SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
zdrar, chcel by som sa opytat na tento inventor, som momentalne odcestovany v zahranici a nasiel som na webe - v cechach dobru akciu na tento inventor a kupil som ho (cena 6080 Kc a ta firma mi ho predala za 6080Sk takze este som mal aj kurz 1:1). su tieto inventory OK alebo su kazove? ako je to s MMA zvaranim a s TIGom - je to bez problemov?... zvarac sice nie som ale zvarat "myslim" viem, a skoncil som pred par rokmi vysku odbor zvaranie..... inventor budem mat moznost vyskusat az po novom roku, takze terza mam doma na slovensku zvaracku v krabici... dik za odpovede
Editoval 780622 (27-10-2008 21:44:01)
Zdar já mám Kitin 170 LA a jsem s ním naprosto spokojen vaří krásně mma i tig .
Mohu jen potrvrdit taktéž vlastním Kitin 170 LA. Jen malá škoda dálkového ovládání, které by člověk využil při nádstavbě....
Ahoj. mám ho taky, vaří dobře, TIGem super. Nekoupil jsi ho náhodou v Táboře ?
ano, B+J svářecí technika s.r.o., Tábor
Marten264 a mas ten horak co je ako "dotovane prislusenstvo" k zvaracke? ja horak este nemam a rozmyslam aky kupit...
Mám hořák oni ho na netu prodávají za 2.5 k. Vzal jsem ho dodatečně, nejdřív jsem si říkal, že se naučím MMA s invertorem a pak TIG, ale je to jedno. Kup si ho, sice oproti těm lepším mašinám s řízeným fukem budeš mít větší ztráty plynu, ale jestli nesvařuješ moc tak je to paráda. Používám Argon, mám 5 l od kyslíku a přepouštím si z velké láhve, vyjde mi to cca na 60 - 80 min svařování. Přeji Ti hodně zábavy při zkoumání možností které tenhle invertor nabízí, není jich sice tak mnoho ale i tak je to zábava. Jo ještě k tomu hořáku, vyfoukal jsem jednu láhev na učení a pořád jsem se nemohl rozhodnou jestli wolframku 2,0 nebo 2,4 a hubici 6 nebo 5 . Nakonec jsem to ustálil na hubici 5 a elektrodě 2,0, možná ještě lepší by byla 1,6 ale musím koupit jinou kleštinu , tak to nechám na později. Pokud budeš potřebovat s něčím pomoct tak se ozvi.
P.S. redukčák jsem koupil velký na Aukru za 350,-
Martin
Kdyby jsi to hledal,
http://www.i-supermarket.cz/shop/index. … cts_id=527
jinak jsou to skorosousedi, naposledy jsem od nich kupoval pilu na kov,plast dřevo RAGE 3 a je dobrá. Krájim s tím jekly.
Marten264 napsal(a):
Mám hořák oni ho na netu prodávají za 2.5 k. Vzal jsem ho dodatečně, nejdřív jsem si říkal, že se naučím MMA s invertorem a pak TIG, ale je to jedno. Kup si ho, sice oproti těm lepším mašinám s řízeným fukem budeš mít větší ztráty plynu, ale jestli nesvařuješ moc tak je to paráda. Používám Argon, mám 5 l od kyslíku a přepouštím si z velké láhve, vyjde mi to cca na 60 - 80 min svařování. Přeji Ti hodně zábavy při zkoumání možností které tenhle invertor nabízí, není jich sice tak mnoho ale i tak je to zábava. Jo ještě k tomu hořáku, vyfoukal jsem jednu láhev na učení a pořád jsem se nemohl rozhodnou jestli wolframku 2,0 nebo 2,4 a hubici 6 nebo 5 . Nakonec jsem to ustálil na hubici 5 a elektrodě 2,0, možná ještě lepší by byla 1,6 ale musím koupit jinou kleštinu , tak to nechám na později. Pokud budeš potřebovat s něčím pomoct tak se ozvi.
P.S. redukčák jsem koupil velký na Aukru za 350,-
Martin
Tak elektrodu používej podle síly materiálu - podle toho nastavuješ proud a každá elektroda vaří líp od do určitého proudu .
Jasně díky Cipísku, použil jsem tu tabulku ze svarinfa. U toho KITinu budeš mít od výrobce podobnou. Vzhledem k tomu, že 150 LA má 125 A na 100% zbytek je slabší, je úvaha "čistě teoreticky" velmi jednoduchá. Můžeš použít max. 1.6 např. WT20. V praxi funguje i ta 2,0 ale myslím, že lepší by byla 1,6. Ty však výrobce, přestože hořák je určen pro tyto slabší stroje, nedodává. Nicméně vařím 2,0 rohové sváry na jeklech a když je chci dobře provařit jedu přes 100A ale mám tam frekv. na 90 - 150 Hz , pokud dám 0 stáválo se mi, že jsem jednu stranu občas provařil skrz.
,
Proudová zatižitelnost wolframových elektrod
Průměr
elektrody
v mm Stejnosměrný proud (DC) v A Střídavý proud (AC) v A
- pól + pól
WP Leg. WP Leg. WP Leg.
1.0 do 65 do 75 - - do 25 do 30
1.6 45-90 60-160 do 20 do 20 30-90 30-120
2.4 80-160 150-250 10-25 10-25 80-140 100-210
3.2 150-290 220-330 15-30 15-30 130-190 150-260
4.0 180-260 310-490 25-45 25-45 180-270 240-350
4.8 240-450 460-640 40-60 40-60 250-350 310-450
6.4 350-800 480-850 50-90 50-90 320-460 380-530
dik za vsetko... zatial by som chcel zacat s MMA (teraz som v zahranici a na slovensko sa dostanem asi az v januari) a neskor skusim TIG, podla toho co pisete je zvaracka OK. k elektrodam a k hubicam, dobre ze si mi Marten264 napisal, som teraz v irsku a z anglicka popr. z ameriky nie je problem nic kupit a poslat sem takze kupim nejake nahradne diely... rozmyslal som aj nad horakom z ebay.ie... k argonu - kamarat robi vo firme kde zvaraju antikorove zabradlia takze mi argon prepusti do hasicaku, snad :-) este raz dik, som rad tomu co som kupil a hlavne za tu cenu... na slovensku ide tento inventor okolo 10 - 12000, takze som ju mal za polovicu...
ahoj marten264, viem ze to sem nepatri na forum ale pisal si ze si kupil pilu rage3. nemas od tej pily manual v pdf? chcel by som kupit nejaku pilu a neviem do coho ist..... da sa s tou rage krajat aj ocel???? podla coho si vyberal?.... dik popr. ak mas ten manual poprosim ta poslat na mejl mail.jamrich@gmail.com dakujem
Ahoj, k svařování určitě patří i řezání materiálu, možná jsme netrefili rubriku, snad se proto nedostanem na blacklist
http://www.batacz.cz/43-pily-michadlo-m … la-rage-3/
V tom odkazu je i video. Už jsem s tím řezal jekly - super, pásovinu 50 - super, lešenářské trubky - super, pak jsem potřeboval nějaké dřevo - super. Nejde s tím tenká kulatina - přišel jsem o zuby (na pile).
Ten kotouč je konstruován s tzv. omezovacími zuby, broušení mi v obchodě rozmlouvali, prý je lepší koupit nový (po opotřebení).
Pilka je odněkud z Anglie, třeba by se dala tam sehnat levněji.
Celkem lze doporučit, až ji budeš uvádět do provozu je třeba nastavit základní 90 ° úhel opěrných ploch proti pile. Já jsem ještě navíc zjistil, že naváděcí laser se mi ke konci stolu ztrácí - už jsem ho chtěl jít vrátit - pak mě napadlo ho o 180 ° otočit a problém byl vyřešen - stejně ho budeš muset nastavit - z výroby to není přesné. To jsou detaily, pilka řeže jak z reklamy.
U řezání kovů je někdy těžké udržet materiál - velký řezný odpor. Jsou tam sice svorky , ale u kratších materiálů nejdou použít. Pokud budeš řezat opatrně tak to jde zvládnout.
Martin
Editoval Marten264 (19-12-2008 09:44:00)
dik Marten, celkom sa mi ta pila pozdava... v anglicku stoji okolo 180 libier a co som pozeral kotuc tak ten stoji 43eu... je to lacnejsie ako v CZ alebo SK ale ja sa pomaly zberam spat na SK a potom by som to asi nemal dobre so zarukou. asi budem kupovat od tvojich "susedov" ako som kupoval inventor...
Ještě se podívej sem, trošku historické homemade ,ale dokončit kryty , mohla by ještě sloužit.
http://www.aukro.cz/item508066192_pila_na_kov.html
Editoval Marten264 (19-12-2008 20:21:26)
to marten: nestras, som sa normalne nalakal.... ze 7000... za 10000 mam rage3.... uz som rozhodnuty pre tu...
Jo,jo je dobrá, až pojedeš z té ciziny kolem tak se stav na pivo, pokecáme ( ne triko ) spolu.
Jak se Ti to bude hodit.
Editoval Marten264 (21-12-2008 09:10:15)
noo to by mozno slo (niekedy po novom roku), z tej dalekej cudziny sa chystam ist pracovat k vam do ciech....
Porad jsem premyslel o nejake levnem invertoru, uz jsem byl rozhodnut pro stavebnici Svarin145 (GAMA) nebo nejakem starsim invertoru, ale pak jsem objevil KITin 150 TIG LA Kühtreiber za 5116,- vc DPH a bylo rozhodnoto, nevahal jsem.
http://www.svarex.cz/index.php?obsah=detail&id=1350
to byla nějaká super akce, protože teď jsou nejdražší. Nejlevnější je teď za 5360 u Profisvářeček a AZ svářecí techniky.
Ahoj,
chtel bych se zeptat, kdo mate KITin 150 TIG LA nebo KITin 170 LA, zda je mozne u techto inventoru nastavovat proud a cas u HOT START funkce. Ve spouste e-shopu jsem cetl ze to umi az do 70% nastaveneho pripadne maxima, ale na strankach vyrobce v katalogu neni zminka ze by tyto parametry byly nastavitelne, pouze ze je tam ta funkce.
Uvazuji o tomto inventoru, pripadne o KITin 150 - bez digitalniho ovladani - co byste mi doporucili - cenove vychazeji shruba stejne. O TIG svarovani zatim neuvazuji, mozna v budoucnu. Pripadne doporucili jiny inventor? Nyni vlastnim trafo s usmernovacem do 300A - vari krasne, ale je to prakticky nemobilni.
Predem diky za odpovedi
Pepik
Pepik napsal(a):
Ahoj,
chtel bych se zeptat, kdo mate KITin 150 TIG LA nebo KITin 170 LA, zda je mozne u techto inventoru nastavovat proud a cas u HOT START funkce. Ve spouste e-shopu jsem cetl ze to umi az do 70% nastaveneho pripadne maxima, ale na strankach vyrobce v katalogu neni zminka ze by tyto parametry byly nastavitelne, pouze ze je tam ta funkce.
Uvazuji o tomto inventoru, pripadne o KITin 150 - bez digitalniho ovladani - co byste mi doporucili - cenove vychazeji shruba stejne. O TIG svarovani zatim neuvazuji, mozna v budoucnu. Pripadne doporucili jiny inventor? Nyni vlastnim trafo s usmernovacem do 300A - vari krasne, ale je to prakticky nemobilni.
Predem diky za odpovedi
Pepik
Ahoj, ten Hot Start se da nastavit az 70% s dobehem 0.1 - 0.9s. Lze to vycist i z navodu, ktery lze stahnout z jejich stranek
http://www.kuhtreiber.cz/Navod%20KITin1 … CZ--EN.pdf
Pepik napsal(a):
O TIG svarovani zatim neuvazuji, mozna v budoucnu.
To je tezke, bud neuvazujes vubec a nebo uvazujes do budoucna Pokud to druhe, kup si LA TIG.
Editoval xlibor (21-01-2010 17:55:32)
Ahoj, diky za vysvetleni. Prave ze navod je spolecny pro vice pristroju a primo na strankach vyrobce se toto neuvadi, proto jsem se ptal zda KITin 150 TIG LA toto obsahuje ci ne.
S tim TIG svarovanim vidim hlavni problem sehnat lahev s Argonem a jeho doplnovani, protoze nemam nikoho ve svem okoli a pronajem lahve je sileny, kdyz bych varil tak hodinu mesicne...
Co se tyce poruchovosti predpokladam ze KITin 150 a KITin 150 TIG LA je prakticky stejny a poruchovost druheho by snad nemela byt vetsi?
Pepik
ahoj chtěl bych se zeptat na zkušenosti s multifunkčními svářecími strojí jako třeba Pegas 160 mig-man nebo Alfin 161 dík.
Pepik napsal(a):
Ahoj, diky za vysvetleni. Prave ze navod je spolecny pro vice pristroju a primo na strankach vyrobce se toto neuvadi, proto jsem se ptal zda KITin 150 TIG LA toto obsahuje ci ne.
S tim TIG svarovanim vidim hlavni problem sehnat lahev s Argonem a jeho doplnovani, protoze nemam nikoho ve svem okoli a pronajem lahve je sileny, kdyz bych varil tak hodinu mesicne...
Co se tyce poruchovosti predpokladam ze KITin 150 a KITin 150 TIG LA je prakticky stejny a poruchovost druheho by snad nemela byt vetsi?
Pepik
Ano, je spolecna, ale je tam vetsinou uvedeno pro ktery stroj se to tyka. Jinak ten samy navod dostanes pri koupi v papirove podobe.
Co se tyce argonu, tak pro kutila a obcasneho svarece je to u nas trochu problematicke.
Pokud se chces vyhnout placeni pronajmu jedina moznost je pres www.fastservice.net, vyhledas si tam nejblizsiho distributora dle sveho bydliste. Plati se pouze za plyn (ceny jsou na www.e-plyn.cz) maji bud 14l nebo 20l lahve ale je nutne lahev do 1/2 roku vratit nebo vymenit za plnou, jinak pak se plati pronajem.
Dalsi moznost najit nejakeho prodejce svareci techniky ktery ma i techn. plyny napr. Chobola, ale u nej si musis lahev koupit a pak menit (cena 10l lahve, alespon u me v Ostrave kolem 4500,- bez DPH za plnou a pak 1000,- bez DPH za naplneni)
Posledni moznost je koupit si plyn i s lahvi v Polsku (allegro.pl) pokud ovsem bydlis blizko polskych hranic, vychazi to okolo 200 zl (asi 1350,-) za 10l plnou lahev natlakovanou na 150atm.
takyto napsal(a):
ahoj chtěl bych se zeptat na zkušenosti s multifunkčními svářecími strojí jako třeba Pegas 160 mig-man nebo Alfin 161 dík.
Tady se ptas spatne, tady se resi KITin 150 TIG LA viz. nadpis.