SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR BAZAR SVAR INZERT SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Zdravim, poradí mi někdo s výběrem nového stroje? Doposud jsem měl jen trafo,a už mi došla trpělivost.Nejsem profi svářeč,něco jsem posvařoval,tak kolem domu,na stavbe v garáži,malotraktor,atd. Chtěl bych i CO2 ,když je třeba něco na autě.Nevim jestli je dobré vybírat v multifunkčních strojích,nebo zvlášť. Co jsem tady něco vyčetl,tak mám nějaké typy. Jestli má někdo chuť poradit,nebo zkušenost. GAMASTAR 196LS PFC ,MIGATRONIC rally mig 161i“ ,GYS Gysmi E160 invertor. ,LASTON MIG-175V. , Kühtreiber Set 9 KITin 170 TIG LA
Záleží kolik jsi ochotnej do toho investovat.Multifunkce se neboj stejně jestli to máš na doma a nebudeš s tím vařit denně tak nepoznáš že nějaká metoda nejede na 100%Vem si něco co má SYNERGIE jako lajkovi ti to usnadní práci a když to už chytneš do ruky tak jí stejně nemusíš používat a přidáš si a ubereš proud,drát podle potřeby.
Editoval Dexx (05-11-2019 16:54:14)
Dík za reakci. Na takové dotazy jaký jaký vybrat stroj tady někteří reaguji divně.😒 Nevím proč,i když se toto téma pořád opakuje.No jo obchodníci se snaží prodávat a lidi nechcou naletět. Já zatím pročítám,a studuju,asi ale nechci něco činskeho,.Taky aby to šlo u nás i opravit v případě.Ty multifunkční jsou lákavé,ale zvažuju,když pak člověk chce jít něco udělat na zahradu k traktoru,tak musí odpojit láhev.
Nechceš čínu, tak ber ten Migatronic
Nepíšeš, zda máš 220 nebo 380 (400) silných voltů v síti, tím by jsi měl začít.
No jo, jasné že mám i 380V.
S lahvi je to jednodussi. Na obcasny vareni bude lepsi invertor za par kacek a hoodne elektrod na trening. Jinak ja mam na multifunkci malou bombu a je to prenosny.
Odpojení láhve je na minutu tvého života ta tě nevytrhne,já to tak dělám potřebuji něco zavařit přes ulici hodím picomiga na záda do ruky elekrody a jdu po garáži a přední sem si udělal vozík.Doporučuji si koupit rovnou corgon 82% argon 18%co2.Z čistého co2 budeš zklamanej že sis koupil céčko a vaří smutně.Za láhev 8l chtějí 2500 už s náplní a na výměnu 600 uplná pohoda.
Editoval Dexx (05-11-2019 21:55:56)
Dexx napsal(a):
Odpojení láhve je na minutu tvého života ta tě nevytrhne,já to tak dělám potřebuji něco zavařit přes ulici hodím picomiga na záda do ruky elekrody a jdu po garáži a přední sem si udělal vozík.Doporučuji si koupit rovnou corgon 82% argon 18%co2.Z čistého co2 budeš zklamanej že sis koupil céčko a vaří smutně.Za láhev 8l chtějí 2500 už s náplní a na výměnu 600 uplná pohoda.
jeden z mala pragmatickych a podla mna spravnych nazorov
dexx je jasny priklad, ze zvarac, ktory sa neboji prace, v dnesnej dobe nema problem zarobit a zaplatit kvalitny plyn, kvalitnu kuklu, kvalitnu zvaracku, atd.
nepotrebuje riesit cinske kukly, cinske zvaracky a natierat hasicaky.......
Editoval rcp (05-11-2019 22:54:35)
Jen já chrchlím CO2 bo jsem skrblík a pro korunu se ohnu.
ale aspon zvaracky a kuklu mas kvalitne plyn poriesis neskor.......
ja nemam ani na CO2 - "prdim" do zvaru, ako pisala evita
http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic … 50#p129950
Editoval rcp (05-11-2019 23:07:55)
Evita nám nějak zdegradovala, tolik chytrých myšlenek tady a není žádná reakce. Žije ještě?
Třeba se coby žena momentálně nezabývá "děláním svářečů" ale tím k čemu ji bůh původně stvořil -
jinak k tématu - já coby laický vařič drátem upozorňuji že corgonem i já udělám krásný svár, s samotným CO2 ne.
Editoval bourač (06-11-2019 10:34:19)
Já si opatrně tipnu, že vaří, anebo vaří. Pokud a) ani b) není správné, tak možná peče anebo smaží.
Narazil jsem na tuto sestavu. A tahle "Evita" ji prý už zkoušela ,jako že dobrý. Myslím že má i dobré parametry.
Remont napsal(a):
....A tahle "Evita" ji prý už zkoušela ,jako že dobrý. Myslím že má i dobré parametry.
S tymi parametrami to bude trosku oriesok - neviem, ci ju niekto stretol osobne
Ale na profilovej fotke nejake tie parametre ma.....
PS: sorry za offtopic, ale na taku "nahravku" proste neslo nereagovat......
Editoval rcp (06-11-2019 16:59:19)
No,,já třeba nepodkal "žádnou živou svářečku" jen ty neživé 🤣. Teda mne netrklo,že se to dá pochopit i takhle.🤔👏. Neměl jsem na mysli profilovou fotku,jen co psala v jedné diskusi.
rcp napsal(a):
Remont napsal(a):
....A tahle "Evita" ji prý už zkoušela ,jako že dobrý. Myslím že má i dobré parametry.
S tymi parametrami to bude trosku oriesok
A to jako seriózně úplně vážně? A propánička jaký???
rcp napsal(a):
- neviem, ci ju niekto stretol osobne
A koho? Podle ,,ju,, soudím že Evitu. Tak osobně tu čest, tady z fóra má asi málokdo. I když nemožné to určitě není. Ale pokud tam mělo být ,,to,, pak by řeč byla o svářečce. Potom ,,osobní,, zkušenost tady má více lidí. Já například 2,5 roku a mohu dodat, že jsem fakt spokojený a určitě bych neměnil. Dále Charon, tuším víc jak 2 roky a zdá se že rovněž nemá problém. Pár dalších se možná ozve. Mimo jiné jehlan má podobný model, i jeho se můžeš zeptat na dlouhodobé zkušenosti. O této svářečce tu máme dokonce celé vlákno, stačí pohledat.
rcp napsal(a):
PS: sorry za offtopic, ale na taku "nahravku" proste neslo nereagovat......
PS PS: sorry za offtopic, ale na takovou "nahrávku" prostě nešlo nereagovat...... no fakt nešlo. Když musíš, tak musíš
Přece tě nenechám za nezdvořáka.
Editoval Welda (06-11-2019 19:40:30)
kuwa zas je zasraný odborný vlákno vaření drátem, jasňačka že jde o počet měření v návaznosti na serioznost výsledku.
Přiznám čestně že jsem si hned nevšiml. Odborné kydy čtu jen povrchně, neanalizuji.
jo - ihlan nepoznal nadsázku u jirkylesíka je tady p.rdel
Editoval bourač (06-11-2019 21:12:28)