SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování

Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !

Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování

#51 10-05-2019 23:56:24

Joe66
Člen
Místo: Vranov nad Toplou-Presov
Web

Re: Fľašový ventil + redukčný ventil PB

Bouraci ale ty mas asi toho furgona uz typujem s novsim motorom s turbom a viac zhavicovym  ?  A ten ide velmi dobre + aj na brnk kedykolvek startuje. Kamos ma taku aviu -kontajnerku a drzi a ide a naklady za hubicku a hlavne ram nepraska ked ju dost casto pretazuje smile  Ja mam este 2stare odhlasene obycajne avie 21 - v  karavan prevedeni ,ze asi ich tiez nakoniec postihne osud na diely

Kutil s.r.o.

#52 10-05-2019 23:58:11

bourač
Člen
Místo: Doksy, Máchovo jezero
Web

Joe66 píšu ti mejla.

Likvidace ocelových konstrukcí. Excelentní paliči železa. A nově také dřevorubci.
Plasmy. Přímočaré pily ocasky. Ruční orbitální pila (za studena). Utahováky. Sbíjecí kladiva. Plošiny. Jeřáby.
Vaření obalenou elektrodou (Lorch).
Práce ve vysokých výškách a v hlubokých hloubkách. Práce v jedovatých a výbušných atmosférách. Nic levného.

#53 11-05-2019 00:01:15

Joe66
Člen
Web

Ok

Kutil s.r.o.

#54 11-05-2019 00:26:22

Avia_Furgon
Člen

Jsem zvědavý, kdy nám admin zatrhne tohle střechařské okénko ve vlákně o ventilu...

jaký je rádius (poloměr, průměr toho trnu) ?
Tuším, že průměr je 30 mm, ale ruku před zapálený hořák za to nedám. Jistě by se to dalo najít v nějaké normě, což ale určitě podnikat nebudu.
Udělej jednoduchý pokus. Vraž vzorek SBS pásu přes noc do mrazáku, tam bys měl mít -18 st. C. Pak ten vzorek zkus zlomit nebo přetrhnout.

pásy jsem na střeše vyřezal mezi sváry smotal a odvez domů. Spoustu sem toho rozdal po kamarádech a použil to při stavbě nového RD
Koukám, že se mám stále co učit :-)

jaký je tvůj region?
Já su z Prahe.
Ale už jsem dělal střechy v České Třebové, u Nového Boru, u lesa Řáholce. Je to otázka ceny. Rozuměj: dělám tak dobře, že si zákazník rád připlatí za moji dopravu do Horní Dolní ;-) Na průzkumné sondy a stavebně-technický průzkum střechy, tedy jednodenní záležitosti, už jsem byl třeba v Jihlavě, Ústí nad Labem, a dokonce ve Zlíně. Akorát že tam už jsem se s Furgonem opravdu neodvážil, vzal jsem z půjčovny dodávku Mastera.

sám mám Furgona a úspěšně s ním podnikám
Není možná! Myslel jsem si, že jsem poslední blázen, co dnes ještě používá k práci Furgona. Měl jsem pár let atmosférického 4 300 kg celková se žilinskou střechou, teď mám turbo s mezichladičem 3 490 celková s pražskou střechou. Když bys třeba zadal do vyhledávače slovní spojení "avia furgon spací", tak bys patrně doputoval na moje stránky o Furgonech. Heleď, a Ty nechodíš na avia-club.com?

mám trvalý zájem o další tato vozidla - neshnilá, nejlépe uloženky
Dobrý, dlouho jsem se tak nezasmál. My tedy měli na vojně v NZ parku Kačeny a Stojedenáctky, ale Furgony ne ;-)

http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/9077_avia-furgon-2012-inter-proviz-01.jpg

Editoval Avia_Furgon (11-05-2019 00:41:07)

#55 11-05-2019 00:53:53

Joe66
Člen
Web

V mojom okoli je tiez par ,,blaznov,, na tie avie lebo ked presli na iveca,man  a podobne nove vydobitky techniky tak po 2rokoch plakali ked videli tie rami popraskane  a o nakladoch zbytocne pisat  big_smile  Ked uz s prepacenim odbocujeme od ventilov  smile

Kutil s.r.o.

#56 11-05-2019 08:37:18

jarinox
Člen
Místo: Bratislava

Joe66 napsal(a):

...prednost kvoli cene fatrafolu a kedze dnes uz aj fatrafol alebo inu pvc foliu poklada kazdy blbec co si mysli,ze to je len tak tak  potom po neakom case zase dostavam otazky ,ze kde sa stala chyba lebo im ta folia zateka-dosledok neodbornej montaze hlavne  smile

Problémom pri kladení fólie je skoro vždy nedodržanie montážneho postupu, ako si písal. Každá tretia montáž je bez poistnej zálievky a skúšku iskrením väčšina striech ani nevidela. Tiež nie je použitý tam kde má byť poplastovaný plech (VIPLANYL), tvarovky na rohoch, prechody, vtoky, spádové dosky, podklad vhodnej geotextílie, správne kotvenie, atď. Nuž a potom sa ľudia čudujú, že im zateká...

Môj svokor sa pohyboval v tejto oblasti pomaly 50 rokov, ešte za minulého režimu ako riaditeľ štátneho podniku špeciálnych izolácií (kde testovali aj robili vývoj pre Fatra a.s.), neskôr prešiel do súkromnej sféry. Len v súkromnej sfére mala jeho firma pomaly 10 000 izolácií rovných striech v portfóliu. O tých tisícoch reklamácií, systémových porúch a opráv, ktoré netreba ani hovoriť. Avšak po všetkých tých rokoch dospel k názoru, že PVC fólia má jednoducho lepšie vlastnosti a spoľahlivosť ako asfaltové (modifikované) pásy.

Editoval jarinox (11-05-2019 09:39:21)

EB MIG 200, FK - MIG 1700E, Sherman MIG 200Mng, Magnum MIG 208 K, Invertor PEGAS 160 T HF, plazma CUT 60, TEMOS PSPB III-A..

#57 17-12-2021 06:29:21

ihlan
Člen
Místo: Obec Ihĺany
Web

Joe66 napsal(a):

Avia furgon opytam sa Ta kolko rocne skusenosti mas s asfaltovymi modifikovanymi bitumenovymi pasmi?  Myslim s ich overeneou zivotnostou alebo po kolko rokoch ich zvyknes niekomu opravovat na poruchy zatecenia?  Nemyslim tym obycajnu ipu. Nech som v obraze ,ze ci su  s nimi po rokoch vacsie alebo mensie problemy .Dik.

Takto sa opravuju strechy smile
https://www.youtube.com/watch?v=K75pQ2HxRgM

video nieje vhodne pre palcoFony a povahy ktore nezvladaju viac ako 30sek sustredenie je dlheee

Link : Stavba kompresora www.bit.ly/2fywe1u  Lacne hobby CO2 zvaracky www.bit.ly/2EO3SQk Kukly www.bit.ly/2eSAlrB
Hladam zvaracku do XXX http://bit.ly/2wDObaP Pasove Pily www.bit.ly/2iOcpXj TIG www.bit.ly/2KdU02O
som pichlavy od narodenia a co je horsie picham z kazdej strany rovnako wink

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla