SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Zápletka je taková: Kladky nejsou zas tak drahý, ale já chci posuv s obouma kladkama hnanýma a ozubený kolečka co mám doma mají jiný rozměr, takže origo by tam nešly. Mám doma ocel 12050, zkusím to udělat z toho. Dělal jsem z toho kuličkovou spojku na naviják za traktor. Peněz moc není a času po večerech je dost, takže pro mě není problém si cokoliv vyrobit. Díky za rady
Tá oceľ 12050 bohato stačí, najmä ak to bude použitie na doma.
Je ale sranda to o čítani , tak teraz domaca kladka na vyrobenie na mieru Vás vyjde lacnejsie ako cca 5-7€ za origo ? Ja viem čo to je za vyrobenie doma , aj ked mam matroš a sustružníka a potom to zakaliť ... a cena flašky minimalne , a je to len amaterska praca na tvrdost tej kladky , kalenie je tiež len o znalostiach , co nemusi byt zaručená tvrdost po zakaleni ... a plno prace za nič , da sa to doma , ked clovek chce usetrit a nema peniaze ...
Co je na tom složitýho?
Osoustružím na průměr, udělám díru, V drážku, upíchnu, drážku na klínek udělám rovnou taky na soustruhu radekem, ohřeju v laboratorní pícce, hodím do oleje, hotovo. Obrábění 15 minut? Mám ležet doma na gauči? A že to nebude taková kvalita jako origo? Jestli vyvařím 10 kilo drátu za rok, tak se budu plácat po rameni jakej jsem velkej svářeč.
Prosím prosím nemohl by mi někdo nakreslit schéma usměrňovače s tlumivkou a pomocným vinutím omi 165 ? Na netu jsem našel pouze blokové schéma http://www.omc.cz/files/schemata-omi/SchemaOMI165.pdf
Zajímalo by mě jak je zapojenej ten modul a proč je na něm 6 diod. Mám to chápat tak, že z druhýho dvoudiodovýho modulu je vyvedený kruhý + , který budí tlumivku kvůli svařování při nízkých proudech? Díky
Jak jsou zapojeny ty 2 další diody je třeba tady http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? … 2007042601
To jsem našel taky, ale nejde mi do hlavy, proč ten první modul má 6 diod, nebo jestli to myslej jako komplet i s tím druhým modulem?
PMS104 je klasický čtyř diodový můstek jen složený z více paralelně zapojených diod, jsou na 2 chladičích + je k tomu přidaná deska s těmi pomocnými diodami. Těch 6 bude myšleno nejspíše komplet.
Když se podíváte na usměrňovače které jsou v prodeji jako ND do svářeček, nebo i v levných hobby svářečkách, tak tam jsou můstky taky tak dělané. Klasický můstek má 4 diody. Jenže by bylo potřeba hodně drahé výkonové diody, které by hodně zvýšily cenu svářečky. Výrobci ale potřebují opak, cenu co nejnižší, tak používají diody na menší proudy a ve větším počtu zapojených paralelně. To znamená, že každá dioda je složená jakoby z více diod menších. U těch levných svářeček myslím bývají 3-4 diody.
Aha takže udělám klasický graetz a vyvedu ještě jedno + z nějakých slabších na buzení tlumivky. Švára mi daroval cu pásovinu 10x4 ve dvoulaku, tak jsem zvědavej jak to navinu, asi pomůže soustruh a gumová palička. Venku hnusně, tak jsem udělal posuv. Vypadá to hnusně, ale fachá to parádně
Editoval freeman (22-11-2015 18:59:36)
Clovece velmi pekna robota, fakt si si dal zalezat.
freeman napsal(a):
Tlumivka a trafo ovládání jsou hotové. Od místních dobrovolných hasičů dostanu co2 láhev. Tak pomalu začnu svářet kysnu a kompletovat
http://s8.postimg.org/at4ovdqnl/IMG_20151125_102900.jpg
pekne,osobne by som tieto komponenty radsej kupil origos,uz sa tesim na dalsie foto !
Díky, Koupil bych to , ale když silon se válí doma a švára má fabriku na výrobu transformátorů, tak mi dal drát jako sponzorskej dar. Když jsem u něj dělal, tak jsme párkrát navíjeli trojfázový trafa na mig mag pro nějakou německou firmu, váha asi 40-50kg a ty odbočky na primáru, to byla chuťovka, pár závitů, nechat cancour, ustříhnout, pár závitů, cancour a doblba a na to sekundár z pásoviny. Ruce bolely ještě dva dny. Dneska dovařím kostru bedny, tak dám foto
pekne,farbu das aku ?
to jsou asi diody,nebo tyristory ?
Jaký jsou rozměry skříně ?
Tak když už jsi udělal takovou velkou boudu, měl jsi to navrhnout aby se tam vesla cívka na 15kg drátu. Jinak paráda a držím palce.
¨Barva bude asi červená. Jsou to diody 200A/400v a rozměry skříně jsou 600x550. Těch 15 kilo drátu bych vyvářel 2 roky a cenový rozdíl není zas až tak pekelnej. Těším se až budu moct dát invertor do skříně, protože při vaření elektrodama v malý dílně je to na prd. Odsávání nepobere všechno a ty oblaka nejsou moc příjemný
Zajímalo by mě, jak jse udělal prolisy na průchod vzduchu.
Jednoduše. Nařezal jsem flexou s kotoučem 1mm na požadovanou šířku a potom čtyřhranem 20x20mm poklepal. Práce cca 10min
to iste som sa chcel opytat aj ja ale predpokladal som ze je to robene v praci na dakom lise...
Mě to vrtalo hlavou. Pochyboval jsem o tom, že by sis udělal nástroj na lisování a nevím, že by nějaký takový univerzální existoval. Tak to zkusím také. Děkuji.