SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR BAZAR SVAR INZERT SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
ZDENÁL napsal(a):
NA NEREZ TIG.
CO.čkem jde snad taky ale plyn Argon+kyslík ? zatím jsem neměl možnost vyzkoušet a zajímalo by mne to. Vždyť CO.čkem je svařování nejrychlejší...
Bohužel s plynem to bude problém pokud nepodnikáme :-(
itchy355 napsal(a):
Dík, ok, historii nechám historií.. ale cočkem přece nerez nelze, nebo blbě, co tak chápu? Výfuk chcu právě z nerezi a hlavně z toho dost často něco ,,potřebuju'' na kuchyň atd -- prostě, když už jednu svářečku ,,na vše'' vč neželezných kovů tak raděj tig, ne?
Proč by nerez nešel céóčkem? Plyn 98Ar+2Co2 (nouzově i 92+8)... Vypadá to cca tak https://rellik.rajce.idnes.cz/Spartus_m … 1349306081 (tady byl plyn 92+8)
Rellik napsal(a):
itchy355 napsal(a):
Dík, ok, historii nechám historií.. ale cočkem přece nerez nelze, nebo blbě, co tak chápu? Výfuk chcu právě z nerezi a hlavně z toho dost často něco ,,potřebuju'' na kuchyň atd -- prostě, když už jednu svářečku ,,na vše'' vč neželezných kovů tak raděj tig, ne?
Proč by nerez nešel céóčkem? Plyn 98Ar+2Co2 (nouzově i 92+8)... Vypadá to cca tak https://rellik.rajce.idnes.cz/Spartus_m … 1349306081 (tady byl plyn 92+8)
nevypadá to špatně, a hloubka průvaru?
koukám že si koupil Fantasy BI.pulse ....taky jsem o ní uvažoval a nakonec koupil něco jiného
Editoval joE (13-12-2020 15:39:20)
Hloubka průvaru stejná jako u obyč oceli... Záleží na kolik to vaříš... Tohle byly 3mm plechy na kolik to bylo si už nepamatuju, ale řekl bych 150A (podle dalších fotek)... A nemám fantasy BI pulse i když je poslední v galerii...
Teď jsem někde četl, že u nerezu je CO nad 3% špatně, nevím proč, tipoval bych vyšší teplotu a náchylnost ke korozi. To jen píšu co jsem četl a nijak se nevyjadřuju k tomu, co kdo čím svařuje, jen poznámka
jees napsal(a):
Teď jsem někde četl, že u nerezu je CO nad 3% špatně, nevím proč, tipoval bych vyšší teplotu a náchylnost ke korozi. To jen píšu co jsem četl a nijak se nevyjadřuju k tomu, co kdo čím svařuje, jen poznámka
Syceni nerezu uhlikem.
Na nerez bezne pouzivame inomax mrkni na slozeni plynu.
Editoval Honza007 (15-12-2020 00:58:37)
Honza007 napsal(a):
jees napsal(a):
Syceni nerezu uhlikem.
Na nerez bezne pouzivame inomax mrkni na slozeni plynu.
cit.: INOMAX 2, je specifická obchodní značka společnosti Air Products pro ochranné atmosféry určené pro svařování korozivzdorných ocelí elektrickým obloukem metodou MAG s obsahem 98% Ar a 2% CO2.