SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

ferda-welding


#26 04-11-2020 18:46:00

louis
Člen
Registrovaný: 24-06-2009
Příspěvky: 94

Re: TIG button (tlačítko)

rcp napsal(a):

louis> tak to ty si tu ten bluetoothovy pedal davnejsie? nejak sa to stratilo v bordeli, co tu je....

mas k tomu este nejake foto, dokumentaciu (to by bola TOPka), alebo aspon nejake drobne info na nakopnutie?

myslim, ze by tieto informacie boli zaujimave pre viacero ludi na fore.....

hej, ja som to tu prezentoval, časom to samozrejme zapadlo do zabudnutia, linknuté fotky z nejakého free hostingu za tie roky už sú tiež fuč. Našiel som v archíve pár fotiek, ešte pozriem na zálohovacom disku či nenájdem aj video ale to už asi bude v nenávratne, predsa je to viac ako 4. roky čo som sa s tým zaoberal.
Pedál používam od vtedy bez jediného problému, takže koncept s bluetooth sa osvedčil.

Mám žiaľ iba toto: https://louiss13.rajce.idnes.cz/TIG/

Kruté poučenie pre mňa, že som nemal zálohovať na SSD disk, veľká časť disku sa stala z mne neznámeho dôvodu nečitateľná.  Či to bolo častým pripájaním a odpájaním disku k PC to neviem. Odteraz iba mechanický HDD pre zálohu.

Editoval louis (04-11-2020 18:56:34)

Offline

 

#27 04-11-2020 18:56:28

rcp
Člen
Registrovaný: 28-08-2010
Příspěvky: 3068

Re: TIG button (tlačítko)

moduly boli a aliexpresu? ak si dobre pamatam, mal si to sprevodovane cez ozubeny remen, .....
tie fotky by boli super

EDIT: aha, uz su tu.....

Editoval rcp (04-11-2020 18:58:55)


Fronius MagicWave 3000 Job + FK 2500 FC + TTW 3000AF
Fronius MagicWave 230i + CU600t + THP300i + TTB300A/P
Fronius TransSteel 2200 + MTG 2100
Fronius Vizor 4000 AIR Professional, Fronius Vizor 3000 AIR Professional, Speedglas 9100XXi

Offline

 

#28 04-11-2020 18:59:07

louis
Člen
Registrovaný: 24-06-2009
Příspěvky: 94

Re: TIG button (tlačítko)

rcp napsal(a):

moduly boli a aliexpresu? ak si dobre pamatam, mal si to sprevodovane cez ozubeny remen, .....
tie fotky by boli super

áno, skoro všetkú elektroniku okrem elektrolytických kondenzátorov nakupujem na Ali. Moduly sú HC-05 (ako master v pedále) a HC-06 (ako slave v prijímači).

Prevod je cez ozubený remeň (ťahá-tlačí) snímam cez tandemový potenciometer, jeden pre bezdrôt a druhý je vyvedený na konektor, takže sa dá pedál pripojiť klasicky trojvodičovo
ku zváračke (plánoval som to pre prípad zlyhania bezdrôtu, zatiaľ nebolo potrebné).
Ďalej je v pedále klasický zdroj z 230V na 12V a modul pre nabíjanie dvojčlánku 900mAh LiPol batárie. Takže ak si pedál pýta nabíjanie iba pripojíš na 230V a nič iné neriešiš.
Zváranie ide aj pri nabíjaní. Výdrž je u mňa pri zváraní 2-3x do týždňa po 1-2 hod. cca 2. mesiace na jedno nabitie.

Editoval louis (04-11-2020 19:08:57)

Offline

 

#29 04-11-2020 20:25:16

E-Ryc
Člen
Registrovaný: 08-09-2020
Příspěvky: 121

Re: TIG button (tlačítko)

rcp napsal(a):

neviem si to predstavit, ze by som udrzal tlakom na ten tenzometricky snimac pocas zvarania prud na nejakej ustalenej hodnote, resp. na hodnotach, ktore aktualne potrebujem > na konci sichty by som musel mat ten prst ako schwarzenegger.....

Vzasade proc? Ten senzor koupis i s maximalni silou 600g, treba: https://www.aliexpress.com/item/1005001324635941.html (je treba proklikat obrazky). Nebo se da naprogramovat max pri mensi sile nez maximalni wink
Ne ze bych mel zatim k cemu pripojit, ale objednal jsem si na hrani/vyzkouseni. Ostatne ten "tig button" nejspis nebude nic vic nez senzor za stovku a arduino za stovku (a trochu bizuterie).

Offline

 

#30 04-11-2020 20:27:05

rcp
Člen
Registrovaný: 28-08-2010
Příspěvky: 3068

Re: TIG button (tlačítko)

treba vyskusat.......

ja osobne by som ale radsej siel do bezdrotoveho pedalu, ak by som uz teda zacal nieco bastlit
co uz, zacinam byt konzerva big_smilebig_smile

Editoval rcp (04-11-2020 20:46:00)


Fronius MagicWave 3000 Job + FK 2500 FC + TTW 3000AF
Fronius MagicWave 230i + CU600t + THP300i + TTB300A/P
Fronius TransSteel 2200 + MTG 2100
Fronius Vizor 4000 AIR Professional, Fronius Vizor 3000 AIR Professional, Speedglas 9100XXi

Offline

 

#31 04-11-2020 20:48:06

Dawe
Člen
Registrovaný: 19-04-2019
Příspěvky: 223

Re: TIG button (tlačítko)

E-Ryc napsal(a):

..Ostatne ten "tig button" nejspis nebude nic vic nez senzor za stovku a arduino za stovku (a trochu bizuterie).

Jestli myslis ten 6061, tak to neni tak. Videl jsem na nejakem videu nebo obrazku ten prislusny transducer rozdelany a je tam m.j. wheatstonuv mustek, takze to tlacitko bude tenzometricke.
To z Ali je spis hracka, kdyz snizis to maximum na rozumnou mez (prstem komfortne delsi dobu udrzis jen par desitek gramu), tak uz bude mit velmi spatne rozliseni. Ani v plnem rozsahu to neni buhvi co, efektivne asi 5-6 bitu, zkousel jsem jeden z tech kruhovych typu.


MEZ SMA 130-1 (r.v.1991) , Berlan BMIG 140 modded (r.v.2009), Welbach Alpha 225 AC/DC TIG (r.v.2013)

Offline

 

#32 04-11-2020 20:57:11

pat
Člen
Místo: Č.R.
Registrovaný: 15-04-2016
Příspěvky: 2397

Re: TIG button (tlačítko)

Také mám pocit  že pedál je lepší, kolikrát  držím hořák a tak nějak jim točím . Sedět někde u stolu a vařit se mi poslední dobou nedaří   Kolikrát uvažuji jak hořák vůbec chytnout a ještě konstantně tlačit na senzor to je nadlická  věc.

Offline

 

#33 04-11-2020 21:03:01

louis
Člen
Registrovaný: 24-06-2009
Příspěvky: 94

Re: TIG button (tlačítko)

nuž, ja používam FSR s citlivosťou 0-200g (toto:https://www.aliexpress.com/item/32907677881.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27424c4dRvcv9s) a aj tak to má ďaleko od komfortu.
Kto nevyskúša na vlastnej koži tak nevie. Takto od monitora bez vlastných skúseností je to iba mlátenie prázdnej slamy. Cena 230USD pre ostatný svet nie je veľká položka a predsa
to v praxi používa málokto, myslím že viac k tomu nie je potrebné dodať.

Offline

 

#34 04-11-2020 21:09:05

rcp
Člen
Registrovaný: 28-08-2010
Příspěvky: 3068

Re: TIG button (tlačítko)

louis> ked si este tu, prijimac je cim napajany?  zo zvaracky cez konektor? alebo tam je niekde nejaky akumulator/baterka, ktoru som si v rychlosti nevsimol?


Fronius MagicWave 3000 Job + FK 2500 FC + TTW 3000AF
Fronius MagicWave 230i + CU600t + THP300i + TTB300A/P
Fronius TransSteel 2200 + MTG 2100
Fronius Vizor 4000 AIR Professional, Fronius Vizor 3000 AIR Professional, Speedglas 9100XXi

Offline

 

#35 04-11-2020 21:14:28

E-Ryc
Člen
Registrovaný: 08-09-2020
Příspěvky: 121

Re: TIG button (tlačítko)

@Dawe diky, dobre vedet

Ad sila, v nejakem videu clovek, co to pouzival, rikal, ze na to netlaci spickou prstu, ale ma to nekde pod prstem bliz dlani. Nakolik to ma efekt, netusim.

Offline

 

#36 04-11-2020 21:24:58

Dawe
Člen
Registrovaný: 19-04-2019
Příspěvky: 223

Re: TIG button (tlačítko)

E-Ryc> Verim, pozice urcite hraje roli. Jsou tam ale dve veci ktere pouziti tohoto pripravku omezuji ci znesnadnuji- prsty po chvilce samy povoluji a clovek to vubec nevnima (ma to co delat s fungovanim pyramidovych nervovych drah).  A u toho z Ali je velka zavislost na rovinnosti obou ploch mezi ktere je sensor stlacovan. A taky na velikosti te cinne plochy (logicky - snima to tlak). I kdyz clovek ziska rovnou plochu na horaku, tak porad je problem prstem rovnomerne tlacit. Pak se to cloveku bude chovat pokazde jinak chovat, kdyz si prechytne horak a bude tlacit vice bokem nez briskem prstu. Vsak si to pak vyzkousej a udelas si nazor sam.


MEZ SMA 130-1 (r.v.1991) , Berlan BMIG 140 modded (r.v.2009), Welbach Alpha 225 AC/DC TIG (r.v.2013)

Offline

 

#37 04-11-2020 22:00:12

louis
Člen
Registrovaný: 24-06-2009
Příspěvky: 94

Re: TIG button (tlačítko)

rcp napsal(a):

louis> ked si este tu, prijimac je cim napajany?  zo zvaracky cez konektor? alebo tam je niekde nejaky akumulator/baterka, ktoru som si v rychlosti nevsimol?

napájanie je brané zo zváračky a je prítomné na trojpinovom konektore pre pedál, kde sa pripája potenciometer. Je tam +10V, GND, a vstup 0-10V (bežec potenciometra) takto to je
na každej analógovo riadenej zváračke. Dvojpinový konektor je pre tlačítko. V združenom 5. pinovom konektore je to všetko v jednom. Zváračku nie je potrebné upravovať. V podstate
je to pripojitelné k akejkolvek analógovo (0-10V) riadenej zváračke.

Editoval louis (04-11-2020 22:02:20)

Offline

 

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005 Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /DISK2/WWW/svarforum.cz/www/forum/footer.php on line 139  -  2021


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče