SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Rellik ja som o kureni uvazovat minuly rok konkretne asi 600W vyhrevne teleso a liatinovy radiator.
U mna je vacsi unik tepla ako tvoja pivnicka. Ked pridem je tam povezme 4`C IR ohrievac to dvihne na 11-17`C za 2h
Stale velka zima a IR je pomerne smerove ak stojis mimo tak zima, predmety sa neohreju mimo ziarenia.
Teraz by som rad mal nejaky 19rebrovy olejovy radiator max 600W uvazoval som o PID a drzat to napr 60`C turbo
42`C (take mam doma) v temperovacom rezime. Vsetky fukare a podobne veci som zavrhol mam tam prach.
Chcel som kupit tie stare radiatory ale tie maju pomaly 40rokov a su tam vyhrevne telesa v zlom stave alebo
velmi neefektivne telesa bude mam zatial 10A a mal by som problem robit dalsie veci. Priamotop som zavrhol
speka to prach a dost do citit preto som vybral mensi IR aspon na rychly ohrev akurat 1800W je fakt spotreba
a komfort nic moc.
Tebe by kusok tohto radiatora a mas pokoj akurat to cistit
Editoval ihlan (26-09-2017 19:36:56)
Jo dám tam něco takového a kde budu já? Ve sklepě to přes zimu nejde pod cca 15°C, takže mi ty 2-3 stupně nahoru stačí... Nečekal jsem od toho zázraky a byl smířený i s tím, že to budu zdělávat, ale dnes se to ukázalo jako celkem slušné topení... Uvidím až bude pořádná zima, jestli to tam nechám a nebo koupím něco takového
neviem kolkop tam mas miesta ja mam asi 3x3.8m a nezateplene ked bolo vonku -10 tam bolo -12`C
Vcera ked bolo vonku 15.2`C vnutri bolo 13.8`C drzi sa tam chlad a vlhko ked zapnem IR vidim ako stupa vlhkost
Inak mam nejake diely zo skodovky (ty isto tiez) neuvazoval si sa pohrat radiator a ventilator drzat medium okolo 70-90`C a mas tam velmi rychlo teplo. Inak ked tam mas 15`C+ a plafon volny IR panel by ti dal ticho a pokojne tych 20`C.
U mna je tusim 20min strata jedneho stupna ked vypnem IR ohrievac ked som tam 3h tak ledva vykurim a idem domov.
Do hentoho plynu by som velmi nesiel unas na trhoch boli predavaci stromcekov a ryb dotrepali drevenny stanok
a hovoril ze ked setria tak menili PB kazde 3 dni vnutri peklo je to silne salave teplo 3m od toho sa stat nedalo 50% vykon.
Este skusim najst nedavno som objavil velmi slusne LED panely maju ich v kadernictve kde je dolezite aj podanie farieb.
To by sa ti tam tiez mozno hodilo nizky profile 2 panely a paradne svetlo velmi som bol spokojny.
oni mali asi 7x7m miestnost a stacilo
Editoval ihlan (26-09-2017 19:46:44)
Tak já hned vedle kotelnu a pár trubek jde i přes dílnu. Jsou sice zateplené, ale můžu je obnažit. Pokud mi ale tohle bude stačit, tak to tak nechám...
Na inom fore par ludi nakupilo elektricke konvertory znacky adax- nevyria-neprepaluju prach a ludia si ich pochvalovali https://www.google.sk/url?url=https://w … xSEiVTw-Lw Ze na dokurovanie malej dielne by stacili + ideal keby to niekto este predaval na bazosi za polovicu
kurit elektrinou to je totalny luxus ale ak niekto chce neni problem na bazosi su za par sup rozne vyhrevne keramicke telesa z cias komančov...v dielni som skusal vsetko okrem bufiku,elektrina-najdrahsie ale ciste kurenie ktore sa da zapnut aj na dialku alebo naprogramovat ked viem ze tam pojdem na druhy den,plyn-priamotop moze byt nebezpecny ked je tam prach po zemi rozliaty benzin popripade vypary z riedidla atd... / ir ziaric ma dako nenadchol...mne bolo sice teplo ale vsetko coho som sa chytil bolo ladove,najlacnejsie a pre mna najvyhodnejsie je kurit peterkami,stali 20 eur(bazos) palivo mam zadarmo stare skrine/lamino za 15 min je tam prijemne za daslich 15 tam mam 25 a to aj ked je vonku pod -15 ! garaz ma rozmery 3x6 na yvsku cca2,5m strop nezatepleny brana uz ma izolaciu a steny su 50cm hruby porobeton,kominovu ruru mam ponechanu cca meter a pol vodorovne a ma druhy obal (rura v rure medzera medzi nimy asi 5cm) do ktoreho vetrakom vhanam vzduch aj ked sa este len rozkuruje a pec samotna je studena tak toto odpadove teplo mi dokaze velmi rychlo spravit pohodovu teplotu
Plynové přímotopy nejsou nebezpečnější o nic více, než ty petry. Většina z nich je plynový spotřebic kategorie C. To znamená, že k hoření nevyužívají vzduch z místnosti, ve které jsou instalovány a celý spalovací prostor je uzavřený. Jako odkouření je koncentrické vedení, kde vnitřní trubkou jdou horké spaliny ven a vnější trubkou jde vzduch pro hoření. Navíc se některé modernější typy dají zapínat termostatem, nebo čímkoli co má jako výstup spínací kontakty (relé). Ty také nemají věčný plamínek a zapalují elektrickou jiskrou přímo hlavní hořák. Pro mne je taky podstatné, že kvůli topení v dílně nemusím stavět komín.
Nazdar hoši... Tak jsem si konečně obstaral nějaký "lepší" hořák ke svářečce... LORCH ML2400 a hlavně o metr delší (4m) než co sem měl...
http://rellik.rajce.idnes.cz/Alfin_Pega … 184629.jpg ++
Hm, vypadá pěkně. To máte k té Alfě?
Jo k alfě... Brali jsme do práce ke druhé svářečce nový hořák s ovládáním http://rellik.rajce.idnes.cz/Svar2017/# … 111415.jpg , tak jsem si nechal přiobjednat jeden malý pro mě domů...
Editoval Rellik (16-10-2017 19:25:29)
Tak kolegové, bohužel u nás v práci to jde poslední dobou nějak "ztuha", tak jsem si našel práci novou. Tam budu svářet z 99% pouze metodou tig a to jak nerez, tak hliník. S nerezem problém nemám, ten jsem svařoval celkem často i doteď. Horší to je s hliníkem, který jsem svařoval jen sem tam. Tak jsem si z té nové práce domluvil půjčení AC/DC svářečky abych se zdokonalil i v tom hliníku než nastoupím. Jde o svářečku Fronius Magic Wawe 2200. K tomu jsem nafasoval pár hliníkových trubiček, které tam pak budu svařovat taky a jal se zkoušení... Po pár housenkách na testovacím plechu abych věděl co a jak nastavit jsem zkusil lemové sváry a pak ty trubičky... No jak to dopadlo je vidět tady: http://rellik.rajce.idnes.cz/Hlinik/
Jinak pak budu mít přiřazenou svářečku Migatronic PI 250 AC/DC - V Pokud by měl někdo z vás zkušenosti zejména co se nastavení na hliník týká, byl bych rád za každou radu...
tiez planujem menit pracu na jar takto mame 3 paliace stroje 1 velky ohranovak a 3 zvaracov hala zapratana ziadne clonitka a mame len jeden zeriav ku ktoremu sa dostat je vecnost je to na zblaznenie clovek by aj robil ale nema s cim
Rellik
ty tvoje fotky jsou dokonalý, co se týká svárů asi taky, ale nejsem svářeč, proto mě ber s rezervou ))
Rellíku co je to za mašinka na ten hliník? je to 2200 a nebo 3000? Nějak to nevidím
Rellíku už to čtu 2200 tu mám také doma super mašinka ale na hlíně s odřeným hrbem, ale zase přeci nemůže být vše ideálni, že jo
Další trénování... https://youtu.be/-jRb6SQnpjs Myslím, že to s tím hliníkem nebude tak strašné... Horší bude dostat pak do ruky tu jinou svářečku...
varok nějak nechápu Tvou poznámku
relík super ještě bych dal delší doběhový proud na vyplnění kráteru . Když není tak se to tam vždy propadne . Taková ta tečka. Na čen řežeš ten matroš na vrtačce? Já to valím na soustruhu tam mi to jde na stupně. jako že nemám jen pravý uhel. Kamarád zase používa pásovku ale na hliník by to asi šlo špatně
Pat: Varok reagoval na prispevky, ktere uz jsou smazane.
Co se pak dobehu tyka, tak to dnes vyzkousim jestli se k tomu dostanu.
Varok reagoval na můj příspěvek, kde jsem se pochlubil s renovovanou V16. Tady jsou dvě vlákna na téma moje dílna, neuvědomil jsem si to. Přesto mě varokův styl zarazil. K Rellikovi. Je vidět, že má pro sváření mimořádný cit a přechod na Al nebyl pro něho problém. K vyplnění kráteru jsem měl stejné doporučení jako Pat, ale nechtěl jsem do toho Rellikovi (z přirozeného ostychu před jeho uměním) kecat. Nejen prodloužit doběh, ale také bych snížil koncový proud, pokud to je ve 4T.
famater však koncový proud je vždy nižší . Rellíku Jak jsem se koukal tak bych řekl že tam máš kolem 150amperu a dojezd bych dal jeden tak 60 je to opravdu jen pro pomalé chladnutí a to ještě kroužíš kolem toho kráteru. Časově tři vteřinky by mohly stačit. Jak hlína rychle chladne tak se na povrchu stáhne a to je právě kráter který tam jde vidět. Já bych to asi vařil od strany te delší trubky ale to není důležité proto že někdy si nevybereš a jsi rád že se hořákem vůbec dostaneš. Také nevím čím budeš svařovat potom ale lepší mašinka to asi nebude D: Možná jen na více ampéru
Pat: jsou ti trubicky 20x1,5mm takze amper mam cca 65. Dojezdovy proud mam 30% coz je cca 20A. Jeste budu delat testy na trubickach 16x1mm. Jednu jsem uz zkousel a mel cca 60A... Jinak pak budu svarovat na Migatronic PI 250-V
EDIT: oprava rozměrů trubiček...
Editoval Rellik (16-11-2017 18:19:02)
Tak jsem dnes opět trochu trénoval... Něco fotek - http://rellik.rajce.idnes.cz/Hlinik/#IM … 153720.jpg a něco opět videí - https://youtu.be/6hVrHzk8nQE
Na rady jsem prodloužil náběh koncového proudu. Vypadá to líp... A taky laboroval s balancí (čištěním) abych to měl trochu víc pod kontrolou... Nicméně pod kontrolou to nebude asi nikdy jako nerez díky různému tepelnému ovlivnění materiálu. Ty trubky vařím na 4 housenky. První musím jet fakt pomalu a ty další rychlej a rychlej... Případně bych musel snižovat proud. Teď nevím jestli jsou v té "budoucí" práci pedály nebo ne... Ale to zjistím a pokud ne, tak to bude o praxi... Myslím, že i bez toho pedálu se mi to celkem daří na to, že jsem hliník svařoval doteď víceméně vyjímečně...
Editoval Rellik (16-11-2017 20:48:11)
Rellík Pozor ono je to dobrý řekl bych že dost dobrý pro to že pedál u hliníku je hodně duležitý. Já si prvně nevšiml že jsou to jen takové trubičky. Jsem dříve vařil něco podobného jen stěna pět milimetru. To se svařovaly vozíky na rakety jak se vozí na letišti to jsem makal ve vojenském závodě tady v N J ale je tomu dvacet let.