušejte ho na 2,5mm eldách 7018  kolem 85A s hodnotami Hot Startu zhruba na polovině a uvidíte.

Editoval Ládes (24-06-2015 16:51:45)


Fronius VST 357-2 +AW 5000;Fronius TT 3000W +TTW 3000P,KITIN 150LA;

Offline

 

#6 19-06-2015 21:12:22

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové
Registrovaný: 24-01-2012
Příspěvky: 2274

Re: Kühtreiber KITin 170 TIG LA

Dučine popiš jak se to chová, proč to nejde. Nejdou zapálit, lepí se, nebo co se děje. Já se přiznám, že ho mám, ale na MMA jsem ho nepoužil. Zítra, pokud nebude pršet ho vyzkouším a napíšu. Těchhle invertorů běhá hodně, a neslyšel jsem, že by svářely špatně. Pro jistotu bych vypnul VRD. To by mohlo zvětšovat potíže při zapalování bazických elektrod. Já jsem před 14 dny našel pár Jesenic pr2 bazických a rozhodl jsem se že je spotřebuji. Odkapávaly ve velkých kapkách, musel jsem udžovat delší oblouk než EB121, nebo Boehler 7018. Jinak se přilepily. A to jsem měl froniuse TP1500 a nastavenou dynamiku na max. To píšu proto, že každá elektroda chce trochu jiné vedení.


TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

Offline

 

#7 19-06-2015 21:21:01

Dučin
Člen
Registrovaný: 19-06-2015
Příspěvky: 4

Re: Kühtreiber KITin 170 TIG LA

Ládes napsal(a):

Jak často s ním svařujete?Máte bazickou na + pólu?V čem konkrétně je chyba-strašně špatně vaří je pojem tak široký že za něj schováte cokoliv.Co hůř zapaluje oblouk?Zpočátku jsem měl se 150 LA taky problémy,laboroval s hodnotami a časy Arc Forcu,koupil několikanásobně dražší zahraniční invertor abych zjistil že Kitin je citlivější na hodnoty vstupního napětí a jde mu to hůř na příliš dlouhých prodlužkách a pokud tohle všechno vím a dokážu to maximálně eliminovat udělám s ním stejný svár jako tím Selcem.Pokud se se zdrojem líp seznámíte určitě si porozumíte.Vyzkoušejte ho na 2,5mm eldách 7018  kolem 85A s hodnotami Arc forcu zhruba na polovině a uvidíte.

Ano basickou mam na +polu , a spatnym svarovanim myslim ze elektroda spatne chyta , a kdyz uz chytne tak se po chvilce prilepi proste hruza. kabel pouzivam co nejkratší (do 10m). VRD sem zkousel vypinat i zapinat, a nema na to vliv.


Kühtreiber Kit 309 , Kühtreiber KITin 170 TIG LA

Offline

 

#8 19-06-2015 21:24:12

Dučin
Člen
Registrovaný: 19-06-2015
Příspěvky: 4

Re: Kühtreiber KITin 170 TIG LA

zkosel sem různě upravovat startovaci proud i dobu jeho trvani a taky zadny velký zlepseni

Editoval Dučin (19-06-2015 21:26:36)


Kühtreiber Kit 309 , Kühtreiber KITin 170 TIG LA

Offline

 

#9 19-06-2015 22:30:46

bourač
Člen
Místo: Doksy, Máchovo jezero
Registrovaný: 01-06-2009
Příspěvky: 2809
Web

Re: Kühtreiber KITin 170 TIG LA

mám tento aparát taky, vyvařím s ním cca 1 balík měsíčně, (2, 2,5 3,15) je to krám, dělá si to co chce, klidně chcípne v polovině elektrody (přehřátý není). Zapaluje se taky různorodě. Je rozdíl mezi Esab a Oerlikon.
Sám se divím že to nevyhodím.
Koupil jsem ho nový, nejetý se záručním listem tady na Svarfóru, od kluka který z něj byl nešťastný. Asi s ním vařím jen proto že jsem paličatý big_smile


Likvidace ocelových konstrukcí. Excelentní paliči železa.

Offline

 

#10 19-06-2015 23:18:41

Ládes
Člen
Místo: Olomouc
Registrovaný: 04-12-2009
Příspěvky: 1776
Web

Re: Kühtreiber KITin 170 TIG LA

To že se po chvilce přilepí se mi občas stane taky dělají to hlavně EB121.Jinou 121 ze stejné krabice vyvařím na jeden zátah na trubce.Ten můj do absolvování ozdravné kůry  u elektro odborníka taky blbnul,ale to nebyla chyba stroje,ale "kreténa " co mu zalil pajšl sladkou limčou


Fronius VST 357-2 +AW 5000;Fronius TT 3000W +TTW 3000P,KITIN 150LA;

Offline

 

#11 20-06-2015 09:12:17

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové
Registrovaný: 24-01-2012
Příspěvky: 2274

Re: Kühtreiber KITin 170 TIG LA

Bourači, ta elektroda se přilepí, nebo jakoby vypadne svářecí proud?


TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

Offline

 

#12 20-06-2015 09:41:32

Radim
Člen
Místo: Severní Morava
Registrovaný: 17-12-2008
Příspěvky: 2725

Re: Kühtreiber KITin 170 TIG LA

bourač napsal(a):

mám tento aparát taky, vyvařím s ním cca 1 balík měsíčně, (2, 2,5 3,15) je to krám, dělá si to co chce, klidně chcípne v polovině elektrody (přehřátý není). Zapaluje se taky různorodě. Je rozdíl mezi Esab a Oerlikon.
Sám se divím že to nevyhodím.
Koupil jsem ho nový, nejetý se záručním listem tady na Svarfóru, od kluka který z něj byl nešťastný. Asi s ním vařím jen proto že jsem paličatý big_smile

Buď je někde uvnitř špatný kontakt nebo je při zátěži nestabilní zpětná vazba z důvodu nevhodného návrhu.
Špatný kontakt je jasný, podívat se dovnitř, očistit, utáhnout.....
Nestabilní zpětná vazba: buď v některých výkonových režimech zakmitává , takže, pokud tam nejsou, bych přidal na pár míst blokovací 0,1 M kondenzátory, hlavní elektrolyty, pokud tam není, bych překlenul ještě kvalitním pár mikroF velkým impulzním kondenzátorem .
Nebo coby druhá možnost do zpětné vazby či někde do řízení proniká rušení třeba z oblouku a zpětná vazba tak občas spadne. Takže víc odrušit, kde přesně, to bych musel vidět.
To jen za předpokladu, že svářečka není řízena mikroprocesorem, program procesoru totiž může tyto projevy všelijak pozměnit podle toho, jak je naprogramován.

Editoval Radim (20-06-2015 09:53:15)

Offline

 

#13 20-06-2015 10:04:21

bourač
Člen
Místo: Doksy, Máchovo jezero
Registrovaný: 01-06-2009
Příspěvky: 2809
Web

Re: Kühtreiber KITin 170 TIG LA

elektroda se mi nepřilepí, nikdy! - vždy vypadne proud!

při zátěži nestabilní zpětná vazba z důvodu nevhodného návrhu - ano tady bude zakopaný pes, do cca 70A to téměř nedělá 100A a víc už s tím musím počítat předem. Mašina není přehřátá, dělá to hned při první elektrodě.
Ale nepravidelně, někdy to vaří 20elektrod po sobě, jindy to blbne - čím důležitější svar tím častěji.
Kdyby to dělalo pravidelně, dávno bych invertor vyhodil. Dělá to občas!!


Likvidace ocelových konstrukcí. Excelentní paliči železa.

Offline

 

#14 20-06-2015 10:18:19

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové
Registrovaný: 24-01-2012
Příspěvky: 2274

Re: Kühtreiber KITin 170 TIG LA

Já jsem ho používal jen na TIG a tak jsem s ním žádné problémy neměl ani při vysokých proudech. Na MMA používám Froníka. Zkusím ho na čas odstavit a zapřáhnout KITina. Uvidím. Podle toho co píšeš, vidím, že má vestvěnou slušnou inteligenci- když chce nas.írat tak si umí vybrat vhodnou chvíli.


TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

Offline

 

#15 20-06-2015 14:08:46

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové
Registrovaný: 24-01-2012
Příspěvky: 2274

Re: Kühtreiber KITin 170 TIG LA

Tak jsem KITina zkoušel na MMA, s bazickými eldami. Nastavil jsem hotstart +30% a čas 0,3sec. Prodlužku jsem měl 3x2,5 dlouhou 25m. Elektroda pr2 Boehler prpoud 60A bez problémů zapálení a sváření. Snížil jsem proud na 50A opět bez problémů. Snížil jsem na 45A dal se slušně udržet oblouk. Pak jsem dal nerezovou bazickou ( ještě ze starých zások- železárny Vamberk. pr. 2,5 proud 50A. Dala se udržet, při tomto proudu již dělala velké kapky musel jsem držet delší oblouk, ale jinak bez problémů. Při 60A bez problémů, vedení eldy se výrazně zjednodušilo. Tato elektroda, pokud by měl invertor slabou funkci Arc Force by se při 50A prakticky nedala udržet. Pak EB123 pr. 3,2 110A bez problémů, 130A taktéž nakonec 150A, to už hučela a byl větší rozstřik, vypálil jsem ji celou. Co se týká výrobcem nastavené dynamiky zdroje pro MMA neshedal jsem žádný problém. Choval se zhuba stejně jako můj froník TP1500 nastavený na max. dynamiku (nejsilnější ArcForce). Pokud ti vznikají Dučine problémy s bazickou eldou krátce po zapálení, tak bych hledal
a: napájení tvrdost síťového připojení. Zkusil bych ho u někoho jiného.
b: mohou to být i ruce. Nechal bych ho vyzkoušet někým jiným.
c: Vada invertoru. Pokud byl již v servisu a tam shledali, že funguje normálně, tak bych si ho tam nechal předvést. 
Pozn: při této zkoušce se ukázalo, že mi švindluje enkodér. Budu se na to muset podívat.


TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

Offline

 

#16 20-06-2015 17:09:12

Ládes
Člen
Místo: Olomouc
Registrovaný: 04-12-2009
Příspěvky: 1776
Web

Re: Kühtreiber KITin 170 TIG LA

detajlnější popis toho problému .Elektroda se pěkně zapálí,vaří radost pohledět a najednou přestane, jakoby tam kus vodivé eldy chyběl a přerušil se  oblouk,intuitivně  snížím vzdálenost mezi svařencem a špičkou eldy jako bych chtěl zkrátit oblouk a v téhle fázi se přilepí,ale stane se to tak jednou na 10 vyvařených elektrod.S transpocketem ani Genesisem se mi to nestalo.

Editoval Ládes (22-06-2015 16:54:22)


Fronius VST 357-2 +AW 5000;Fronius TT 3000W +TTW 3000P,KITIN 150LA;

Offline

 

#17 20-06-2015 17:29:26

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové
Registrovaný: 24-01-2012
Příspěvky: 2274

Re: Kühtreiber KITin 170 TIG LA

Mám před sebou úpravu dýnka pr1000mm,tlmat cca 8mm. Tak zapřáhnu KITina a uvidím a dám vědět.


TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

Offline

 

#18 21-06-2015 13:41:00

Marek37
Člen
Registrovaný: 15-02-2010
Příspěvky: 99

Re: Kühtreiber KITin 170 TIG LA

Nepodceňoval bych přesušení elektrod.To  že jsou skladované v suchu v místě s minimální vlhkostí není zárukou, že obal není navlhlý a bazické elektrody jsou na vlhko obzvlášť háklivé. I čerstvě přesušená elektroda začne do obalu absorbovat vzdušnou vlhkost už pár hodin po přesušení což má za následek kromě toho že elktroda může porovat a ve svaru mohou vznikat trhliny i to že se hůř zapaluje a oblouk se stává méně stabilní. Mám zkušenost že když svařuji s EB 121 přesušenou dle údajů výrobce a skladovanou v teple a suchu tak při nižších proudech dojde k tomu co zde popisuje tazatel někdy ten oblouk prostě zhasne. Pokud ale elektrodu znovu přesuším je po problému. Když svařuji něco na čem záleží(vodotěsný nebo pevnostní svar)přesuším elektrody dle údajů výrobce, když potřebuju teď hned přivařit pant k brance prostě cvaknu elektrodu do svěráku a přejedu ji propanbutanovým hořákem. Pravda není to sice moc odborné a na ten pant je to možná i zbytečné, ale svařuje se potom podstatně lépe, svar vypadá víc k světu a struska odpadne skoro sama ale hlavně to dobře zapaluje a nezhasíná to smile

Offline

 

#19 21-06-2015 13:58:50

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové
Registrovaný: 24-01-2012
Příspěvky: 2274

Re: Kühtreiber KITin 170 TIG LA

Tady přikládám fotku ovládání plynu a úpravu hořáku-doplnění spínyčů. Ovládání jsem řešil pomocí impulsního relé, nyní bych asi použil nějaké nízkonapěťové bistabilní relé do DPS.
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/3584_dscf0607.jpg
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/3584_dscf0607.jpg

K tomu zhasínání oblouku. Skutečně vlhké elektrody velmi zpočátku chladí oblouk. Já když nechci mít na začátku póry, tak odvařím na kusu žepeta cca 2cm.


TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

Offline

 

#20 21-06-2015 14:00:15

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové
Registrovaný: 24-01-2012
Příspěvky: 2274

Re: Kühtreiber KITin 170 TIG LA

Tak jsem dal stejný obrázek teď to snad napravím:
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/3584_dscf0604.jpg


TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

Offline

 

#21 21-06-2015 23:14:24

ihlan
Člen
Místo: Nový Svet
Registrovaný: 11-05-2012
Příspěvky: 2000

Re: Kühtreiber KITin 170 TIG LA

Toto prave riesim celkom dobry napad to bistable alebo impulz ja som zatial poskuloval po dobehove rele.
DAlsia moznost je to spravit MCU ale na to som nejako lenivy a prave som riesil ci dat 220V/24V do DPS alebo
externy adapter 24Vac. Chcel som to ze ak bezi dlho ventil sa to zavre aby som nezabudol na Argon.

Ja mam len 2 zily v k horaku a toto prerabat nebudem.
Riesim este taku vec ze keby som pouzil MCU tak je lepsie to spinat cez optoclen  a tlacitko by
len odpojilo/uzemnilo tu diodovu cas dalo ju do log0 ? reku ci to bude lepsie odolnejsie voci ruseniu
ako klasicka logika tj. spinanie optoclena lebo na kabli sa moze naindukovat rozny bordel.

Necham si poradit. MCU ma tu vyhodu ze budem mat preflow aj postflow nastavitelny pripadne nejaky piezak.

Krabicu som chcel pouzit tiez nejaku IP a streknut ju sprejom nech je ako masinka (u mna zlta)

Editoval ihlan (21-06-2015 23:22:55)


Link : Stavba kompresora www.bit.ly/2fywe1u  Lacne hobby CO2 zvaracky www.bit.ly/2fasW7J Kukly www.bit.ly/2eSAlrB
Hladam zvaracku do XXX http://bit.ly/2wDObaP Pasove Pily www.bit.ly/2iOcpXj TIG www.bit.ly/2KdU02O

Offline

 

#22 22-06-2015 07:53:12

Evita
Člen
Registrovaný: 27-05-2015
Příspěvky: 847

Re: Kühtreiber KITin 170 TIG LA

No, nebylo by jednodušší si koupit opravdovou Tigovku s HF, a tenhle zázrak při cenách a dostupnosti argonu urychleně prodat?Myslím že se to musí ekonomicky vyplatit už při vyplácané první lahvi......a navíc když ten profi stroj jak zde čtu eldou sváří podle počasí a nálady....co?

Offline

 

#23 22-06-2015 08:40:27

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové
Registrovaný: 24-01-2012
Příspěvky: 2274

Re: Kühtreiber KITin 170 TIG LA

Evito, já mám i tigovku "dospělou", ale ten KITin byl první, se kterým jsem s TIGem začínal a protože je malý a lehký tak ho používám mimo dílnu, např když soused potřebuje upravit jisté zařízení z nerezu a p. Nevím, jak to je s tou vrtošivostí tohohle stroje. Při TIGu se mnou nikdy nevypíchal. Jak jsem psal, zapřáhnu ho na MMA a uvidím, jestli to je závada typu, nebo některých kusů, nebo některých rukou. Za profi stroj to také nepovažuji.
Ihlane, ono nemá smysl to nějak zbytečně komplikovat. Možných řešení by bylo jistě víc, nechtěl jsem zavádět víc elektroniky. Pro mě bylo podstatné na hořák s malým proudem a nízkým napětím. U kitina používám jen jedno tlačítko. Mám v něm na destičce mikrosínače. Jsou se dvěmy tuhostni, dal jsem ty tužšší. Tenhle hořák používám i u druhé svářečky.


TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

Offline

 

#24 22-06-2015 09:54:59

Zdenek11
Člen
Místo: kousek od Brna
Registrovaný: 23-02-2010
Příspěvky: 1730

Re: Kühtreiber KITin 170 TIG LA

Marek37 napsal(a):

....když potřebuju teď hned přivařit pant k brance prostě cvaknu elektrodu do svěráku a přejedu ji propanbutanovým hořákem. Pravda není to sice moc odborné a na ten pant je to možná i zbytečné, ale svařuje se potom podstatně lépe, svar vypadá víc k světu a struska odpadne skoro sama ale hlavně to dobře zapaluje a nezhasíná to smile

Můžu potvrdit. Když jde o pár elektrod, dělám to PB hořákem úplně stejně, nebo když je víc času, a vím, že budu potřebovat elektrod víc, dám je tak na 1/2 hodiny do trouby na max. teplotu (u naší je to 275°C). Jak psal Marek37, není to asi nejoptimálnější přesušování, nicméně elektrody pak znatelně lépe zapalují a oblouk je stabilnější. Píšu samozřejmě o elektrodách bazických.

Offline

 

#25 28-01-2018 13:11:51

zváračamatér
Člen
Registrovaný: 04-11-2017
Příspěvky: 11

Re: Kühtreiber KITin 170 TIG LA

pekny den,
-vie mi niekto opisat co vsetko sa da nastavit na tejto zvaracke(kitin 170 tig la) v MMA rezime, aj arc force?
-zvaram len s elektrodou a ktory invertor kupit, ten Kitin 170 tig la alebo Gamu 1550A, ktory je spolahlivejsi?

  dakujem

Offline

 

Zápatí

REKLAMA na SvarFóru

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005 Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /DISK2/WWW/svarforum.cz/www/forum/footer.php on line 137  -  2019


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče  ♦  Svářečky MIGO a ELDYS