SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování


#101 12-05-2016 18:08:57

jees
Zablokovaný
Registrovaný: 14-01-2013
Příspěvky: 1709

Re: jaký svářečský kurz pro práci...zvolit?

Na druhou stranu, státní zaměstnanec může v klidu pracovat do 70 let, bez nohou (možná i rukou a lecčeho jiného) nebo se spoustou chorob. Manuálně pracujícího můžou nemoci, kterých jsou spousty, vyřadit z práce

Offline

 

#102 12-05-2016 22:36:34

bourač
Člen
Místo: Doksy, Máchovo jezero
Registrovaný: 01-06-2009
Příspěvky: 4722
Web

Re: jaký svářečský kurz pro práci...zvolit?

Discoverovo procitnutí se mi líbí, pokud člověk přijme myšlenku že "Práce je život a život je práce" pak je lepší dělat něco co je vidět a zustane to tady i když autor už není. To ale není práce IT ve státní správě...
Osobně bych si vybral Tig, zdá se mi že je to taková fajnovější práce. Ale jde hlavně o návratnost investice - tak nejdřív prozkoumat možnosti uplatnění.


Likvidace ocelových konstrukcí. Excelentní paliči železa. A nově také dřevorubci.
Plasmy. Přímočaré pily ocasky. Ruční orbitální pila (za studena). Utahováky. Sbíjecí kladiva. Plošiny. Jeřáby.
Vaření obalenou elektrodou (Lorch).
Práce ve vysokých výškách a v hlubokých hloubkách. Práce v jedovatých a výbušných atmosférách. Nic levného.

Offline

 

#103 13-05-2016 07:05:30

milosak
Člen
Místo: P - z
Registrovaný: 15-04-2013
Příspěvky: 501

Re: jaký svářečský kurz pro práci...zvolit?

Discovera napsal(a):

Trochu to tu oživím.
Přečetl jsem si všechny 4 stránky a mám pocit, že se zeptám tak trochu na něco jiného, i když podobného...

Za těch pár let co je sváření moje hobby začínám nabírat dojem, že jsem někde ve svém životě (pár let zpět) udělal chybu, která mě začíná mrzet. Sváření jak MIG/MAG tak TIG je pro mě stále silnější než práce ve státní správě jako "správce sítě" ....a teď babo raď.  Začínám být téměř rozhodnutý si udělat za své svářečák a nedělám si ani bůhví jaké iluze o platu nad 20tis a super práci. Jen mě to začíná vnitřně lámat a ač flek ve státní správě  je svým způsobem jistota víc a víc mě to táhne právě k této "špinavé" práci. Některým tu  z Vás silně závidím (Unihero, Rellik, Szabitch....a mnoho dalších ale to bych tu asi zbytečně vypisoval) to co děláte. Je mi jasné, že pokud svůj život pracovně takto "zlomím" nebude to pro mě procházka růžovým sadem. Jde mi  o to, že nejsem si jist co dnes pokud se tak rozhodnu si zaplatit jako první, abych mohl začít dělat to co mě opravdu naplňuje.....přeci jen z něčeho musím živit rodinu a na start budu mít na zaplacení jedné  metody...a tady je problém kterou si zvolit abych se někde uchytil. Jak MIG/MAG tak i TIG miluji. Věděli by jste poradit nebo říct svůj názor?...jestli má představa je reálná či šílená?  Za 20 tis si obě nezaplatím....takže buď 135 nebo 141.

Díky za normální a doufám selské rady....kde bych to dělal je mi už celkem jedno snad nejsou svářečské školy až tak rozdílné.

Discovera :

Plně tě chápu , práce u počítače je nechutná a jak píše bourač není fyzicky hmotná  smile  Osobně už stavební zámečničinu, jako živnostník s kolegou (co mně vařil)
nedělám, ale po Praze po nás zbylo pár mříží, katrů a branek, takže někdy svému synovi z auta nebo při procházce mohu doložit co jsme stvořili. Na rozdíl
od manželky ho to baví sledovat a o mojí práci se zajímá (zatím je mu 13 let)  : ))

Tak a teď to vezmu z druhé stránky věci, kolik ti je let ?? Počítáš s tím, že takto fyzicky náročnou práci nejde dělat opravdu produktivně (aby vše odsejpalo)
do konce života ??

Z mojí zkušenosti (je mně 51) a v autě vozím dvě brašny s nářadim, jednu malou a lehkou - druhou velkou těžkou, protože někdy je potřeba vyběhnout
až na půdu bez výtahu, to před deseti lety neřešíš ......... smile  a proto se zkus na to podívat v horizontu desítek let života !


autonomous mechatronics, electronic systems - access control

Offline

 

#104 13-05-2016 08:28:29

Discovera
Člen
Místo: Olomouc
Registrovaný: 07-06-2009
Příspěvky: 1421
Web

Re: jaký svářečský kurz pro práci...zvolit?

All:  Díky za úpřmíné a otevřené názory. Nejsem mezi Vámi a tak proto řeším co udělat jako první....právě proto, že nemám šanc co je "lepší" pro start už i k vůli chybějící praxi....v plánu je udělat si obě metody, ať už by byla druhá zapalcená firmou či z mých peněz...nezůstal bych jen u jedné. Chci opravdu něco mít a né jen doufat. Je mi jasné, že to není jen o tom svářet ale umět se i vyznat ve výkresech. Pokud člověk chce jde všechno....nesmí se bát. bude mi v srpnu 34 let a ani to mě nezastaví. K čemu je celkem slušně placená práce, když to člověka začíná štvát a nenaplňuje ho to.

Milosak, bourač: Zdraví....paradox když o tom začnu mluvit já a Vy, kteří už třeba máte těch 51 smile ....sedím u počítače a za těch 10 let co to dělám mě tělo bolí víc a víc a. Když jsem byl jako servisní technik bylo mi fajn...tělo poslouchalo a nic mě nebolelo. Teď špačkuji každý týden a jsem unavený a těším se na víkend na barák, kde makám celý víkend už od příjezdu v pátek, a každé ráno se probudím čilí a naprosto ve skvělé náladě a mohu makat do 11h večerní a je mi naprosto skvěle a JDE za mnou vidět výsledek a i lidé co tomu nehoví či nerozumí dokáží jediným slovem pěkné...užitečné...pohladit na duši. Tohle v IT NEEXISTUJE a nenaplňuje mě to. Jen posloucháte stupidní kecy vedení, protože oni tomu přece rozumí a ví co je správné.  Osobně si nedovedu představit, že bych nic nedělal a  tady to je relativně často (udělám si  své...IT) a pak tři hodiny nic.....sakra tohle není ono. Na začátku dobrý pocit ale už mě to opravdu štve.
Už jako malý jsem pořád něco dělal s otcem a teď mi to chybí.....asi mě měkdo bude brát za vola....ale já raději něco budu dělat  a špačkovat, že mě něco bolí při práci, než sedět a nadávat že mě něco bolí a nejde vidět za mnou nic, PROTOŽE sakra IT taková je a poslouchat kecy u piva od "ajťáků" začinají být opravdu neskutečně nudné.
Raději bych ukázal cestou někde svému synovi...hele tohle jsem kdysi dělal....milosaku přesně ohle bych raději svému synkovi řekl smile

Editoval Discovera (13-05-2016 08:29:05)

Offline

 

#105 13-05-2016 09:01:14

Evita
Člen
Registrovaný: 27-05-2015
Příspěvky: 915

Re: jaký svářečský kurz pro práci...zvolit?

No, škoda že jste trochu z ruky, nabídli by jsme Vám ISO 9606-1 141 T BW FM5 a 135 P FW FM1 s8 PF a do rozpočtu by jste se vešel i s dopravou, zmákla bych Vám cenu, uvařila kafe,..hi, u nás se platí za úspěšně vykonané zkoušky aby jste neměl depku, zkoušky plánujeme 8.7.16.....zdravím

Offline

 

#106 13-05-2016 12:27:36

peta62
Člen
Registrovaný: 22-09-2012
Příspěvky: 326

Re: jaký svářečský kurz pro práci...zvolit?

Nechci malovat certa na zed, ale o manualni praci nad 60 tu uz padlo, spravce site v tom veku v pohode. Ja bych videl jeste jeden problem. Ta prace je cloveku konickem, konicky povznaseji na duchu, uzasna vec. Ovsem kdyz se udela z konicku zamestnani, uz to nemusi tak dobre fungovat a najednou ma clovek narocnou ( zvlaste ve vyssim veku ) praci, konicek pryc a uvahy zda ten prechod nebyla preci jen chyba. Nevim jak jste na tom, statni sprava nema podle mych zkusenosti casto prilis vysoke naroky na odbornou kvalitu svych zamestnancu, neslo by zkusit soukromy sektor, zda by se Vam tam nelibilo vice a konicek by zustal ? Pripadne si napred najit zamestnavatele, zjistit zda by byl ochotny Vam zaplatit ty kursy alespon z casti, abyste mel trochu jistotu alespon do zacatku ? Pripadne nejaky test nove prace v ramci dovolene ze soucasne prace ? Omlouvam se za negativismus, na jedne strane klobouk dolu, na druhe se ale bojim, aby Vas to nevytrestalo.


Zase zacinam - Omicron Gama 161 a ted se jeste ucim na Omi 206

Offline

 

#107 13-05-2016 14:31:15

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové
Registrovaný: 24-01-2012
Příspěvky: 4813

Re: jaký svářečský kurz pro práci...zvolit?

Já plně Discovera chápu. Jsem v hlubokém důchodu, ale pořád pracuji, dělám technickou práci. Sice moje práce nespočívá jen v sezení na zadku u PC, ale také provádím různá měření, někdy spojená i pohybem dost vysoko (4-12m) a dost vysokých teplotách, takže nějaký pohyb při tom mám. Pak když k tomu provádím výpočty, píši zprávy a protokoly a sedím u PC třeba 10-14 dní, tak toužím po pohybu venku. Také pociťuji potřebu, aby za mnou zůstal nějaký hmatatelný výsledek. Takže si tak trochu "řemeslničím". Pro Peta 2: Nemysli si, že práce co dělá Discovera je nějaká brnkačka, co se dá dělat pořád. Ten obor se velmi rychle vyvijí a je nutné všechno vstřebat. Člověk se po určité době cítí přesycen informacemi a organismus najednou začne dávat najevo, ze už toho bylo dost. Je to větší problém, než při manuální práci bolest kolene. Manželka programovala dost velkou část produktivního věku a nyní když vidí PC, tak říká, že jí je na zvracení a nyní nenapíše ani email. Říká že jí celý život počítače ponižovaly a že je už nechce ani vidět. Zkrátka každá práce má nějaké + a-.
Také rád dělám v lese a podobné práce. Jako zpetření to je dobdé, ale nedovedu si představit, že bych to dělal celý život. Když bych se nato dal, tak bych asi musel, co by se dalo dělat. Pak je ale otázka, jestli by mě to potom ještě tak bavilo. Znám jednoho projektanta, který po čtyřicítce šel dělat fasády. Druhý kamarád se pohyboval ve funkcích THP- mistra ap. Po čtyřicítce šel dělat kameníka- s palicí a majzlíkem. Oba považovali své rozhodnutí za dobré a byli spokojenější. Oba jsou již v důchodu. Ono asi platí: Kdo se bojí se..e v síni.


TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

Offline

 

#108 15-05-2016 23:25:55

Discovera
Člen
Místo: Olomouc
Registrovaný: 07-06-2009
Příspěvky: 1421
Web

Re: jaký svářečský kurz pro práci...zvolit?

peta62 : Máš pravdu a né každý je happy, když si uvědomí že udělal chybu. Tohle ale není můj problém....já VŽDY když jsem něco mohl dělat jsem byl v dobré náladě a věř, že co píše Famater je pravda....osobně se nepředřu ale hodněkrát to už hlava nebere a jsou stavy, kdy máš pocit, že jsi došel do stavu vyhoření. A věř, že poklábosit z hooodně dobrým až extrémně "vymaštěným" (v tom dobrým slova smyslu) ajťákem-programátorem je spíš peklo než zábava....pokud u piva kecá jen o práci a ještě o věcech, kterým sám už nerozumím je to na přeshubu nebo rychle pryč.

Famater: Přesně tak...bude to znít možná přehnaně, ale tohle jsem chtěl slyšet.....někdo kdo ví o čem je řeč.

Evita: Mohla by jste mi napsat Váš email? Na něco bych se zeptal a případně domluvil.  Díky.

Offline

 

#109 16-05-2016 13:15:37

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové
Registrovaný: 24-01-2012
Příspěvky: 4813

Re: jaký svářečský kurz pro práci...zvolit?

Já ještě dodám. Někdo potřebuje mít pocit uspokojení z práce, považovat si toho co udělal. Zmínil jsi některá jména z diskuze. Proč si myslíš, že Unihero, Sabitch, Rellik, Kramlík, ŽOS (a ty nakonec také) mají fotky svého díla a tady je publikují? Protože mají svou práci rádi a mají dobrý pocit ( nechci rovnou napsat že jsou hrdí) ze své práce a svého díla. Bohužel mám pocit, že takových lidí nějak ubývá a přibývá těch, kteří jsou ochotni dělat cokoli za peníze a tenhle pocit nepotřebují.


TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

Offline

 

#110 16-05-2016 14:06:29

Discovera
Člen
Místo: Olomouc
Registrovaný: 07-06-2009
Příspěvky: 1421
Web

Re: jaký svářečský kurz pro práci...zvolit?

Famater: Máš naprostou pravdu...baví mě to a hodně...neskutečně mě to naplňuje, a naopak mám dnes problém dělat cokoliv za peníze pokud mě to neuspokojí. Možná je to tím, že jsem blbec co když může každému pomůže, ale právě tohle a radost z něčeho co pod mýma rukama "vyroste" mě táhne dál. Není to ani tak o vychlubování se někde na netu....prostě někomu to může nějak pomoct či nakopnout byť je to třeba blbý kompresor....nic světoborného.

A v neposlední řadě co člověka žene dál jste hlavně VY....ti kteří radí, poradí a nezastrašují a nevytváří obavy, zda neudělám chybu. Já jsem ještě mladej ale právě Vás si nejvíce vážím  a jsem rád za tohle fórum, ...lidem jako jste Vy co tu bez problémů prezentují své hobby či práci člověka posiluje. A taky za tvůj názor...ten mi otevřel oči, a i kdybych měl nad knížkama sedět do noci chci získat potřebné papíry a opravdu tomu rozumět...po získání ještě při práci se zdokonalit a zkusit štěstí jinde. Litovat toho nebudu určitě...jediné čeho lituji, že jsem k tomu "nečuchnul" dřív...nejlépe na škole.

Taky děkuji Evitě. Zavolám a domluvím se co a jak. Tady bych to za ty peníze nedal.

Offline

 

#111 16-05-2016 19:26:04

Rellik
Člen
Registrovaný: 20-09-2011
Příspěvky: 2547

Re: jaký svářečský kurz pro práci...zvolit?

Discovera napsal(a):

Famater: Máš naprostou pravdu...baví mě to a hodně...neskutečně mě to naplňuje, a naopak mám dnes problém dělat cokoliv za peníze pokud mě to neuspokojí. Možná je to tím, že jsem blbec co když může každému pomůže, ale právě tohle a radost z něčeho co pod mýma rukama "vyroste" mě táhne dál. Není to ani tak o vychlubování se někde na netu....prostě někomu to může nějak pomoct či nakopnout byť je to třeba blbý kompresor....nic světoborného.

A v neposlední řadě co člověka žene dál jste hlavně VY....ti kteří radí, poradí a nezastrašují a nevytváří obavy, zda neudělám chybu. Já jsem ještě mladej ale právě Vás si nejvíce vážím  a jsem rád za tohle fórum, ...lidem jako jste Vy co tu bez problémů prezentují své hobby či práci člověka posiluje. A taky za tvůj názor...ten mi otevřel oči, a i kdybych měl nad knížkama sedět do noci chci získat potřebné papíry a opravdu tomu rozumět...po získání ještě při práci se zdokonalit a zkusit štěstí jinde. Litovat toho nebudu určitě...jediné čeho lituji, že jsem k tomu "nečuchnul" dřív...nejlépe na škole.

Taky děkuji Evitě. Zavolám a domluvím se co a jak. Tady bych to za ty peníze nedal.

Co se IT odnože týká, vím o čem je řeč. Sám mám i teď při práci na starost několik webů a technickou podporu pro některé z nich. Nicméně tam nejde vidět nějaká činnost, která by po mě zůstala. Takže plně chápu zájem o nějakou práci, která bude vidět i po tom co už tu nebudu (v uvozovkách). Taky chci aby po mě něco zůstalo a při práci svářeče, je to více než možné. Navíc mé výrobky kolují po světě (Amerika, Jižní Amerika, Afrika, Evropa...) Takže mám pěkný pocit dobře odvedené práce i tam, kam se nejspíš nikdy nepodívám... Práce mě baví a když třeba u IT oboru jsou třeba větší peníze, tak to myslím za to nestojí. Já si oddělám svých 8 hodin denně, mám za to podle mě slušné peníze a nic mě neštve, nemusím přemýšlet co kdo bude chtít řešit zítra s PC. Nemusím řešit X stejných požadavků během dne (týdne) a jsem happy. Donedávna bych neřekl, že si budu moct koupit s takovou prací nové auto, a už ho mám i  objednané... Chce to najít slušnou firmu, která dává slušné peníze a nic není nemožné... Jinak jsme skoro stejně staří (já o něco málo starší)... Se svařováním jsem začal v cca 30...
Pokud by sis udělal toho TIGa a nevadilo by ti být 4 dny v týdnu mimo domov, možná bych ti domluvil i práci wink


JET TIG II + Parker SGT 18, Speedglas 9100X, KOWAX 730ARC, PARTNER TIG 200 DC PULSE, Spartus MASTERMIG 200 + LORCH ML2400
Není nic co by nebylo možné, stačí jen najít tu správnou cestu.
http://dv-foto.cz https://rellik.rajce.idnes.cz/

Offline

 

#112 16-05-2016 22:12:27

Discovera
Člen
Místo: Olomouc
Registrovaný: 07-06-2009
Příspěvky: 1421
Web

Re: jaký svářečský kurz pro práci...zvolit?

Rellik: Zítra se doufám domluvím na něčem pevném ať to už poposunu kupředu. Dnes to byl záhul po práci ale pár dní mimo domov by mi určitě nevadilo smile  ale nejprve ty vysněné papíry a moudro v hlavě a šikovnost v rukou a rád cokoliv co nebude IT smile neodmítl bych.

Offline

 

#113 17-05-2016 08:27:10

milosak
Člen
Místo: P - z
Registrovaný: 15-04-2013
Příspěvky: 501

Re: jaký svářečský kurz pro práci...zvolit?

Discovera
Za dvacet let se můžeš vrátit k IT i jako zámečník , už jsem to tady psal co dělám
v současnosti, tak mne Promiňte, když to zopakuji.
Instaluji a prodávám příst.systemy, takže po večerech vytvářím databáze, které potom
nahravam zákazníkovi do PC, vše se musí odladit na místě, takže IT je i tady.
Jsem živnostník - zámečník


autonomous mechatronics, electronic systems - access control

Offline

 

#114 18-05-2016 06:34:52

Discovera
Člen
Místo: Olomouc
Registrovaný: 07-06-2009
Příspěvky: 1421
Web

Re: jaký svářečský kurz pro práci...zvolit?

milosak: to budu dělat i teď ale jen jako hobby. Pamatuji si chytré vypínače a zásuvky ovládané dálkově (od MOELLERa) a pak se na NTB vše nastavovalo (párovalo a programovaly funkce) měl jsem tu čest v jedné vilce jednoho zbohatlíka. Měl tím ovládané snad vše.
Evitě moc děkuji...už jsem domluvený a těším se, až budu mít svůj první svářečák....a doufám, že jej budu dál rozšiřovat.

Offline

 

#115 11-06-2016 02:57:38

SpeddRobotník
Člen
Registrovaný: 26-08-2015
Příspěvky: 38

Re: jaký svářečský kurz pro práci...zvolit?

Pro Discovera....chápu,také mne to baví,proto jsem u toho zatím zůstal,ikdyž co zbývá (:
Mám jak tig,tak mag...ikdyž nyní už delší dobu vařím mag,a trochu více mě to baví.
Ale je to komplexnější téma,tedy dovolím si napsat pár rad, svařuji už od něj.16 /svářečáky na učilišti-elektroda autogen,mám 41 let/
Pro začátek bych si žáden svářečák nědělal/Mám asi 7 propadlých certifikátů-ty něco stály/
Zjistil bych si ve svém okolí,kde se co svařuje,co by mne bavilo,ta či ona metoda,firma,jak je která firma daleko,ohledně dojezdu,jaké má reference,kolektiv....ikdyž,kdo nezkusí neví.
Pak bych třeba zkusil nějakou navštívit/to vše pokud není jiná možnost/poprosil,jestli si mužu vyzkoušet svařovat,to či ono,poprosil bych o hodnocení,jak mi to jde-je to totiž taky trochu i o zručnosti....Svářečák,není problém,dodělat.

Editoval SpeddRobotník (11-06-2016 03:00:09)

Offline

 

#116 15-06-2016 11:01:51

Discovera
Člen
Místo: Olomouc
Registrovaný: 07-06-2009
Příspěvky: 1421
Web

Re: jaký svářečský kurz pro práci...zvolit?

SpeddRobotník: Popravdě...raději budu mít nějaký svářečák ( i kdybych ho neuplatnil v zaměstnání) a začnu hledat práci, než jít tvou variantou. Tohle tady u nás moc nefrčí a vždy se mě nejprve zeptali jestli něco mám...po odpovědi, že ne bylo konec debaty s komentem, že až budu něco mít ať klidně přijdu že svářečů je málo ale nemůžou vzít někoho bez, a pak si jej následně dělat.  Jednou za to zaplatím, a i kdybych si měl každé 3 roky prodlužovat - platit přezkoušení ze svého udělám to. Nenechal bych jej propadnout. To raději ať propadne moje vyhl.50  §7....ta mě nikdy zatím nic nepřinesla.
Zkoušky mám už pořešené a jsem rád, že se Evita ozvala. Bezvadná ženská...škoda, že takových není víc. Protože jak ona tak i možnost si udělat papíry jak na TIG a MIG/MAG mě už teď neskutečně nakoplo, a i když je ještě nemám a zkoušky jsou pořád ještě relativně daleko hned se mi lépe vstává a o víkendech mě to o to víc nutí zkoušet to co jsem doposud nedělal. Úžasný pocit...

Editoval Discovera (15-06-2016 11:05:07)

Offline

 

#117 16-06-2016 17:48:24

Tirex
Člen
Registrovaný: 21-03-2016
Příspěvky: 72

Re: jaký svářečský kurz pro práci...zvolit?

To je ako v rozprávke ten optimizmus,chlape držím  palce , aby Ti to čo najdlhšie vydržalo.

Offline

 

#118 17-06-2016 15:26:44

Radim
Člen
Místo: Severní Morava
Registrovaný: 17-12-2008
Příspěvky: 4477

Re: jaký svářečský kurz pro práci...zvolit?

Discovera: Já bych si skok natvrdo ze správce sítě na svářeče pořádně rozmyslel.

Co se týká podnikání, dneska už skoro všude někdo působí a vydělává a nový člověk by tam musel být minimálně o kousek lepší než ti už zavedení, aby se mezi ně dostal  a uživil.

Co se týká zaměstnání, tak je dneska taková situace, že pokud se jedná obecně, tak všichni manažeři a majitelé firem řvou na plnou hubu o nedostatku lidí a o nabírání nových lidí horem dolem.
Jak se ale má jednat o konkrétního zájemce o práci vyššího věku, ne nezkušeného snadno ovladatelného telete absolventa,  a obsazení konkrétní pracovní pozice, tak 9 z 10 těchto lidí najednou obrátí a nechce přijmout do práce. Nebo spíš co je ještě horší, nechce říct natvrdo, že nemá zájem, protože stejnou hubou současně na plné kolo řve do světa o nedostatku lidí.... Takže zdržuje a všelijak se vymlouvá. Může to trvat klidně měsíce a nic jiného než spousty mailů, telefonátů a pár zbytečných schůzek z takového člověka nedostaneš.

Pokud mermomocí chceš na toho svářeče, rok dva roky se na tom fleku správce sítě drž, odpracuj si svých 8 hodin a ve volném čase si přivydělávej coby svářeč zakázkami a brigádami. A pak uvidíš, co bude výhodnější.

Se zdravotním stavem je to rozporné, na jedné straně pokud člověk necvičí, nesportuje a nabere v kanceláři nějaké sádlo, bude to tak záležitost minimálně půl krušného roku, než si tělo zvykne těch 8 hodin denně fyzicky pracovat. Na druhé straně fyzicky pracující člověk už od mládí má k stáru opotřebené tělo, klouby, páteř, pajšl, které "kancelářník" obvykle nemá.

Co se týká kombinace ajťák a svařování plus vyšší věk, podle mně se to dá optimálně skloubit jako správce nějakých chytrých budov. Tam je ajťák potřeba, protože všechno se tam ovládá a optimalizuje přes počítačový systém, od nastavování teploty v kancelářích ve dne a v noci po třeba predikci oprav a termíny revizí. Uvádí se, že oproti klasicky udržované budově dokáže počítačovou optimalizací takový systém ušetřit až desítky procent za energie a jiné náklady. A dneska to je v takovém stupni vývoje, že se leccos ještě musí samostnaně doprogramovat a zapojit do systému.
A svařování se potom dá uplatnit na případné opravy.

Offline

 

#119 18-06-2016 06:53:58

SpeddRobotník
Člen
Registrovaný: 26-08-2015
Příspěvky: 38

Re: jaký svářečský kurz pro práci...zvolit?

Tak přeji at to vyjde.
/Kdyby byl svářečák,něco jako řidičák,tak ano...ale co to je za firmu,která se ptá "jestli něco máš" (:....nerozhoduje zkušenost,praxe,nebo konkrétní zaměření,dle metody,polohy,třídy materiálu....atd.?Mně by byla taková firma velmi podezřelá...

Offline

 

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005 Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /DISK2/WWW/svarforum.cz/www/forum/footer.php on line 139  -  2024


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče